on the verge of extinction... again

mizerii cu preturi

Miercuri. Sa ma duc? Sa nu ma duc? Am stat mult sa ma gandesc. Si in cele din urma am zis ca oricum nu mi-ar prinde rau o iesire, mai iau si eu aer. M-am echipat si am pornit spre Penny ca sa-mi iau mosu' de ciocolata neagra de la Milka (screenshot, link). In alta parte n-am mai vazut sa aiba decat mos de ciocolata cu lapte(screenshot, link). Si, in plus, in Penny erau la reducere (5.99 lei), iar prin alte parti cel de ciocolata cu lapte pornea de pe la vreo 7.5 lei in sus. Ma refer aici la mosu' de 130g, produs de Milka. La Penny au si cu ciocolata neagra, si cu ciocolata de alune (screenshot, link), si cu ciocolata alba (screenshot, link) si cu ciocolata din aceea... baltata (screenshot, link) folosita la Milka Happy Cows (screenshot, link).

Intrat, apucat un mos, verificat sa fie intreg... ca vazusem unul spart langa el, invartit pe calcaie, pornit spre case ca sa il platesc. Avut norocul sa ajung tocmai cand se deschidea inca o casa, asa ca n-a trebuit sa astept deloc. Si apoi aud: 8 lei. Sigur... ca nu! Daca ar fi scris 7.99 lei si la raft l-as fi luat. Nu sunt chiar aeriana. Stiu ca asta e pretul la un mos Milka de 130g in Romania. Intre 7.5 si 10 lei, si asta in magazinele mari! Nu ca n-ar fi nesimtit de scump - anul asta, la englezi, exact acelasi mos costa o lira. Pentru cine nu mai e la curent cu cursul valutar, o lira e pe undeva pe la 4.7-4.8 lei, deci diferenta e mare. Dar la raft scria mare de tot ca e la promotie, la numai

5.99 lei
Asa ca nu mi-a mai trebuit, pentru ca nu-mi place sentimentul ala cum ca sunt luata de fraiera. Si m-am carat.

Cum Penny e chiar langa Auchan am zis ca merg sa-mi iau ceva de Craciun din Auchan. Dolcerie Veneziane (ia uite, au si in romana). Un pachetel care continea o decoratiune cu lumanare si 4 bomboane (screenshot, link). Decoratiunea aleasa de mine a fost cea din dreapta sus din poza (cea cu renul). Uitat in jur sa vad unde as putea sa scanez minunea. Hmmm, nimic pe aproape. Invartit putin pe acolo. Cautat o casa cat mai libera. Asta a fost simplu. Nu era deloc aglomerat. 9.94 lei. Cat? Pe eticheta de la raft scria 7.89. Si sigur nu ma uitasem la alta eticheta. Daca n-as fi uitat sa scanez dracia... mi-as fi facut draci putin mai devreme, nu la casa. Si asa am plecat si din Auchan fara sa iau nimic.

Sambata. Din nou mers in Penny pe seara. Mosul la raft avea aceeasi eticheta de pret. 5.99 lei. Hai sa vedem acum. Am luat mosul. La casa, aceeasi poveste. 7.99 lei.
"La raft e 5.99 lei. Vreau sa fac reclamatie."
Acum imi pare rau ca n-am procedat altfel. Sa fi facut poza cu pretul la raft, sa fi tacut si sa fi platit la casa. Si sa-i fi pus sa-mi stampileze bonul. Pentru ca la Penny cu reclamatie interna se rezolva un drac. Am pus-o pe tipa sa-l cheme pe seful de magazin, care initial m-a facut nebuna/ neatenta si mi-a zis ca probabil m-am uitat la altceva. Si apoi am fost cu el la raft. Unde pretul era 5.99 lei. Si? Si nimic. Doar a luat etichetele cu preturile si au ramas mosii fara pret la raft. Si atat. NIci macar scuze, nimic. Total diferit de cum au decurs lucrurile in Cora cand am platit pe un stick alt pret decat cel din pliant. Cei de acolo au zis ca, da, asta e, greseala lor, si-au cerut scuze si mi-au dat inapoi dublul diferentei.

Mdeh. O vreme o sa-mi fie scarba sa mai calc pe acolo. Da' sa ma ia dracu', data viitoare cand mai merg pe acolo chiar o fac p-aia cu pozat preturile la raft inainte sa merg la casa. Si o sa-mi faca o enorma placere sa-i ard cand se mai intampla o chestie de genul asta. Pana atunci... unde mai gasesc mos Milka de ciocolata neagra?

Mers in Auchan dupa aia. Unde macar modificasera pretul la raft la draciile alea de la Dolcerie Veneziane. Dar nu mai aveau modelul pe care il vroiam eu (ala cu renu'). Si nu mai aveau nici hartie igienica si nici biscuiti (bine, e adevarat, mai erau 3 cutii vandalizate) de care vroiam eu. Mda, logic, era sambata seara, adica dupa orele la care are loc "marea navala" a romanilor la cumparaturi. Insa, din pacate, eu am cursuri sambata la orele alea la care inca mai gasesti ceva necalcat in picioare in magazin. Nu ca ar fi o placere pentru mine sa ma gesesc in magazin in acelasi timp cu specimenele care fac ravagii. Mi-e rusine cu majoritatea celor care populeaza tara asta. In special cu felul in care se manifesta la cumparaturi. Am avut insa norocul sa mai gasesc inca nevandalizate ultimele pungi de piept de pui si de file de peste de care vroiam eu. Si rezerve pentru aparatele alea care-mi parfumeaza prin casa.

Mizerii...

2 pareri

cine
krossfire
cand
sâmbătă, 12 decembrie 2009 la 23:27:00 EET
Ciocolata si aici, ciocolata si pe celalat blog. Some people are trying to be choco-abstinent mind you :P
cine
nobody
cand
sâmbătă, 12 decembrie 2009 la 23:31:00 EET
Eu nu incerc asta :))

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)