on the verge of extinction... again

intrebari

... si raspunsuri

pentru mine

... despre orice. Desene animate, facultate, ciocolata, astrofizica, Java, rock, geometrie, Brasov... orice! Pe cele mai interesante le voi adauga eu pe parcurs in post.

Ce inseamna FILS?

FILS = Facultatea de Inginerie in Limbi Straine

Carti cu povestiri gotice?
Imi merge greu blogul in Firefox?

Simte sufletu' omului. Dracu' stie, mie imi merge perfect in Firefox. Asa ca n-am cum sa repar o problema invizibila.

Cum se poate comenta?

Sub spatiu' in care scrii comentariul ai un drop-down in fata cariua scrie "Comentati ca". Dai click pe drop-down, selectezi "Nume/ Adresa URL" si iti apare un formular pe care il completezi si apoi dai click pe "Continuati". Si apoi pe "Publicati" ca sa publici comentariul.

HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute) » exemple »

Cum se folosesc tagurile
Ce scriiCe apare*
<b>bold</b> textbold text
<i>italic</i> textitalic text
a <a href="http://lnk.ro/"> link</a>a link

* dupa publicarea comentariului

10 pareri

cine
Liviu Ornea
cand
vineri, 24 august 2012 la 20:41:00 EEST
Îmi plce ce-am citit aici (pagina principală, autoprezentarea...) E posibil să-mi fi fost studentă. Dacă da, îmi pare rău că nu sînt în stare să te identific. Oricum, mă bucur că ies și așa absolvenți din FMI.
Liviu Ornea
cine
ionut
cand
joi, 20 septembrie 2012 la 10:30:00 EEST
Care e diferenta dintre bascalie si umor?
cine
brontozaurel
cand
joi, 20 septembrie 2012 la 17:06:00 EEST
Care e diferenta dintre undefined si null?
cine
ionut
cand
sâmbătă, 22 septembrie 2012 la 10:25:00 EEST
Pai pana acum am intalnit undefined in javascript :D.

Parerea mea e ca umorul e apare in situatii amuzante in care nimeni nu se simte luat la misto, iar bascalia e luatul la misto.

E doar parerea mea.
cine
brontozaurel
cand
sâmbătă, 22 septembrie 2012 la 17:37:00 EEST
Misto, eu am intalnit si null. Cu alte cuvinte, tu spui ca... aaa, cuvantul ala cu 'b' este umorul care conduce la omor.
cine
madonna
cand
sâmbătă, 22 decembrie 2012 la 14:18:00 EET
hmm, studiile tale seamana cumva cu ale mele, diferenta ca eu eram topita dupa alea umaniste, dar deh, viata...insa in ce oras ai facut facultate? Nu-mi spune ca tot Bucuresti...
cine
Anonim
cand
sâmbătă, 12 ianuarie 2013 la 16:12:00 EET
buna, as avea o intrebare, nu o parere... sper sa fie ok c-am postat-o aici, nu vreau sa supar brontozaurelul! :)

zici ca stii f bine limba engleza. ai putea sa-mi spui, te rog frumos, care crezi ca e modalitatea cea mai eficienta de a o invata pentru urmatorii 2 subiecti?

1) fata de 28 1/2 ani - nivel elementar - doreste sa se perfectioneze. adica eu.
2) baiat de 10 ani - nu stiu sa zic ce nivel. m-am incumetat sa-i predau folosind un manual de clasa a treia, pe principiul ca il pot invata si pe el putina engleza pe care o stiu eu. i-am predat engelza cum mi s-a parut mie mai bine - adica citeste lectia, il corectez unde nu pronunta bine, ii dau sa scrie cuvintele noi pe caiet traduse, ii dau propozitii de tradus din romana in engleza + intrebari, cum ar fi "cum se conjuga vb "to be" la past tense". dar uitaaaaa. hei tot scriindu-ti mi-a venit ideea sa-i dau sa asculte in engleza si sa scrie, adica dictare. ca el la asta nu sta bine - adica ok a invatat cum se formeaza present simple si continuous, insa nu e in stare sa lege singur propozitii in engl. evident, fac mea culpa.
so, I would very much appreciate any advice on this matter!

ps: pls nu ma trimite la curs la british council, ca n-am bani. as vrea sa pot sa ma uit la un serial american, fara sa am nevoie de titrare si sa pot vb cursiv...

Stiu ca nu aprobi comentariile de la anonimi, da' poate te induri si-mi trimiti un raspuns pe mail? andreea.melinte@ymail.com
cine
brontozaurel
cand
sâmbătă, 12 ianuarie 2013 la 18:48:00 EET
Vrei doar sa intelegi un film fara titrare sau si sa vorbesti si sa scrii corect? Eficient sau rapid?

Metoda rapida nu stiu. Am facut engleza timp de opt ani la scoala inainte sa scot un premiu la olimpiada. Timp in care m-am uitat la desene animate in engleza. Fara nici un fel de titrare. Timp in care am umplut cateva zeci de carnetele din alea de tip vocabular. Timp in care am facut planse de pus pe pereti cu toate regulile de gramatica. Timp in care am lucrat toate exercitiile de limba de prin manuale plus cele din cartile cu exercitii aduse de profi.

Asa ca eu spun ca de inceput, incepi prin a te uita direct fara titrare. N-o sa intelegi multe chestii la inceput. O sa ratezi multe glume. Stiu ca m-am uitat acum cativa ani din nou la desenele cu The Flinstones sau Snagglepuss si am ras ca dementa. Nu mi se parusera asa amuzante cand eram mica pentru ca pur si simplu pe vremea aia nu intelegeam suficient de bine engleza ca sa prind umorul ala al jocurilor de cuvinte.

E in regula, nu trebuie sa te descurajezi, trebuie sa incerci sa intelegi din context. Daca nu si nu, pui pauza si incerci sa cauti pe Google cuvantul ala cum iti pare tie ca s-ar scrie. Daca-l scrii cat de cat pe aproape sunt sanse mari sa te lamuresti.

Si nu doar filme. Si stiri sau emisiuni sportive. Sau muzica! Interviuri cu muzicieni. Sa auzi vorbitori de engleza de la mama lor iti creeaza tie un simt de cum ar trebui sa fie pronuntia ta. Ideea e ca limba straina sa-ti bombardeze urechile si creierul fara sa treaca prin filtrul titrarilor mai intai.

Uneori o sa auzi expresii care iti atrag atentia. Incearca sa opresti sonorul si sa incerci sa le folosesti si tu in diverse contexte cu voce tare. Cat se poate de tare fara sa sperii vecinii. Uneori daca incerci sa le repeti soptit o sa ai impresia ca pronuntia e in regula, dar atunci cand incerci sa repeti aceeasi chestie cu voce tare, o sa observi de multe ori ca deviaza de la ce iti imaginai.

E chestie de exercitiu si rezultatele se vad... dupa cativa ani. Chestia e sa nu te descurajeze daca nu suna in regula. Daca a sunat un cuvant aiurea, continua cu propozitia, nu te opri. Poti sa repeti totul inca o data dupa aia, dar nu te opri in mijlocul propozitiei ca sa insisti asupra unui cuvant.

Apoi citit/ ascultat literatura. Am pus eu candva niste povesti scurte (cuvant cheie, stiu ca multa lume n-are rabdare pentru chestii lungi - nici eu n-am) de Poe pe blog, majoritatea sunt atat ca text, cat si in format audio. Poti gasi mai multe la poestories.com (unde mai si explica unele cuvinte de prin text sau evenimente la care face referire).

Pentru absolut orice nivel, cheia e sa exersezi. Ascultand, citind, scriind. Sa zicem ca citesti o chestie in engleza si nu-ti place. Sa zicem ca ti se pare stupid sfarsitul. Rescrie-l tu. Gandeste-te la cum ti-ar fi placut tie sa se desfasoare actiunea si pune pe hartie - partea asta e importanta, pentru ca o sa-ti dai seama ca nu esti sigura de cum se scriu unele cuvinte si in felul asta identifici ce exact nu stii. Plus ca ce inveti pentru ca ai avut nevoie intr-un anumit context se uita mai greu decat ce inveti fara context. Incearca sa gandesti direct in engleza.

Pentru mai mult, o sa ai nevoie de ceva carti cu exercitii de limba (chestii de genul sa completezi cu sinonimele/ expresiile potrivite) si de cineva sa te ghideze. Ceea ce nu inseamna neaparat un curs undeva. Poti pune intrebari pe Stack Exchange: English Language and Usage.
cine
Anonim
cand
sâmbătă, 12 ianuarie 2013 la 22:19:00 EET
iti multumesc mult pt. recomandari!
andreea melinte
cine
Alex
cand
miercuri, 2 noiembrie 2016 la 23:42:00 EET
Buna
Am citit cateva posturi. Sunt interesante. Sincer, nici nu stiu cum am ajuns pe pagina asta. Probabil cautam un aparat foto si am vazut un link pentru o masina de spalat vase si am vazut un comment si... Asta apropos de seria de episoade din ultimul sezon din South Park.
Anyway, daca vrei sa cumperi un domeniu .ro este mult mai simplu si mai ieftin decat crezi. Partea cu hostarea e mai complicata, dar o poti face de acasa pe o unitate de sacrificiu. Daca vrei detalii ma gasesti la alex@dina.ro
O zi frumoasa!
PS stii ca sunt 10 feluri de oameni care inteleg binary :D

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)