on the verge of extinction... again

bunul simt la cumparaturi

Inainte de orice altceva... ca dupa aia uit. Am mai zis-o de o mie de ori. YouTube Related Videos e o chestie fenomenala. Si ma face sa pierd o groaza de timp uneori. Din link in link am ajuns in noaptea asta la ceva vechi. Bine, vechi doar in sensul ca dateaza din vremurile in care am inceput si eu sa ascult muzica. Asa ca, pentru cine se intreaba ce asculta brontozaurel la sfarsitul liceului in afara de Aerosmith (asta dupa ce i-am auzit la radio si mi-au placut atat de mult incat am reusit sa trec peste mutra lui Steven Tyler, care ma speriase prima data cand il vazusem, si am inceput sa ma uit si la videoclipurile lor)... ei bine, printre altele, asa ceva! Se cunoaste ca am stat mult in preajma unei persoane innebunite dupa Nirvana?

Bun, eu de fapt vroiam sa scriu despre cateva chestii dragute la cumparaturi... nu neaparat recente.

  • Daca esti un mos cretin domn trecut de o anumita varsta, trebuie sa lovesti cu carutul fetele care stau la coada la casa si sa te bagi in fata lor. Ele sunt tinere, pot sa stea mai mult in picioare, trebuie sa respecte batranetea. Ce conteaza ca poate au trei produse in cosul de mana in timp ce tu ai un carut plin? Daca indraznesc sa protesteze, trebuie neaparat sa te miri de cat de nesimtiti pot fi tinerii din ziua de azi.
  • Daca esti o vaca proasta care n-ar fi trebuit sa se reproduca mamica, trebuie sa-ti lasi copilul sa scoata tot felul de sunete care incearca sa imite diverse animale. Si sa-l lasi sa-ti ia toate produsele pe care le pui pe banda si sa le arunce in sus ca sa aterizeze pe unde se nimereste. In cel mai fericit caz... tot pe banda. Insa in majoritatea cazurilor... pe jos, la dracu'n praznic sau in capul celorlalti oameni care stau la coada sau al tipului/ tipei de la casa. Pentru ca unele au ajuns la mama dracului si iti ia mult timp sa le recuperezi, copchilul termina cu produsele tale si pune mana pe cele ale fetei care e la coada in spatele tau. Daca fata respectiva se opune, tu trebuie sa-i tii partea micului cimpanzeu.
  • Daca vrei sa cumperi peste, trebuie neaparat sa-l studiezi inainte cu mainile, nu cu ochii. Daca o fata iti atrage atentia ca nu e frumos, ii spui "N-am stiut!" si studiezi in continuare pestele cu mainile. Daca insista, o repezi furios cu un "N-am stiut, n-auzi?!?" si iti reiei activitatea. Daca iti spune ca scrie mare deasupra pestelui, ii spui ca e o "curva proasta"
  • Nu poti sa cumperi un produs fara sa te asiguri de calitate. Asa ca trebuie sa incerci deodorantele, cremele si orice alte cosmetice inainte. Ce conteaza ca n-au eticheta de TESTER? (Apropo, si eu am comis-o cu un parfum intr-unul din magazinele The Body Shop - eticheta de pret era verde, ca si eticheta de TESTER si am fost neatenta... si imi venea sa intru in pamant de rusine apoi. Si da, l-am cumparat. Norocul meu ca intamplator imi si placuse. Dar sa inchei paranteza serioasa...) Le incerci, ca doar n-o sa dai bani pe ele ca sa constati apoi ca nu-ti plac. Daca nu-ti plac, le pui capacul la loc si le pui pe raft. Ce daca vine cineva care le pune in cos crezand ca-s nedesfacute? Trebuia sa testeze mai intai. Tot ca sa te asiguri de calitate, nu iei biscuiti, ciocolata, snitele inainte sa desfaci ambalajul si sa incerci. Apoi le pui iar pe raft, cu partea desfacuta inspre spatele raftului. Eventual iei altele in ambalaje nedesfacute. Dar mai bine nu mai iei nimic. De ce sa arunci banii degeaba? Nu ti s-au parut a fi ceva extraordinar.

Hmmm... cam scurta lista, dar altceva nu-mi vine in minte acum. Alte idei?

19 pareri

cine
Camil Stoenescu
cand
miercuri, 10 februarie 2010 la 12:41:00 EET
Eu nu suport pe cei care plătesc prin card 3 produse de 15 lei și țin în loc un întreg rând. în rest, am toleranță mare :)
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 10 februarie 2010 la 12:56:00 EET
Eu am platit prin card si cumparaturi de 1.5 lei si mai putin. Pentru ca n-aveam altfel. Dar in hipermarketuri n-am avut probleme sa nu mearga repede. Doar de doua ori in Carrefour Orhideea acum muuult timp (5 ani, cred).
cine
STAR
cand
miercuri, 10 februarie 2010 la 14:05:00 EET
Nu folosesc cardul de fel. Mai rapid e cu cash.
cine
Camil Stoenescu
cand
miercuri, 10 februarie 2010 la 14:15:00 EET
well, există și excepții :D. eu am mereu cash la mine. altfel parcă n-aș avea nimic. cardul e doar pentru tranzacții pe Internet
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 10 februarie 2010 la 16:16:00 EET
Mie mi se pare mai rapid cu card decat sa stau dupa un rest pe care uneori nici n-are sa mi-l dea. Si, in cazul asta, se poate ca uneori sa nu-mi mai ajunga banii sa-mi iau alta chestie... din cauza a 5 bani. Am patit-o.

Unde stiu ca nu mi-a mers repede cardul: un magazin de animale de plus din Pantelimon, farmaciile Catena, farmaciile Sante... altceva chiar nu-mi vine in minte acum.

Apoi mi s-a intamplat sa mi se puna cutitu' la gat si sa raman fara cash - lovely, huh?

Daca am sub 10 lei pe card nu am cum sa-i scot de la nici un bancomat.

Motive ar fi destule si pro si contra.

De platit platesc cu ce am. Ca daca nu mai am nimic pe card, dar am cash, normal ca o sa platesc cu cash.
cine
Camil Stoenescu
cand
miercuri, 10 februarie 2010 la 16:30:00 EET
ca om pățit cu tot felul de buticuri, chioșcuri, cabane ce n-au auzit de carduri, de regulă banii sunt în formă fizică. de cuțit la gât n-am avut parte până acum :)
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 10 februarie 2010 la 17:07:00 EET
cu alea n-am treaba :)
cine
Sabotor
cand
miercuri, 10 februarie 2010 la 17:28:00 EET
Camil, unii poate au comisioane foarte mari la retragerea de numerar, asa ca prefera sa plateasca cu cardul si o guma de mestecat. Oricum, imagineaza-ti cat stai si dupa unul care sta se cauta de bani, apoi vanzatoarea nu are sa-i dea rest, pentru ca plateste cu o bancnota de 500 de lei cumparaturi de 5,5 lei. Da, se poate si asa.

Pe mine ma enerveaza cei care intalnesc ceva cunostinta si incep o discutie aprinsa, evident in timp ce blocheaza un culoar din supermarket. Iar recent, m-a enervat un mos cretin: eram la casa, am dat cardul casierului, mi-a zis ceva - nu stiu ce ca nu inteleg limba, i-am spus ca nu inteleg, dar mosul, care era in spatele meu si astepta sa-i vina randul la platit a inceput sa vocifereze si sa-mi impinga produsele spre casa, sa-l grabeasca pe casier, poate. Cum am zis, nu stiu limba, ca altfel i-as fi explicat ca-i un bou.
cine
Camil Stoenescu
cand
miercuri, 10 februarie 2010 la 20:29:00 EET
@ Sabotor - point taken :). și cunosc și cazul descris de tine. oricum încerc să mă detașez cât pot de mult, altfel mi-aș face nervi de 1001 de ori pe zi
cine
Mircea
cand
miercuri, 10 februarie 2010 la 22:26:00 EET
Io timp de mai bine de un an am luat apa borsec la bax de 6 x 0,75l de la Selgros fiindca codul de bare de pe bax nu era in baza lor de date. Si invariabil casierita vroia sa rupa cutia de carton ca sa scaneze o sticla. Si tot invariabil ziceam nu, doamna/domnisoara, eu urc sticlele alea la etajul 4 si nuvreau sa le imprastii pe scari. Si urma un telefon, si 2-3 minute de asteptare, si introducerea manuala a unui cod dictat la telefon. Si pff-uri din spatele meu. Cred ca un an si jumatate a durat pina si-a miscat curul unul/una de acolo si a binevoit sa bage si codul baxului. Fiindca, nu-i asa, la Selgros se vinde la bax, nu la bucata.
Iar dupa ce au bagat codul respectiv in database, am inceput si eu sa cumpar, ca tot omul baxuri de apa la 1,5l PET. Fiindca, de fapt aia la sticla de sticla de 0,75l costa dublu... :-)
cine
Sabotor
cand
miercuri, 10 februarie 2010 la 23:16:00 EET
Mircea, da' ce seamana povestirea ta cu ceea ce a patit Dojo... acu' io zic ca tu trebuie sa fi "soarele" ei
cine
morbo
cand
joi, 11 februarie 2010 la 00:24:00 EET
hmm, pe mine nu imi amintesc sa ma fi enervat vreodata ceva la vreun hipermarket. ori n-am avut ce vedea, ori oi fi vazut dar nu am bagat in seama, ori sunt nesimtit :)

stiu doar ca lumea te lasa tot mai des sa mergi in fata daca ai putine produse
cine
Drace
cand
joi, 11 februarie 2010 la 02:32:00 EET
În mod normal plata prin card durează mai puţin, chiar nu înţeleg. :|
cine
brontozaurel
cand
joi, 11 februarie 2010 la 14:03:00 EET
@Sabotor: Da, si aia care se opresc sa stea la povesti, mai ales atunci cand se pun chiar in fata unui raft de pe care vrei sa-ti iei ceva.

Si referitor la al doilea comentariu, vezi penultima propozitie din comentariul asta.


@Mircea: Asta intra la categoria "lipsa de bun simt din partea celor care vand". Si acolo s-ar putea face o lista interesanta si destul de lunga, hehe. E bine cand totusi problemele se rezolva in cele din urma. Dar in unele locuri doar cu reclamatie interna se rezolva un drac. Am patit-o la Penny, asa cum am scris aici (ala e un "ghost blog" pe care imi testez tema la care lucrez acum, sau mai bine zis la care trebuie sa incep din nou sa lucrez). Si eu mi-am auzit pff-uri si diverse alte mormaieli de la cei care erau dupa mine la casa atunci. :)


@morbo: Si mie mi se intampla de multe ori chiar sa fiu cu gandurile departe de tot si sa nu observ ce se intampla in jurul meu. E intr-adevar bine ca nu-ti faci nervi asa.

Sa fiu lasata in fata pentru ca aveam putine produse mi s-a intamplat si mie. :)


@Drace: In majoritatea locurilor de unde fac eu cumparaturi, da, merge repede. Dar au fost uneori probleme pe la unele farmacii, magazine mai mici.
cine
Sabotor
cand
joi, 11 februarie 2010 la 14:58:00 EET
Ha, deci Mircea chiar e "soarele" :))
cine
Mircea
cand
joi, 11 februarie 2010 la 19:35:00 EET
Ups, nu stiam ca Ramo a povestit chestia asta!
cine
Mircea
cand
joi, 11 februarie 2010 la 19:58:00 EET
Am avut ceva de "sapat" dar intr-adevar asa e? Da' tu, D-le Sabotor... cum de stii blogu' lu' Ramo mai bine ca mine? :-)
cine
cata
cand
duminică, 14 februarie 2010 la 01:04:00 EET
@ Mircea - He's a fine observer.
@ Brontozăurel - Noah eu nu am mai călcat printr-un supermarchet de multișor pentru că nu mai supor toată forfoteala și aglomerația. Nu există bun simț atunci când cumperi. Trebuie să te plimbi fără țintă prin magazin, să vii cu rudele și ele să flancheze căruciorul pe ambele părți și să se oprească fix în mijloc, să îți lași progenitura să se manifeste cam așa http://www.youtube.com/watch?v=v4jFqDGXjtk , să te trezești la casă că nu ai destui bani să plătești toate produsele ... și lista ar putea continua. Dacă eram în locul tău mă luam rău de tot pe moșul ăla. Mai ales dacă aveam o zi proastă.
cine
brontozaurel
cand
duminică, 14 februarie 2010 la 15:33:00 EET
@Mircea: Mie mi s-a aprins beculetul ca da, am mai citit despre asta de-abia dupa ce a zis Sabotor *-:)

@cata: Fac maine saptamana de cand n-am mai calcat intr-unul. De fapt, daca stau sa analizez, mai mult dau din gura despre magazine decat calc prin ele. Pentru ca am o data marcata la inceputul saptamanii asteia, in saptamana dinaintea ei o vineri si o luni sau marti, nu mai tin minte exact... si tot asa ajung la 1-2 dati pe saptamana, desi se intampla sa existe si saptamana completa fara. Iar in conditiile in care eu prin magazine mai mici nu prea calc decat extrem, extrem de rar... :)) chiar ajung la concluzia ca ma cam plang degeaba, ca oricum n-am parte de astfel de neplaceri prea des :)

Sa nu am destui bani la casa am patit-o si eu. Ultima data chiar foarte recent, in vinerea de care ziceam mai sus. Faza tare e ca de acasa plecasem cu suficienti bani, iar buzunarul era tot inchis si stiam sigur ca eu nu-l deschisem de cand plecase. Si nici nu tineam minte sa se fi atins in mod suspect cineva de mine.

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)