on the verge of extinction... again

chestiune bucatareasca

Din categoria ma scarpina pe creier ca vreau ceva, da' nu pot lua in cantitati mai mici (n-am doar eu problema asta, da?) si atunci ce dracu' fac cu ce-mi ramane? Pai...

... inghetata! Adica ceea ce se vede in poza. Nu va speriati, stiu ca arata hidos, dar garantez ca e delicioasa. Si ati cam dat de dracu' daca consumati asa ceva si va urcati apoi la volan. Nu de alta, da' am turnat acolo cu generozitate Jack Daniel's, Bacardi, Finlandia, Amaretto Disaronno... a, da, atat la capitolul alcoale. Si da, se simte. Se simte pe nas, se simte pe cerul gurii, se simte in gat...

Am mai trantit acolo si bucati de briose. Sfat: daca faceti asta, folositi bucati mari. Pentru ca bucatile se fac... bucati mai mici in timp ce amestecati. Asa ca daca folositi bucati prea mici... ghinion! Am mai pus scortisoara. Si zeama si coaja de lamaie. Si bucatele de ciocolata amaruie, jumatati de nuci pecan, stafide si cubulete de pere... ca n-am avut mere. Ultimele patru dupa ce am lasat amestecul sa se inchege putin la frigider, dar inainte sa bag castronul la congelator.

Ah, da, inghetata asta e un motiv de crezut in miracole. Am facut ceva din mai mult de doua ingrediente si mi-a iesit delicios. Asta se cheama miracol!

2 pareri

cine
Liviu Berdila
cand
luni, 3 iunie 2013 la 07:01:00 EEST
Miracol este sa iasa delicoasa orice inghetata "Home Made". Nu stiu din ce le fac unde le fac dar cele care se gasesc in comert sub forma de praf, pe care sa t-i le faci acasa, au un gust de suc la dozator inghetat.
Oricum, datorita unor probleme medicale, nu mananc si nu beau rece plus ca am lucrat un an de zile la Alpin si am mancat acolo inghetata cat pentru toata viata.
cine
brontozaurel
cand
luni, 3 iunie 2013 la 17:13:00 EEST
Am dat eu liber la fantezii adaugand atatea chestii, dar punctul de pornire a fost metoda lui tati de facut inghetata.

Surprinzator, mi-a iesit mai cremoasa, mai fara ace de gheata decat ii iesea lui... nu stiu daca a fost faptul ca eu am folosit si oua sau faptul ca intai am tinut cele doua castroane la frigider la 4 grade o vreme si de-abia dupa aia, dupa ce am pus stafidele, nucile pecan & restu' in inghetata cu cacao si am amestecat totul si am pus si partea cu vanilie, zeama de lamaie si vodca peste... de-abia dupa aia am bagat castronul mare la congelator.

Foarte probabil n-o sa repet experienta, pentru ca nu ma vad luand iar doua pungi cu cate doisprezece briose (cate un fel de briose in fiecare punga) ca sa-mi ramana cate zece din fiecare si apoi sa ma scarpine pe creier sa fac ceva in bucatarie cu ele in loc sa le dau la porumbei...

In orice caz, si unele inghetate din comert ies super nasol. Am luat doua marca proprie Cora acum o saptamana si una din ele se simtea de parca avea nisip in ea... cealalalt sortiment a fost in schimb super ok saracu'. Problema asta cu textura nisipoasa am avut-o si cu inghetata cu rom si stafide de la Napoca luata acum aproape o luna.

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)