on the verge of extinction... again

year of the cheetah

Ce n-am mai facut in 2012...

Nu mi-am mai spalat incaltarile inca o data, dupa ce a trebuit sa ies de urgenta ieri din casa. N-am sters ecranul laptopului. Ma rog, asta am facut-o dupa miezul noptii. Am uitat sa spal un tricou negru. Ramasese pe jos pe hol pe sub alte chestii si nu l-am vazut. L-am spalat ieri pana la urma. N-am strans pungile din hol si din bucatarie. Le-am strans dupa miezul noptii, e drept.

N-am sters decat superficial aragazul si pe jos in bucatarie. Si chiuveta doar am spalat-o, n-am si lustruit-o. Macar am spalat cada... desi dupa aia am spalat iar rufe si am varsat apa murdara... N-am sters biroul. L-am stars ieri. N-am dat aspiratorul din mijlocul camerei dupa ce am aspirat. L-am mutat aseara, ca deja ma enerva.

N-am bagat epilatorul la loc in cutie. Si nici sandalele. Nu va imaginati nimic, nu le-am mai purtat din iunie... de-atunci nu le-am bagat la loc in cutie... N-am pus la loc cutia de after-shave. Am pus-o ieri, cand oricum m-am apucat sa reorganizez si sa arunc chestii de prin debara. Nu m-am demachiat. Am facut chestia asta dupa miezul noptii.

Si probabil o tona de maruntisuri de care nici nu mi-am dat seama inca.

Ce vreau sa fac...

Am promis ca o sa scriu un articol tehnic. In engleza, guest post pe un blog din afara. Primul meu articol de CSS, in care sa explic cum am facut asta. Cum se suprapun backgroundurile multiple - am facut un demo ajutator, as aprecia pareri, sintaxa pentru gradienti liniari, cu ce e diferita cea noua de cea veche, cum se calculeaza unghiurile... si nu doar, dar doar atat am facut pana acum cu al doilea demo ajutator - pareri? A... dati click pe punctuletele de pe cerc. Urasc cum a iesit partea de JavaScript, imi vine sa ma dau cu capul de toti peretii ca eu am scris codul ala si n-o sa ramana asa, chiar daca nu ma pricep, trebuie sa-i fac ceva...

Am pornit un album, ceva ce voiam sa fac de multa vreme, o sa pun link peste cateva zile. Am ales tumblr de data asta, vreau sa fie axat pe poze, vreau sa nu-mi pese de "blana", desi mi-e groaznic de greu, deja mi-am bagat nasul in HTML si CSS si turbez, pentru ca as modifica o tona de chestii, dar stiu ca n-o sa am timp, no sa-mi convina nimic din ce fac, n-o sa fiu multumita nici dupa un an si nici dupa un an n-o sa fie functional. Si e stupid, pentru ca nici macar nu e ceva la care tin. Doar vreau sa trantesc acolo niste poze ca sa le trantesc dupa aia link-uri celor care ma tot f...reaca la cap pe tema asta. In orice caz, arata oribil, dar aia e. Nu vreau sa-mi pese.

As vrea in schimb sa-mi pese de blogul ala de CSS care e in plan de atata vreme si pentru care clar trebuie sa fac eu blana de la zero pentru ca ar fi super aiurea sa scriu despre CSS pe un blog al carui CSS nu-mi apartine. Nu ca as avea idee despre ce sa scriu dupa aia, pentru ca nu ma pricep la scris si nici macar nu prea-mi place, desi imi place la nebunie sa fac demonstratii... unele din ele stupide, recunosc... cum ar fi asta.

Mi-am propus sa incerc sa invat sa fac o chestie. In sase-sapte saptamani, incepand de martea asta. Poate o sa ma ajute sa inteleg unele chestii mai bine. Poate... dracu' stie... Da, e tot legat de programare web.

Tot pas cu pas, vreau sa ma intorc la nivelul la care eram aici (si chiar si sa merg mai departe). Pentru ca luna decembrie, si in special ultimele zece zile... a fost un dezastru! In ciuda optimismului meu de ieri, pe care acum il regret, pentru ca practic nu am cu ce sa-l sustin... asa ca ma simt oribil de vinovata ca inca il simt, pentru ca nu am de ce. Asa ca o sa impart totul in 13 pasi. Sper ca dupa cateva luni sa nu fiu chiar mai departe de tinta decat sunt acum, pentru ca asta ar fi catastrofal.

As mai fi scris cateva chestii si aici pe blog, dar am fost prea obosita... Una as vrea totusi sa vada lumina lu' "Publish" cel tarziu duminica.

Plus postarile despre ciocolata. Bine, acolo deja am programate cateva... sau poate chiar ceva mai multe...

As vrea sa continui cu flotarile. Ceva mai regulat, nu asa haotic ca in ultima saptamana. As vrea sa sortez si sa arunc multe chestii din casa. Sa am grija de coatele mele, care au avut de suferit de la stat sprijinita pe ele la laptop. Si de pielitele din jurul unghiilor.

Insa inainte de toate astea... se pare ca m-am pus pe reorganizat si aruncat chestii din debara...

N-o sa mai zic nimic de meet & greet-ul Aerosmith. Pentru ca asta e o chestie despre care imi este usor sa vorbesc, din moment ce tine de singura mea obsesie inocenta. Si din moment ce e mai usor de realizat decat restul chestiilor pe care mi le doresc. E mai usor sa strang bani decat sa modific trasee in creier si sa schimb modul de functionare...

Acum patru ani... iai, de mult mai am blogu'! Revenind, acum patru ani puneam pe blog o poza. Iar azi m-am impiedicat de inca una asemanatoare. In asta se vad ochii mai clar...

Si m-am gandit putin. Ghepardul e animalul meu model cel putin pe anul asta. Sprint, baby, sprint! And kill!

3 pareri

cine
Cristi
cand
joi, 3 ianuarie 2013 la 01:38:00 EET
Am vazut azi o emisiune despre gheparzi, lei si crocodili. Mie imi plac mai mult gheparzii decat leii, au un fel de gratie aparte. Si imi place si cum alearga.
De unde stii ca urmeaza sa vina Aerosmith? Eu n-am auzit nimic in legatura cu asta... Sau e doar un plan in caz ca vin?
"singura mea obsesie inocenta" - nu stiu de ce dar am impresia ca celelalte sunt mai interesante :)
cine
Anonim
cand
joi, 3 ianuarie 2013 la 01:45:00 EET
DrăguÈ›e chestiile alea de CSS. Cercul din al doilea demo ai putea să-l faci È™i tu mai gros sau mai „sensibil” întrucât sunt greu de nimerit punctele alea.

Iar JS privit de pe lună pare ok, dar nu-s specialist în JavaScript și nici nu m-am uitat cu suficientă atenție.
cine
brontozaurel
cand
joi, 3 ianuarie 2013 la 12:45:00 EET
@Cristi: Sunt superbi! Si da, sa-i vezi in alergare e ceva de pe alta lume... :)

Stiu ca vin Aerosmith in Europa de pe 30 decembrie 2011, aproximativ ora 4 dimineata cand a spus Joe pentru prima data asta pe twitter. De atunci au mai mentionat toti de mai multe ori un turneu international pentru 2013. Pe twitter, in interviuri...

Oficial, la ei pe site n-a aparut inca nimic, stiu. Dar o sa vina in Europa pentru un nou turneu (ca pentru interviuri & diverse evenimente au fost si anul asta) in vara-toamna asta. Asa e planul.

Celelalte sunt macar intr-un fel legate de abuzul de substante si ce mai are legatura cu asta. Mai interesante? Probabil ca da, pentru cine n-a cunoscut asemenea extreme. Pentru mine... lucrurile stau putin altfel.


@peltea: O sa ma mai gandesc in legatura cu sensibilitatea. Momentan acopera o zona de 16x16 pixeli in jurul punctuletelor. Daca maresc zonele, atunci ajung sa se suprapuna...

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)