the curious eye and the critical taste buds: and god stuffed his face with lindt
Am incercat destule saptamana asta. Biscuitii aia de la Mega Image, un nou sortiment de Milka, trufe de ciocolata, bomboane.
- Biscuitii de la Mega Image. De data asta este vorba de niste biscuiti simpli cu crema de fructe rosii. Imi plac, au multa crema - care chiar este crema buna la gust, nu doar o chestie colorata si uscata. Insa parca erau totusi mai interesanti cei cu crema de portocale si partial inveliti in ciocolata neagra.
- Liquor Belgian Truffles with Marc de Champagne. Ciocolata alba nu prea este ciocolata pentru mine, dar astea erau trufe cu lichior, asa ca am zis sa risc de data asta. Gustul? Neinteresant. Poate si pentru ca le tinusem la frigider cateva ore bune (bine, e adevarat, aproape o zi) inainte sa imi aduc aminte sa le incerc? Mirosul in schimb este fenomenal.
- Milka Winter Games Vanilla Pudding. Peste asta am dat din intamplare marti cand am zis sa intru dupa biscuiti intr-un Mega Image care s-a intamplat sa-mi fie in drum. Mai au inca doua sortimente din aceeasi gama, unul cu crema de frisca si alune si celalalt cu iaurt si fructe de padure. Insa cel cu vanilie este singurul sortiment care m-a tentat pe mine. Are multa crema, ciocolata este fina - o combinatie reusita din punctul de vedere al papilelor mele gustative.Poza si cu celelalte 2 sortimente aici, la nwradu. Mai multe despre cele trei sortimente aici, din brosura Mega Image.
- Doua cutii de bomboane asortate. Lindt Swiss Tradition Dark Collection vs. Feelings Chocolate Assortment.. Sau asa credeam eu inainte sa le incerc. Insa diferenta este atat de mare... Da, copil prost, d-aia iti place Lindt asa mult, iti aduci aminte acum? Bomboanele Feelings. Scrie pe cutie mare "chocolate assortment". Pe cutia de la Lindt, cuvantul "chocolate" apare scris cu font mai mic in partea de sus (unde scrie "exquisite swiss chocolate creations"). Dupa ce le-am incercat in paralel, nu pot decat sa ma intreb de ce scrie asa mare "chocolate" pe cutia Feelings. Ca nu prea au treaba bomboanele alea cu ciocolata. Exista o pojghita subtire dintr-o chestie pe care, imi pare rau, dar eu nu o pot numi ciocolata, nu dupa ce am incercat si pralinele Lindt. O pot numi doar ceva ce se vrea a fi ciocolata. Pojghita aia subtire inveleste un miez (iarasi, nu pot sa ii spun crema) destul de uscat si aspru care macar are intr-adevar aromele cu care se lauda pe cutie. Si nu, nu sunt expirate si nici macar aproape. Cele Lindt sunt in situatia asta (expira la sfarsitul lunii, altfel nu le gaseam la pretul ala), cele Feelings mai au un an. Dar... bomboanele Feelings nu nu sunt bomboane de ciocolata. Sunt doar o imitatie. Si le-as prefera inaintea lor pe cele Lindt chiar si expirate. Si de aici incolo nici nu mai vorbesc de ele. Pun doar pozele.Lindt. Da, bomboane de ciocolata adevarata, cu creme adevarate. Nota 10 si pentru cutie - simpla, eleganta, cu o imagine mai mult decat sugestiva a unor praline foarte frumoase realizate cu mare grija. Si in momentul asta imi pare rau ca n-am facut poze si cu partea lor inferioara unde era scris micut Lindt in ciocolata.Bomboanele arata foarte bine in pozele de pe cutie, in cutie insa... Hmmm! Se pare ca pentru bomboanele astea au cam dus grija la extrem (probabil din cauza pretului la care sunt in mod normal). Sa ma explic. Ma enerveaza foarte tare plasarea rafturilor de ciocolata din Carrefour Unirii langa raionul de brutarie. Raion unde sunt de multe ori produse... calde! De unde vine caldura. Si am vazut de multe ori ciocolata topita pe rafturi. Bomboanele astea nu le-am luat de acolo. Le-am luat din Carrefour Orhideea, de unde iau de obicei ciocolata ca sa evit astfel de probleme. Ei bine, dupa aspect, bomboanele astea au fost tinute mult timp la frigider. Nu mi s-au parut absolut deloc deformate ca si cum s-ar fi topit vreodata si ar fi fost de-abia apoi bagate la frigider, aparuse doar acea pelicula alba caracteristica bomboanelor de ciocolata tinute la frigider. Ce temperatura optima de 15-18 grade... dupa cum se vede si mai jos, arata a bomboane de ciocolata care au fost tinute zile intregi la 5-6 grade. Din fericire, aspectul este singurul care a avut de suferit. Gustul ciocolatei care invelea pralinele a ramas excelent.Si acum, pralinele... una cate una. Da, sunt al dracului de bune daca am considerat ca merita sa fie prezentate separat. Elementul ciocolata este absolut superb in toate. In mare parte este vorba de ciocolata neagra, pe undeva in intervalul in care imi place mie, doar cat sa nu mi se para prea dulce, fara ca gustul de cacao sa devina prea intens.
- Noccino. Am zis sa incep cu cele de care nu eram sigura ca o sa imi placa prea mult. Astea erau si cele mai putin atragatoare din punct de vedere estetic sau, ma rog, asa mi s-au parut mie. Insa ciocolata neagra care o inveleste este (ca si in cazul celorlalte) fenomenala. N-am citit cu atentie descrierea si credeam ca este vorba de alune (iar mie nu-mi plac alunele). Si... cand am muscat din partea de sus (unde sunt situate bucatelele) am avut surpriza... hmmm... alunele astea sunt cam bune. Ca apoi sa citesc descrierea si sa descopar ca era vorba de nuci. Crema de alune nu mi s-a parut asa "velvety" cum se zice in descriere. Comparativ cu alte creme de genul asta de la Lindt, nu este asa fina.
- Stracciatella. Stiu ca am mai spus asta, dar ciocolata alba nu prea e ciocolata pentru mine. Si asta era motivul pentru care n-as fi crezut ca o sa-mi placa asa mult pralina care semana cu un munte cu varful acoperit de zapada. Insa papilele mele gustative au fost incantate.
- Caramelita. Nu ma dau in vant dupa caramel, desi imi place uneori cand e aproape lichid. Iar Caramelita continea si asa ceva, deasupra primei creme caramel. In combinatie cu invelisul de ciocolata, a iesit ceva care sa-mi placa si mie.
- Pistachette. Nu-mi place fisticul, asa ca motul verde decorat cu zahar l-am dat la o parte. Martipanul... uneori imi place, alteori nu. In Pistachette mi-a placut.
- Serenade. Doua creme in doua straturi orizontale. Am strambat putin din nas citind descrierea. Caramel din nou. Din nou deasupra, din nou aproape lichid. Parca si mai placut la gust de data asta. Asta a a fost prima dintre praline la care mirosul mi s-a parut absolut demential. Miros care provenea de la crema din partea de jos, de ciocolata + portocala. Mmm... una din slabiciunile mele. Excelenta intreaga combinatie. Si apoi m-am uitat pe spatele cutiei, la lista de ingrediente. Grand Marnier. Inaintea concentratului de portocale, deci in cantitate mai mare. O, drace, dar au bagat ceva lichior in pralinele astea!
- Cornet Excellence. Pacat. Ca l-am incercat imediat dupa pralina cu crema si aroma de portocala. Pentru ca nu mi s-a mai parut asa interesant. Ceea ce este putin nedrept, pentru ca este vorba de un cornet de ciocolata al dracului de bun. Doar ca nu este o combinatie asa de neobisnuita si cu un miros asa de puternic.
- Lune d'Oranges. Din nou martipan, din nou aroma puternica de portocale. O combinatie reusita, dar mi-a placut mai mult Serenade.
- Dragon Classique. Of... superba pralina! Am stat mult pana sa ma hotarasc sa musc. Prea frumos arata cu dragonul Lindt deasupra. A durat putin si m-a izbit mirosul... Marc de Champagne. Din nou, excelenta pralina.
- Amaretti. Suna bine de tot numele. Ador Amaretto. Ador sa-l adulmec inainte de fiecare inghititura si la ce incantare pentru narile mele fusesera ultimele praline de-abia asteptam sa musc si sa simt mirosul. Mi s-au parut putin cam aspre bucatelele de biscuiti amaretti din invelisul de ciocolata neagra, insa asta e singurul lucru pe care i l-as putea reprosa. Mirosul e... parca toate superlativele sunt insuficiente. Ah, nu e deloc putin Amaretto acolo - nu mai aveam mult pana sa lesin de placere.
2 pareri
- cine
- fleurdulys
- cand
- luni, 16 noiembrie 2009 la 02:41:00 EET
On topic: n-am voie cioco,da' salivez si eu la poze. De la o iubitoare de fistic. :P
- cine
- nobody
- cand
- luni, 16 noiembrie 2009 la 03:24:00 EET
Da-ti si tu cu parerea!
Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)