unde pot gasi tort de post?
Ca sa fie clar de la inceput, pun intrebarea asta pentru ca sunt o putoare mica. N-am intrat in nici o cofetarie, nu m-am documentat mai departe de o cautare pe Google ale carei rezultate nu prea m-au multumit pentru ca erau in principal retete de chestii facute in casa (si porcii o sa zboare dand duios din aripioare inainte sa stau eu cateva ore sa fac altceva in bucatarie in afara de spart pereti, reamenajat sau curatenie) sau chestii care aduceau mai degraba a tarte cu fructe.
Pentru ca saptamana asta nu e doar ziua mea si am planificata o surpriza. Doar ca in afara de mine si de sarbatorit, toata lumea tine post (i-as rupe gatu' aluia care a decis ca trebuie sa fie post in martie).
Tortul ar trebui sa fie: proaspat, insiropat, fara bucati de fructe, mic. Si, in caz ca asta nu era deja suficient de clar, trebuie sa fie de post! Maxim 20 lei, pentru ca astia sunt toti banii pe care ii mai am in casa. Si nu sunt sanse sa mai creasca altii pana vineri cand am nevoie de tort.
Stiu, eu is de obicei aia care face recomandari la capitolul dulciuri. Insa pentru mine nu exista notiunea de post.
8 pareri
- cine
- Unknown
- cand
- luni, 19 martie 2012 la 21:27:00 EET
- cine
- Arisu
- cand
- luni, 19 martie 2012 la 21:57:00 EET
Ca idee, chiar dacă nu te pricepi, am metoda unei colege trecute prin viaţă:
- întinzi celofan pe fundul unei oale şi laşi marginile lungi să atârne afară
- pui un strat de frişcă vegetală pe tot celofanul (frişca vegetală e cam 10 lei/kg la supermarket şi o baţi cu mixerul)
- pui un strat de pişcoturi înmuiate în apă cu zahăr (cam 10 lei cea mai mare pungă la supermarket)
- încă un strat de frişcă şi unul de pişcoturi
- strângi foarte strâns marginile celofanului şi îl legi bine de tot (aşa cum se leagă cu aţă pungile de făină) - nu te speria dacă rezultatul arată ca o minge aplatizată într-o oală
- laşi oala 24 de ore în frigider să facă priză frişca şi pişcoturile
- desfaci legătura şi răstorni oala - primul strat de frişcă ce l-ai pus pe celofan va deveni stratul cel mai de sus
- decorezi fantezie, adică poţi să-l crestezi cu sabia ninja sau alte cele, că oricum nu o să iasă fin şi drept.
Pare SF, dar am văzut pe viu metoda asta. Păcat că m-am băgat eu să-l decorez cu gelatină albastră - din cauza denivelărilor de frişcă se vedeau straturi albastru-închis alternate cu albastru-deschis, cam ca pe hărţile ce marchează gropile din oceane.
- cine
- brontozaurel
- cand
- luni, 19 martie 2012 la 22:54:00 EET
Cat despre tort... daca aveam idee, nu intrebam.
@Arisu: 800g mi se pare enorm. E vorba de patru persoane, asa ca ma gandeam la 400-500g. Frisca vegetala/ alte substitute vegetale ies din calcul - eu nu mananc asa ceva nici sa ma impusti. Iar piscoturile sunt facute in principal din oua (& faina & zahar), deci nu sunt de post. Plus ca acum mai mult ca de obicei nu am nervi de facut chestii in bucatarie.
- cine
- brontozaurel
- cand
- luni, 19 martie 2012 la 23:00:00 EET
- cine
- cartim
- cand
- marți, 20 martie 2012 la 01:41:00 EET
Una din ele are si lista de preturi si preia comenzi online...Nu stiu cat costa afacerea... :)
Intrebare: De ce trebuie sa fie de post? De ziua ta nu se poate face o exceptie? Trebuie sa fie chiar atat de strict?
Nu este fair...
- cine
- cartim
- cand
- marți, 20 martie 2012 la 01:42:00 EET
- cine
- brontozaurel
- cand
- marți, 20 martie 2012 la 01:47:00 EET
Nu e vorba de ziua mea si nu eu tin post. Pentru altii se pare ca religia e pe primul loc, iar eu n-am nervi sa ma cert.
Unde sunt link-uri roz? :-?
- cine
- Arisu
- cand
- marți, 20 martie 2012 la 06:23:00 EET
În rest, dacă 500 - 800 g ajung, chiar că n-are rost să te complici. Îmi şi imaginez una bucată brontozăurel la cofetărie: "Daţi-mi tort de post de toţi banii." Glumesc, ştiu că o să comanzi online.
Da-ti si tu cu parerea!
Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)