on the verge of extinction... again

revelionu' de reptila

metrou sarbatori

Ceva din metrou in poza din dreapta.

Un individ care se tara pe jos in fund si cersea. Singurul text retinut a fost ceva cu "ca e Anu' Nou..." - nu m-am mai putut abtine sa nu incep sa latru la el sa se care, ca n-are voie sa cerseasca acolo si ca o sa chem paza. N-a parut impresionat si m-a injurat. In momentul ala asa m-am gandit sa profit de faptul ca el e pe jos, eu sunt in picioare si am botine cu talpi solide. Da, m-am gandit sa incep sa-i car picioare. M-am abtinut. Le-ar fi meritat. L-am vazut mai tarziu trecand inapoi cu un pahar de la Springtime (cred) in maini. In caz ca nu s-a inteles, de data asta "ologu'" mergea! Nu, nu era tigan!

Uratori. Care s-au autoinvitat inauntru. Cica urau in limba romana. Doar ca se pare ca nu intelegeau cuvintele "Valea!" si "Mars!". Mi-am lungit gatu' dupa nenea de la paza pe care il vazusem trecand pe acolo cu nu mult timp inainte, dar parca se evaporase. Asa ca le-am inchis usa in bot (in timp ce ei behaiau in continuare si trageau de usa ca sa ramana deschisa).

Am inceput noul an cu parul mai scurt, mai umflat si o idee mai ondulat. Si, daca ar fi sa ma iau dupa altii, si mai roscat. Nu, nu l-am vopsit.

Plictiseala de moarte, asa ca am dat o tura prin centru. Frig, fum, instalatii de sarbatori cu becuri arse. Si, bineinteles, multi cretini. Si in creierul meu idei. Aluia care a parcat pe doua locuri i-as fi mutat masina. Aluia care isi lasase muzica pornita (si data tare) si portierele deschise i-as fi aruncat inauntru o chestie care sa puta rau. Sa nu-i mai iasa mirosu' din masina.

Cred ca am fost singura romanca foarte ne-vegetariana care n-a servit carne in noaptea aia. De fapt, am sarit toate felurile in afara de alcooale (ceva mai mult Cointreau si mult mai putina sampanie, mai mult de forma) si de deserturi (crema de zahar ars si struguri).

Credeam ca de data asta o sa pot sa-mi linistesc si eu piticu' cu deschisu' sampaniei ca la sfarsitu' curselor de F1. Doar ca dobitocu' de dop n-a vrut sa zboare ca un proiectil, chit ca sticla aia a fost bine agitata. A fost spuma, a curs multa sampanie aiurea, am murat o fata de masa, am udat pe jos... Insa dopu' a ramas acolo, n-a zburat la mama dracului...

Mi s-a spus ca la miezul noptii se mananca struguri, asa ca am zis sa adaptez traditia la propriile fantezii. Asa ca m-am chinuit sa bag un ciorchine pe paharu' de sampanie (din ala inalt si subtire)... sau, mai bine zis, l-am chinuit pe el cu incercarile mele. Totusi, sunt incapatanata rau, asa ca pana la urma a mers sa "botez" strugurii in sampanie. Insa, dupa ce am scos ciorchinele din pahar, l-am ridicat deasupra capului si am tras cu dintii de bobita de jos... bietu' ciorchine chinuit n-a mai rezistat. Si s-a facut bucati. Bucati care au cazut in jurul meu.

Artificiile n-au fost cine stie ce. Insa mi-au placut cum se vedeau baloanele cu lumini carora li s-a dat drumu' sa se inalte la cateva minute dupa miezul noptii.

S-a oprit curentu'. De patru ori. Da, in noaptea aia! Asa ca m-am dus intr-o alta camera si m-am apucat sa completez niste hartii la lumina lanternei telefonului. Din pacate, asta n-a luat prea mult. Asa ca am revenit la plictisit de moarte. Si, dupa ce a revenit curentu', mi-am scos primu' DVD La Piovra, mi-am bagat laptopu' in priza si m-am bagat pe mine la vizionare.

Cel putin un magazin real inchis, desi in pliantu' din cutiuta postala si pe net scria ca va fi deschis si pe 1. Ramas doar cu pofta de somon proaspat si fara flori pentru priveghi (aaa, da, pentru unii, dupa revelionul asta a urmat o inmormantare).

Era sa fiu stransa de gat pentru o chestie pe care am zis-o. Cineva a povestit cum ca deja i-a venit popa sa-i boteze casa pe 2012 si nu m-am putut abtine sa nu presupun ca saracului popa ii venisera ceva mai multi musafiri decat planificase (sau se imbatasera mai porceste decat cu un an in urma) si avea nevoie urgenta de bani ca sa ia mai multa bautura. Da, mi-s antipatici popii - linsati-ma!

Am invatat cum se traduce in romana cuvantu' "gadget" - "maimuta"!

Nu m-am putut abtine: "Sincer, nu mi se pare ca sunt dragalasi, arata sinistru! Stii cand sunt orataniile astea roz? Mhm! Jumulite!"

Mi-am facut praf fata (nasu' si barbia). In bucatarie, nu pe drumurile foarte in panta si usor inghetate sau pe treptele pline de ghetus.

Ii invidiez de mor pe cei care si-au facut revelionul singuri in fata calculatorului. Eu m-am plictisit de moarte, am fost super-speriata, super-nehotarata, m-am simtit super-hartuita. Nu ma simt niciodata asa cand sunt doar cu un animal de plus si cu un desen animat.

8 pareri

cine
Arisu
cand
marți, 3 ianuarie 2012 la 12:36:00 EET
În 31 am ajuns acasă pe la 8 seara, am făcut o tocană, o ciorbă de legume și o pâine (urăsc să stau în bucătărie). Am curățat din nou covoarele (e mai complicat de explicat, dar ideea e că trebuie să le curăț foarte des). A trebuit să spăl vasele. Am udat florile pentru că nu le-am mai udat de o lună și dacă nu le ud atunci când îmi aduc aminte de ele, mai trece încă o lună. Am făcut baie și s-a făcut 23.45. Am deschis calculatorul, după ora 0 am apucat și eu să mănânc pentru că eram lihnită de foame, iar apoi am băgat somn. Când m-am pus în pat a început telefonul să mă avertizeze că n-am baterie. Am deschis din nou calculatorul pentru că din luna octombrie nu-mi mai găsesc încărcătoarele și nu mai am cum altfel să încarc telefonul, l-am conectat la miniusb și m-am culcat la loc cu calculatorul pornit. Partea proastă e că la 5 a sunat alarma pentru că trebuia să plec, iar eu eram zombie.
În concluzie, am muncit în 31 seara cât pentru o săptămână, la anul îmi fac mâncare cu trei săptămâni înainte și o bag în congelator, mă gândesc că n-are de ce să se strice.
cine
liviuberdila
cand
marți, 3 ianuarie 2012 la 20:18:00 EET
Invidiaza-ma! Am stat toata ziua de 31 si noaptea pina pe la 1 AM jucand trainz si skyrim. La 12 au deschis ai mei sampania, am baut o gura (eu netradandu-mi religia mea-berea) dupa care m-am uitat un pic pe geam la ciorile pirotehniste sa nu-mi parleasca aripa abia vopsita si, in rest, skyrim cat cuprinde. A fost cel mai frumos revelion de la cel din 97, cand mi-am luat "terminator II" si am juat "mario" toata noaptea.
cine
camil
cand
miercuri, 4 ianuarie 2012 la 15:10:00 EET
eu am ajuns acasă de la cheful de rigoare pe la vreo 12 (ziua) pe 1 ianuarie, iar mai pe seară m-a apucat o durere de cap cruntă, retroactivă, în contul mahmurelii lipsă de dimineață; dar a fost un început de an bun.
cine
Drace
cand
joi, 5 ianuarie 2012 la 01:15:00 EET
La mulţi ani! :) Struguri de Revelion, nu cred, nu în România, în Sud cel puţin nu am auzit de tradiţia asta, ştiu doar că se bea şampanie şi se mănâncă plăcintă cu noroace. În Spania da, "las uvas de nochevieja", tradiţia constă în înghiţirea a 12 boabe de struguri, simultan cu cele 12 bătăi de clopot ce vestesc miezul nopţii. Nu practic, dar sunt mulţi românii care se lasă prostiţi. Legat de asta am avut două mici întâmplări. Anul trecut, deşi mai erau vreo 2 ore până la sfârşitul anului, arabul cu magazinul de fructe din colţ încă ţinea deschis, special pentru clienţii întârziaţi care nu îşi procuraseră încă struguri. Cum în general nici eu nu prea am timp, am profitat că era deschis şi, în timp ce toată lumea se uita la mine ca la o fantomă, mi-am luat 2kg de portocale. Îmi plac portocalele. Anul ăsta, la o petrecere, am băut un pahar de şampanie la 00.00 GMT+2, iar când am văzut că se pregătesc şi struguri pentru la GMT+1, am ieşit cât mai puţin observabil şi am băgat toată noaptea 7K şi AoE II pe multiplayer.
cine
brontozaurel
cand
joi, 5 ianuarie 2012 la 01:23:00 EET
Eu am auzit pentru prima data anul asta si, ca sa fiu sincera, am fost convinsa ca face misto de mine (pana cand am ajuns inapoi acasa si am citit pe net de chestia cu cele 12 boabe in Spania :-?? ), da' am zis ca ar fi distractiv sa imbat un ciorchine cu sampanie :))
cine
Drace
cand
joi, 5 ianuarie 2012 la 02:13:00 EET
Haha, ai reuşit? În Spania cu această ocazie se mai vând şi nişte minicutii care conţin fix 12 boabe de struguri, bănuiesc un fel de compot. Nu cred că s-au gîndit să le conserve în şampanie, poate le vinzi ideea. :))
cine
pinkISH
cand
joi, 5 ianuarie 2012 la 07:27:00 EET
La Piovra... superb!
cine
brontozaurel
cand
joi, 5 ianuarie 2012 la 14:47:00 EET
@Drace: Da, doar ca bietu' ciorchine s-a "dezintegrat" cand am tras cu dintii de bobita cea mai de jos de pe care incepuse sa picure sampanie. Bobita nu s-a desprins, in schimb s-a desprins toata bucata din varful ciorchinelui... si am ramas cu toata bucata aia de ciorchine atarnata de bobita pe care o luasem intre dinti. O alta bucata de ciorchine mi-a cazut peste nas si apoi pe jos, alta bucata direct pe jos si restu' mi-a ramas in mana :))


@pinkISH: Mhm!

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)