on the verge of extinction... again

the lighter stuff #8

[continuarea de aici]

Joi, 11 septembrie 2008. Iar la spital la recuperare. Nu stiam de ce se razgandise si ma chemase mai devreme... ca sa ma tina mai mult! M-a trecut de vreo 2-3 ori prin toate tipurile de exercitii, a tras iar tare de mine. M-a certat cand i-am spus ca bausem limonada cu vodca in seara dinainte si ca nu dormisem in noaptea aia. Mda... daca mi-a trebuit sa-i spun. Degeaba am incercat sa-i explic eu dupa aia ca acolo era de fapt de vreo 6-7 ori mai multa limonada decat vodca...
"Ce ma fac eu cu tine?" omul isi pusese mainile in cap. Nu, n-avea ce par sa-si smulga.

Parca totusi ma descurcam o idee mai bine, desi cred ca inca eram caraghioasa rau. Si era frustrant rau sa vad ca nu ma descurc, sa il aud mereu ca mi-o spune si el si uneori asa aveam niste draci si o dorinta puternica de a lasa balta tot pentru ca ma saturasem de critici, ma saturasem sa fiu constant pusa fata in fata cu propria mea neputinta. Aveam si sa-i spun la un moment dat omului ca neputinta mea ma facuse deja sa-mi doresc o intalnire frontala cu rapidul de Budapesta. Chestie care avea sa fie urmata de alte glume pe seama mea. Mi-a spus ca si tramvaiul 46 ma poate aranja cu o amputatie excelenta daca tot am ganduri negre.

Si totusi... omul nu m-a lasat. A incercat toate tehnicile posibile ca sa ma motiveze.
  • Glume, incercari de a ma enerva, de a ma face sa fiu "Grrr! I'll show you!"
    "O sa poti folosi mana aia in x sute de ani"
    "Hai, vodculita, ridica mana!"
    "N-ai nimerit bine la mine. Eu sunt rau, ai auzit, sunt rau, nu te las! Hai, adu mana mai in fata!"
    "Nici rapidul de Budapesta n-o sa vrea sa dea peste tine daca te vede ca nu te descurci."
  • Incercari de a ma momi cu... ceva de baut?!
    "Ia zi, cand mergem sa bem o vodculita?"
    Imi venea sa ma iau la palme. De ce a trebuit sa ma intrebe daca am baut ceva? Si, mai ales, de ce a trebuit sa-i spun?
  • Compassion tactics.
    "O sa se supere B. pe mine cand o sa vada ca nu te descurci" [doctorul care ma preluase in prima noapte cand ajunsesem la spital cu aripa rupta]
    "O sa fiu dat afara..."
    Mhm... deja ma gandeam ce mai urmeaza... sa-mi spuna ca se va pune el in fata rapidului de Budapesta cumva?
  • Incercari de a ma speria.
    "Pai daca tot n-ai de gand sa folosesti mana, n-ar fi mai bine daca te lasam fara ea?"
    "O sa rada toata lumea de tine pe strada/ la facultate"
    La chestia asta m-am aprins putin si eu.
    "Nu se observa! Si acum merg pe strada si nimeni n-ar observa!"
    "Peste cateva luni o sa se observe, daca nu folosesti muschii"
    "Si? Oricum nimanui nu-i pasa! Nimanui!" am lasat coarda si m-am invartit pe loc.
    "Poate ca intr-o zi, cuiva o sa-i pese..."
    "Cui dracu' sa-i pese?"
    "M-ai injurat?"
    M-a bufnit rasul. Cred ca oricine ajunge sa citeasca asta o sa se gandeasca probabil ca mi-ar fi spart o vaza in cap sa fi fost in locul omului. Sincer... si eu mi-as fi spart mie o vaza in cap. Omul m-a luat in brate ca pe un ursulet de plus.
  • Chitaitoarea. Omul avea o chitaitoare pe care o tot... chitaia... in fata mea. Iar eu ma chinuiam sa raman serioasa.
    "Fata asta nu stie sa rada" si mi-a chitait dracia chiar sub bot. M-a bufnit rasul. "Ia uite, stie sa zambeasca!"

Si cam de astea imi aduc eu aminte. Da, stiu, pot fi o adevarata pacoste.

21 pareri

cine
sorin
cand
miercuri, 4 februarie 2009 la 08:49:00 EET
He he, simpatic domnul fara par pe cap. Asta imi aduce aminte de jumatatea mai buna cum motiva piticul sa faca gentamicina. Pe la 2 anisori o inceput picu cu HeroesIII, acum are program din cand in cand la HeroesV, si el e fascinat oarecum de arcasi. Are si arc cu care ne "vaneaza" aproape zilnic, o ajuns aproape maestru cand vine vorba de lipit ventuze-n cap. Noah ase, si cum spuneam la o faringo-amigdalita nu o raspuns la Augumentin, si o fost musai sa trecem pe gentamicina, da noi stiam cum face de urat la ace din "crima" injectarii petrecuta pe cand avea el 2 anisori. Si o zas draga de ea ca trebuie sa lupte cu 10 arcasi de frunte, sa-i doboare in lupta dreapta, arcasi vor veni cate doi pe zi, si o sa-i faca bine gatutul si urechiusa dupa ce se vor sfarsi. Drept urmare, dupa fiecare "gentaminare" venea voios la mine (ca io-s mai fricos ca strutul cand auz de injectiuni in buca piciului meu) si-mi spunea :"am mai invins un arcas, l-am tras in buculita si m-o durut numa' putzun, au mai ramas DOAR 3". Noah, si apai sa nu o manaci pe motivarea asta draga din orice pozitie si-n orice fel?
cine
envi
cand
miercuri, 4 februarie 2009 la 10:47:00 EET
deci daca mai esti si pasionata de vodka, apai io-mi bag picioru' in toate ce am pe aci si amu' ia ma mut in bucale :) zau!!
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 4 februarie 2009 la 11:46:00 EET
@sorin: da, el a fost tare simpatic, eu am fost o mare pacoste :))

@envi: pasionata nu cred ca e cuvantul potrivit, dar iese o chestie absolut dementiala cand torn putin in limonada :D
cine
sorin
cand
miercuri, 4 februarie 2009 la 12:07:00 EET
@brontozaurel - sunt convins ca restul pacientilor or fost numa un zambet si o floare, numa tu ai fost pacaoste, chiar de nu aveai motiv pe lumea asta, si in mod cert esti de vina pentru tot ce se intampla in lumea asta (uite, am avut rabdare si mi-am numarat toate firele de par din cap- cu manusa de box, si o rezultat ca 31,4159265 % fire albe am in cap, si de doua ori cate 10 procente din firele albe sunt din vina pantofuli stang). Noah, stai sa-mi vezi fosti clienti de la computere, ca aia or fost pacoste, ca ma chemau urjent in noapte "nu mere computeru', si ii musai sa marga amu!", "Noah, domnule, ai apasat pe bumbu de pornire?", "apai ca dara am apasat", "da' ii bagat in priza cablul de alimentare?", "ioai, tuluaie doamne ca astazi nevasta o aspirat ... amu mere";"-pai bine mai draga utiliziator, da' imi adormi tu mie copilu acum la ora 3 din dimineata pentru ca ai uitat ca o dat jumatea ta cu sugaretu' de praf?","sa-ti para bine ca nu o trebuit sa vii la mine ... buei servisarule ..." sau "-mah nene, mi-or zas mie provaidarul ala de internet, ca nu-mi mere netu' ca ii placa de baza stramba in carcasa, hai si indrept-o ...iute, ca ii urjent, trebe sa-mi marga mircul cela" ... cam asti ar intra putin la categoria pacoste.
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 4 februarie 2009 la 13:27:00 EET
iii, unii sunt fenomenali la capitolul asta =))

Spun ca am fost o mare pacoste pentru ca nu ma descurcam deloc la inceput. Asistenta de la sala mi-a zis in a treia saptamana ca nu-i vine sa creada ce progres am facut, ca atunci cand m-a vazut in prima zi ea s-a gandit ca n-o sa mearga deloc bine lucrurile cu mine, ca n-o sa reusesc sa fac cine stie ce progrese. Mi-a si cerut o poza :)) si mi-a zis ca n-o sa uite usor ce catastrofa eram in prima zi :))

Iar doctorul... probabil ca i-am parut foarte trista? disperata? Pentru ca doar mie imi zicea ca nu stiu sa rad, ca sunt prea tacuta, pe altii ii intreba daca nu le-a obosit gura de atata kinetoterapie :)) La un moment dat a intrebat-o pe asistenta daca functioneaza aerul conditionat si i-am raspuns eu ca da, ca l-am simtit. "I-auzi! Deci stie sa vorbeasca!!" Probabil ca i-am parut cumva ca omuletul ala care umbla cu norisorul deasupra si il ploua mereu ;))
cine
sorin
cand
miercuri, 4 februarie 2009 la 14:04:00 EET
@brontozaurel -noah vezi, ca nu ai fost pacoste, doar ceva mai albastruie, ar fi bine tare ca oamenii cu care am de a face sa fie asa ... in felul tau de "pacoste". No hai, io am invatat ca a fi albastu/negru ii una ... deci nu din cauza ta aveam io parul alb :) .
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 4 februarie 2009 la 14:17:00 EET
m-am inrosit toata la fata :)
cine
sorin
cand
miercuri, 4 februarie 2009 la 14:45:00 EET
@brontozaurel - si sper sa nu razi tare de tot de mine, acum mai spui ca, cred ca-ti esti o taruca, cam datoare, sa faci bine a sarbatori examenul cu lemonada peste votca, infiderent de rezultat (da' stie tata lumea ca l-ai luat), cu pretini dragi intr-un local cu muzica de 'ceea ... cu ii zice ... Rock 'au ceva cu metal.
PS. chiar de oi fi nesimtit tare, io tat astept raspuns la treaba intru colorare, si apoi promit ca de-i nevoie nu mai deranjez
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 4 februarie 2009 la 15:17:00 EET
Chiar daca l-am luat, examenul nu vreau sa-l sarbatoresc, pentru ca mi-am facut prea multi draci... Plus ca mai am si lunea viitoare inainte sa scap de tot de sesiunea asta. O sa sarbatoresc insa... nici eu nu stiu ce inca :P

Iar la celalalt post... aia o fost o scapare din partea mea (oops!)
cine
envi
cand
joi, 5 februarie 2009 la 00:34:00 EET
am mai citit totul o data, calm si obiectiv. ma gandesc foarte serios sa te trec vodkulita la mine in roll :))
cine
brontozaurel
cand
joi, 5 februarie 2009 la 05:07:00 EET
makin' fun of me, eh? :)
cine
Cool-Boy
cand
joi, 5 februarie 2009 la 08:49:00 EET
Doctors always have their way of making fun of us. Nu cred ca-mi aduc aminte daca am intalnit vreodata doctori draguti (la comportament, don't you think of something else) de cate ori am fost la spital.
cine
sorin
cand
joi, 5 februarie 2009 la 09:54:00 EET
@Cool-Boy - in fundul tarii locuiesc eu acum, si am o prietena, e doctorita si lucreaza la UPU (unitatea primire urgente), aproape in fiecare zi ii sosesc oameni taiati, rupti, partial paralizati, cu motorasul defect etc... Eu i-am fost doar o data pacient, in patul celalat tocmai se constatase un deces in cazul unui barbat cam de 70 de ani, iar eu aveam temperatura cca 40 C° din cauza pneumoniei. Desi o vedeam cum se straduia sa creeze putin confort psihic, i-am vazut tristetea. Si mai tarziu la o poveste a confirmat ca o ucide zi de zi suferinta pacientilor. In viata de zi cu zi e putin ursuza, morocanoasa si inchisa, dar la spital glumeste mereu cu pacientii si, stiu ca face lucrul asta pentru a le ridica moralul. In conditiile in care muncesc ei, e tare greu sa fie draguti. Io as muri in fiecare zi de ar trebui sa prestez intr-un spital. Plus ca munca cea mai grea ii aia in care prestezi direct cu omul.
cine
envi
cand
joi, 5 februarie 2009 la 10:05:00 EET
@cool-boy: you're way off...

mai draga, eu nu fac misto :) eu-s unul din motivele pentru care s-au marit importurile de vodka dupa '89: se stia ca am s-ajung pasionat pana peste-o masura a decentei standard :) iar in disperarea mea si etichetat fiind "vodkanianul" :), imi caut cate-un amic de... hobby :) to prove to everyone else that I'm not the only one :)
cine
Cool-Boy
cand
joi, 5 februarie 2009 la 10:59:00 EET
Hai mai....sunt convins ca inca mai exista doctori care isi fac meseria din placere. In special femeile, pentru ca sunt sufletiste si dragute.

Eu am avut parte numai de doctori din aceia mari, solizi, cu palmele mari si mustaciosi, oameni pe care nu-i fac decat banii. Daca nu stracuram ceva in buzunar, nici la buna ziua nu mi se raspundea. Da, si cateodata mai te iau si la misto si-ti dau tot felul de porecle. In gandul meu am si eu cateva pentru ei.
cine
sorin
cand
joi, 5 februarie 2009 la 11:22:00 EET
@Cool-Boy - ce spui de plic in buzanar tine de noi si de sistem. Suntem de vina si noi ca nu gasim solutii in lupta cu cel sistem, si judecam ca-i mai presus un strop de sanatate decat banutii, asa ca avem motivarea impingerii banutilor in buzunarul mesterilor de oameni, mai ales ca nu ne permitem sa riscam daca e vorba de cel drag noua, atunci varam in buzunar mai abitir ca orisicare. Boon, acum vine cel ce primeste, se impart si dansii pe categorii, am cunoscut si doctori ce trimiteau produsul buzunarelor pentru cumparare de medicamente, seringi si fasa, lucruri fara de care nu poate functiona fabrica de reparat oameni. Alti medici se rusinau de produsul buzunarului lor, dar altfel nu-si puteau permite a indestula copii lor. Aici ii vina sistemului, si a noastra ca nu gasim alte solutii. Apoi mai vin si mustaciosii de care spui, acestia vor sa schimbe lunar gipanul/vila/amanta/sotia/etcetera etcetera. DE ii gasesc si sunt doar eu implicat in procesul de reparatii, injur si sar in sus, fac ca toti dracii, sudui si dumneazaiesc, fac de toate dar plicul in buzunaru-i nu-l dosesc.
cine
sorin
cand
joi, 5 februarie 2009 la 11:24:00 EET
*copiii lor, ma duc sa mananc si altceva decat litere :(
cine
brontozaurel
cand
joi, 5 februarie 2009 la 11:46:00 EET
@Cool-Boy: mie mi s-a parut foarte simpatic si foarte de treaba omul. Apreciez faptul ca a tras tare de mine ca sa imi revin si apreciez si faptul ca a glumit cu mine pentru ca, uite, acum ma bufneste rasul cand imi amintesc de momentele alea. Si nu i-am dat absolut nimic.

Toti cei care s-au ocupat de mine au fost barbati si n-am de ce sa ma plang. S-au purtat foarte frumos cu mine si in asta includ si faptul ca au fost glumeti. In multe momente aveam nevoie de un zambet.


@sorin: si eu respect ceea ce fac si sunt perfect constienta ca n-as putea sa lucrez in conditiile alea. Le vin unii care se iau la omor cu sabiile la nunti, altii atacati de urs in padure, altii din accidente rutiere urate.

In ceea ce priveste spagile, ar fi multe de spus. Eu n-as da vreodata. Punct. Stiu ca multi dau fara sa li se ceara si chiar insista sa strecoare banii aia cumva dupa ce sunt refuzati. Aia care cer nu sunt medici pentru mine. Daca ajung sa conditioneze actul medical, din punctul meu de vedere merita impuscati. Nu mi s-a cerut pana acum. Daca mi s-ar cere, ar iesi urat.


@envi: din cauza mea nu s-ar mari importurile de bauturi :)) de baut, beau chiar putin. E ca si cu ciocolata, am preferinte foarte bine definite (Cointreau, Grand Marnier, Calvados, Remy Martin, Drambuie), nu consum mult (si in general consum amestecat cu o limonada, un suc de mandarine), dar cat consum savurez intens :D
cine
Cool-Boy
cand
joi, 5 februarie 2009 la 12:09:00 EET
@sorin: da, este vina noastra pentru ca ii invatam sa le indesam buzunarele, dar asta e. daca nu le dai nici nu se ingrijesc de tine, famile....te lasa sa zaci pe patul de spital, oricat scandal si certuri provoci.

@brontozaurel: daca stau sa ma gandesc bine, singurul doctor care a fost dragut cu mine este stomatologul meu. am o oroare pentru aparatele acelea care scot zgomotul acela infiorator. stomatologul m-a ajutat sa ma relaxez facand glume cu mine si tratandu-ma ca pe un copil de 5 ani.
cine
brontozaurel
cand
joi, 5 februarie 2009 la 13:09:00 EET
:) uneori de asta avem nevoie... sa se poarte cu noi ca si cum am fi copii :)
cine
sorin
cand
joi, 5 februarie 2009 la 16:37:00 EET
@brontozaurel - pai "uneori" asta plus prietenul lui cel mai bun, nenea Ghidus de te face sa razi, m-a scos pe mine din cele mai mari incurcaturi, si am ajuns dependent de ambii, daca nu-mi primesc zilnic portia de copil si de ras, intru in sevraj si o iau razna, fac urat de tot, sunt foarte rau (recte-ma supar si-mi iau jucariile si trec bosumflat la coltul de rusine) :)
@Cool-Boy - aspectul cel mai important (parerea mea), ingrijirea de care poate beneficia familia. Cred ca ai sesizat foarte bine aspectul asta, imi permit sa risc reparatiile ce-mi sunt necesare, dar cand e vorba de familia mea .... cu totul alta problema.

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)