on the verge of extinction... again

abominations

Twix is not chocolate!

Adica niste chestii care le plac altora sau pe care le fac in mod obisnuit altii si care mie imi provoaca o reactie cam 50% groaza, 25% scarba si 25% "does not compute".

Painea tinuta la rece. Cred ca am mai spus ca painea imi place doar atunci cand e fierbinte si alba. Indiferent ca e paine-paine, chifle, covrigi sau chestii dintr-un aluat dulce. Tin minte ca atunci cand eram mica si mamaia facea paine de casa, cozonac, chec, scovergi... le tinea intotdeauna la caldurica, acoperite cu un prosop de bucatarie curat ca sa se pastreze calde cat mai mult timp. Si erau asa bune calde. Iar reci sa inscriau doar la tolerabile... Asa ca nu pot intelege de ce ar tine cineva paine la frigider. Are un gust bleah dupa ce s-a racit, nu vreau sa-mi imaginez cum ar putea fi scoasa de la rece. Carnea rece. N-am mancat niciodata carne de peste rece. Am mancat in schimb pui rece... bleah! Da, evident, chestiile astea doua inseamna ca am exact aceeasi parere (bleah!) si despre conceptul de sandvis si orice fel de pachet cu mancare care contine paine sau carne. Tot din cauza asta nu suport nici sa vad chestii calde puse langa chestii reci. De exemplu, nu suport ca daca imi cumpar inghetata, persoana care e dupa mine la casa sa puna imediat dupa inghetata mea ceva cald... cum ar fi un pui rotisat. Eu intotdeauna imi asez produsele gradat dupa temperatura la care le prefer sa fie. N-o sa pun niciodata fructe sau inghetata langa o paine calda. Nici pe banda si nici dupa ce le bag in ghiozdan. De fapt... cred ca asta se aplica pentru orice nu intra la bauturi, fructe sau dulciuri si e rece... bleah!

Fondul de ten. Eu nu ma machiez. De cele mai multe ori ma spal pe fata si ma dau cu balsam de buze si atat. Rar mai bag peste un luciu de buze. Si mai rar, ceva fard de pleoape, intotdeauna in tonuri de gri, ca alte nuante nici n-am (nu vreau sa ajung ca profa de chimie din liceu care isi trantea un verde strident si apoi se stergea la ochi cu mainile murdare de creta). Si si mai rar, rimel transparent. Nici nu ma pricep sa fac mai mult. Pot sa apreciez un machiaj reusit al ochilor si al buzelor. Insa o mutra data cu fond de ten arata in cel mai bun caz ridicol. De obicei arata doar scarbos. La acelasi capitol intra si sprancenele subtiri/ smulse complet/ redesenate. Mie imi plac sprancenele naturale. Si dese.

Enter + Enter pentru a lasa spatiu intre paragrafe. Exista Paragraph Spacing! Tab (sau chiar spatii) pentru a baga alineat intr-un paragraf. Exista First Line Indent! Numele de fisiere care nu spun nimic. De exemplu cdtr67thf65ytft.jpg (da, am apasat taste la intamplare). Pai de unde dracu' sa stiu eu ce-i cu poza aia? Da, bine, pot sa vad thumbnails. Dar daca e vorba de un text pe net in care am link (and I mean text link!) catre fisierul respectiv? Si nu, nu vreau sa aud despre nu stiu ce add-on! Nu ma pasioneaza sa-mi inzorzonez browserul.

Trecand la capitolul programare, nume de functii/ variabile care nu spun nimic. f(x) sau g(x) nu-mi spun mare lucru. Si nici my_func(x). Si nici myVar. Serios, drawPoly(coord_array, RGBA_array, closed) e mult mai frumos si explicit. In acelasi timp, nu pot sa inteleg de nici o culoare nici de ce ai da unei functii un nume exagerat de lung, cum ar fi functionThatDrawsAPolygonalLineUsingAnArrayOfCoordinatesRGBAValueAndClosesItOrNot(...). Apoi mai e codul neindentat/ indentat aiurea. Asta e de-a dreptul oribila. Ce dracu' te costa sa-l indentezi frumos in timp ce-l scrii? Codul prea inghesuit. De ce? Cu cat e mai inghesuit, cu atat e mai greu de citit. Nu-mi place nici prea labartat, cu spatii multiple, multe randuri libere, dar ma omoara sa vad cod atat de ingramadit ca n-are loc sa respire. Cate un spatiu pe langa operatori nu omoara pe nimeni. Si nu, dimensiunea fisierului nu e un argument. Poate fi trecut pritr-un minifier.

Pseudo-ciocolata. Mai ales atunci cand ii aud pe altii ridicand-o la rang de ciocolata. Snickers, Balisto, Mars, Twix, Bounty, Milky Way, M&M's, Maltesers* si toate chestiile similare si copiile lor nu sunt ciocolata! Nu sunt ciocolata pentru ca nu sunt centrate pe ciocolata. Si nici chestiile de doi bani care imita ca forma tabletele si batoanele clasice de ciocolata - Laura, Majestic, Galactic, ROM** (probabil multi o sa se simta lezati, dar nu conteaza) & alte chestii similare. Nu sunt ciocolata pentru ca nu se topesc in gura asa cum o face ciocolata adevarata. Se simt cerate si mult prea dulci pe limba.

Desenele animate cu personaje in colturi, prost desenate. Si acum pregatiti-va sa ma injurati, sa aruncatii cu rosii si oua stricate. SpongeBob SquarePants, Cow and Chicken, Dexter's Laboratory, 2 Stupid Dogs, Ed, Edd n Eddy, The Simpsons, Family Guy, South Park, American Dad, Courage the Cowardly Dog, Johnny Bravo, I Am Weasel, The Angry Beavers, Mike, Lu & Og, Happy Tree Friends, The Powerpuff Girls. Nu-mi plac pentru ca sunt urat desenate si de cele mai multe ori umorul lor mi se pare de prost gust. Si sa nu uitam nici ultimele doua serii Scooby-Doo, in special penultima. Imi plac celelalte serii Scooby-Doo de mor, in special clasicele, The 13 Ghosts of Scooby-Doo sau seria de la inceputul mileniului asta, am si DVD-urile originale, dar penultima serie e o mizerie. In general nu-mi plac nici anime-urile sau chestiile 3D, dar acolo macar mai exista exceptii.

Tanga. Incomozi ca dracu'. Am o pereche. Nu mi-a mai trebuit a doua, m-au chinuit prea tare. Si nu, nu e vorba de o marime prea mica, aproape ca imi pica pe laterale, dar tot ma omoara. Singurul plus pe care as putea sa-l gasesc pentru "ata" e ca obliga (sper!) la epilat ca la carte si curatenie (then again, maybe I'm too optimistic...). Sutien. Recunosc ca aici nu e vorba chiar de toate. Cele care nu sunt decat materialul textil plus dispozitivul de inchidere mi se par in regula, am si eu trei bucati (desi daca se inchid in spate si ma loveste ceva acolo e de rau... patita la concertul Iron Maiden de anul trecut si in masina lui tati, din cauza porcariilor alea cu bilute de lemn de pe scaunele din fata). Cele care contin orice fel de cartoane, plastice, sarme (exceptand dispozitivul de inchidere) sau bureti mi se par insa iesite dintr-un film despre torturi*** medievale.

Prietenia cu murdaria. Venit acasa, descaltat, calcat cu soseata intr-o zona in care ai calcat incaltat. Asa se duce cacatul de caine de pe strada in pat. Venit acasa, trantit in pat cu hainele si parul pline de praful si jegul luate de afara. Atins alte locuri din casa care se presupune ca ar trebui sa ramana curate cu respectivele haine. Facut mancare/ mancat purtand haine bune sau pijamale. Recunosc ca si eu o comit pe ultima uneori pe strada. Si ma simt foarte vinovata cand ma gandesc ca se scutura covrigul sau (mai rar, e drept) kurtosul ala pe hainele la care tin sau ca inghetata ar putea sa curga pe aceleasi haine...

* Nu conteaza ca, dintre chestiile de pe lista, Maltesers chiar imi si plac. Nu sunt ciocolata. Galaxy/ Dove sunt ciocolate.

** Nu conteaza ca totusi imi place gustul cremei cu rom de la interior si ca mi-a placut inghetata la cutie (in special gustul siropului ala... mmm). Invelisul batonului nu e ciocolata.

*** Nu salivati, ca nu e vorba de alea de la cofetarie...

7 pareri

cine
Arisu
cand
marți, 27 septembrie 2011 la 21:24:00 EEST
Fondul de ten e un rău necesar uneori, iar asta o spun din experiența proprie, din păcate. Poate n-am chef să știe toată lumea că o să-mi iasă un coș pe nas, acolo unde am acum o mini-zonă roșiatică, poate am un semn cu care nu vreau să defilez, poate mai durează un timp până mă împac cu propriile-mi defecte. În schimb, nu înțeleg de nicio culoare femeile care se dau cu fond de ten numai așa, de sanchi. Păi ce poate fi mai fain decât o piele perfectă? Come on, trebuie să fii puțin prost să-l îmbâcsești cu fond de ten când el e normal.

Desenele animate prost desenate se adresează adulților cu IQ redus, așa cred. Cât despre anime-uri, în general îmi plac, dar cu condiția să fie interesante, logice, bine desenate (să zicem, Death Note). 3D-ul mă enervează la culme, Ghost in the Shell e singurul care a abuzat de 3D și la care m-am uitat până la final. Dacă ți-a plăcut vreun anime, te rog să-mi recomanzi și mie. M-am săturat să caut în orb.

Sutiene. Am citit că sutienele cu sârme cresc riscul de apariție a cancerului la sân.
cine
brontozaurel
cand
marți, 27 septembrie 2011 la 23:31:00 EEST
Am avut si eu o dracie de tencuit pielea de pe fata acum multi ani. Nu mi-a reusit niciodata sa ascund ce-mi doream sa ascund... ma dadeam, constatam ca nu face pielea sa arate uniform ci doar ca o face sa para ca are o textura ciudata, ma stergeam, ma dadeam iar si tot asa... Am aruncat-o dupa cativa ani cand am constatat ca a inceput sa arate suspect.

Animeurile care mi-au placut sunt vechi si probabil le stii. Lydie et la fleur aux sept couleurs, ala cu Candy, inca unu' care era RTL si pe RAI si care nu stiu cum se cheama si Sherlock Hound care eu l-as pune undeva la granita intre anime si desen animat.
cine
krossfire
cand
duminică, 2 octombrie 2011 la 17:22:00 EEST
De acord cu painea la rece. What the hell people?
De acord si cu ciocolata, indiferent daca-i ceva cu ''putina ciocolata'' sau vreo tableta cu o cantitate la limita de unt de cacao.
cine
Anonymous
cand
joi, 3 noiembrie 2011 la 12:19:00 EET
zodia Fecioara? :) de tii la asa multa curatenie
cine
brontozaurel
cand
joi, 3 noiembrie 2011 la 12:21:00 EET
Nope.
cine
Anonymous
cand
joi, 3 noiembrie 2011 la 12:22:00 EET
284032008* sau ...pesti din ce zice CNP-ul

nici eu nu`s fan al painii la frigider, dar cand incerci sa consumi cat mai putina iar o paine sanatoasa se strica dupa 2 zile, iar 500gr e peste ce consum eu in 3 zile, apelezi si la astfel ed variante. de preferat pus in punga sa nu ia orice ar fi ina erul din frigider

ciocolata este doar aia +85%, restul sunt niste chestii dulci cu ciocolata
cine
brontozaurel
cand
joi, 3 noiembrie 2011 la 12:33:00 EET
Ce nu consum eu, consuma domniiile lor si stii cum? Nu-ti vine sa crezi cat de repede termina... :D Si dupa aia ma simt ca un monstru ca-i vad ca ar mai vrea si eu nu mai am...
Peste iau proaspat, bucati de file sau rondele pana in 150g.

La capitolul ciocolata, e mai complicata chestia. Procentajul de cacao nu e singurul lucru care conteaza. Am incercat ciocolate care la 50% erau mai intense decat altele la 75%. Plus ca de exemplu Bjornsted alba cu vanilie e mai ciocolata decat chestiile romanesti cu 85% cacao.

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)