on the verge of extinction... again

pentru ca...

... nu este de ajuns sa fi fost fatat de o scroafa si, in consecinta, sa fii porc. Trebuie sa fii si batut in cap. Ilustratie.


... n-am mai vazut ceva de genul asta facut de altcineva pana acum. Am mai vazut cuburi, prisme doar cu fetele laterale, dar niciodata figuri geometrice in spatiu si complete, cu toate fetele, inclusiv cele care nu-s dreptunghiulare.

Sa va fie mila de mine si sa-mi spuneti daca le-am pocit numele in romana (le-am cautat pe google asa cum le-am scris eu in romana si le-am gasit, dar nici asta nu cred ca garanteaza 100%). Eu is aia care a folosit furculisionu' "diofantine" o buna bucata de vreme pana sa afle ca in romana de fapt e "diofantice". Ahem, pentru cine nu s-a prins despre ce dinozauri roz vorbesc.

Deci lista cu draciile (merg doar pe Chrome/ Safari si sacadat pe Firefox):

Cum arata?

In caz ca si-a mai pus si altcineva intrebarea asta, i-am dat deja raspunsul. Si o explicatie detaliata pentru cum se construieste (si animeaza) un cub in 3D doar cu CSS.


... mai fac si chestii utile, nu doar experimente sucite care merg doar intr-un browser-doua. Pentru oricine a avut vreodata probleme cu background-size.


... imi crapa creierul incercand sa-mi aduc aminte de cate ori am zis-o. Nu au existat niciodata chestii de genul -ms-border-radius, -o-border-radius, -ms-box-shadow, -o-box-shadow! Mai mult, la momentul de fata, nici macar nu mai e nevoie de prea multe chestii cu prefix pentru browserele pentru desktop.


... imi dau seama de cat de importanta e crearea unui "reduced test case" in momentul in care cineva tranteste in panoul de HTML din jsFiddle intregul HTML generat al paginii, de la doctype pana la </html>. Si pana sa ma prind de unde dracu' exact opresc animatiile pornite din JavaScript in asa fel incat sa pastrez in pagina elementele generate si ele din JavaScript, procesorul turbeaza.

4 pareri

cine
morbo
cand
duminică, 20 ianuarie 2013 la 13:59:00 EET
eh, daca e sa luam dupa ce avem in cap, porci am fi multi. atat ca unii si-o asuma guitand :)
acum sa comenteze cineva care se pricepe si la chestiile serioase din articol.
cine
brontozaurel
cand
duminică, 20 ianuarie 2013 la 14:03:00 EET
Poate sa guite cat vrea in cocina proprie, nu deranjaza pe nimeni. In schimb cand are pretentia sa iasa din cocina...
cine
Anonim
cand
luni, 21 ianuarie 2013 la 17:44:00 EET
http://xkcd.com/624/
cine
brontozaurel
cand
luni, 21 ianuarie 2013 la 18:56:00 EET
never used adbock. never saw that kind of stuff. so really, not true...

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)