on the verge of extinction... again

the curious eye and the critical taste buds: holiday special #2

[continuarea de aici]
  • Categoria figurine de ciocolata. Mmmm... au fost foarte bune toate din cele din pozele de mai jos. Tot ce nu este ciocolata la figurinele de la Dolcerie Veneziane (globurile, mosul si ciuperca, "acadelele" si medalioanele) este insa din zahar, asa ca mi-a luat mult timp sa le termin chiar si pe cele mai mici din ele. Lindt - ador toate figurinele lor de sarbatori. Cele doua din pozele de mai jos nu fac exceptie. Anul trecut am descoperit figurinele de la Riegelein... inca o surpriza placuta.
    Dolcerie Veneziane - Hanging BallDolcerie Veneziane - SantaDolcerie Veneziane -  MushroomDolcerie Veneziane - LolipopDolcerie Veneziane - Medalion

    Dolcerie Veneziane - Medalion & LolipopLindt - BellLindt - SnowmanRiegelein Xmas BearChaucolat

  • Categoria... alte dulciuri de Craciun (cu ceva ciocolata toate, bineinteles).
    • Kinder Softy. Uf, curiozitatea asta! Si doar stiam ca nu e genul de ciocolata care sa-mi placa mie - se simte prea puternic gustul de lapte. Insa pozele erau interesante...
      Kinder Softy
    • Una calda si una rece de la Milka. Stelutele de ciocolata neagra & ciocolata cu lapte Milka Zarte Weihnachtssterne au fost primele chestii Milka incercate dupa marea dezamagire produsa de stelutele de turta dulce imbracate in ciocolata cu lapte Milka Lebkuchen Sterne (despre care am amintit in prima parte), asa ca nu ma asteptam la prea multe. Insa... au fost bune! Insa mini-tabletele de ciocolata cu lapte Milka Naps Weihnachtsmann (nu, nu sunt napolitane, in ciuda a ceea ce s-ar putea crede la prima vedere)mi s-au parut prea dulci, gustul de lapte mi s-a parut prea puternic. Not really my thing.
      Milka Zarte WeihnachtssterneMilka Zarte WeihnachtssterneMilka Zarte WeihnachtssterneMilka Naps WeihnachtsmannMilka Naps Weihnachtsmann
    • merci Petits & merci Crocant de la Stork. Hmmm... astea le-am incercat acum un an. Si eram prost dispusa. Si de fapt n-aveam eu chef de ciocolata. Si nu m-au incantat. Desi poate ca nu erau deloc rele. merci le-am incercat in 2003 si mi-au placut foarte mult. Hmph... maybe I should give the Petits & Crocant another try...
      merci Petits merci Petits merci Crocant merci Crocant
    • Pana la inceputul lui octombrie nu mai auzisem vreodata de Kuchenmeister. Apoi a inceput facultatea si plimbarile dupa ceva dulce prin magazinele din jurul Politehnicii. Si asa le-am descoperit. Si sunt foarte bune. Atat cele doua torturi (si mi-ar placea sa le incerc si pe cele cu creme de portocale si lamaie - torturi aici fiind pluralul de la tort, nu de la tortura... asta pentru ca mi s-a intamplat sa trec prin fata unei cofetarii pe geamul careia scria "executam torturi la comanda" si sa ma intreb "oare pe cine tortureaza astia aici?") cat si acel Baumkuchen cu o forma atat de interesanta si invelit in ciocolata cu lapte.
      Kuchen Meister - Choco Cream Cake Kuchen Meister - Cherry Cream Cocoa Cake Kuchen Meister - Baumkuchen (Milk Choc Coating)
    • Cu exceptia a ce se vede in pozele de mai jos, nu-mi place absolut nimic de la Alpenliebe (nu ca as fi incercat vreodata, dar, desi mai risc eu, in mare stiu ce ar putea sa-mi placa si restul chestiilor de la Alpenliebe nu intra in categoria asta). Jeleurile astea sunt insa chiar bune.
      Alpenliebe - Fruit (Strawberry, Orange & Lemon) Jelly in Choco Alpenliebe - Fruit (Strawberry, Orange & Lemon) Jelly in Choco Alpenliebe - Apple & Cinnamon Jelly in Choco
    • Friedel. Mi-au placut la nebunie bomboanele cu crema Amaretto si cele cu lichior Poire Williams. N-am ramas prea incantata de cele cu crema de alune (again, I should have known that).
      Friedel - Amaretto & Nougat Cream Fillings Friedel - Liqueur Filling (Poire Williams) Friedel - Liqueur Filling (Poire Williams)
    • Bomboane de ciocolata neagra cu diverse lichioruri (Framboise, Poire Williams, Marc de Champagne, Cognac, Rhum, Grand Marnier, Cointreau). Fenomenale bomboane! Anyone who knows me knows I totally love this kind of stuff.
      Liqueur Filled Dark Chocolates Liqueur Filled Dark Chocolates Liqueur Filled Dark Chocolates
    • Nu-mi plac alunele, arahidele, fisticul, migdalele (desi imi plac crema de migdale si Amaretto). Insa ciocolata in care sunt invelite este exceptionala. Lindt. Slabiciunea mea. Patratelele subtiri din ciocolata cu lapte si aroma de scortisoara (Swiss Thins) sunt dementiale. O adevarata placere cand se topesc in gura.
      Lindt - Xmas nuts selection Lindt - Xmas nuts - nougat & milk choco w cinnamon & coriander Lindt - Swiss Thins - milk choco w cinnamon & coriander

4 pareri

cine
1307
cand
vineri, 2 ianuarie 2009 la 21:32:00 EET
spune-mi te rog, ca n-am avut rabdare sa mai citesc si cuvintele, TOATE delicatesele alea sunt ale tale? :|||
cine
brontozaurel
cand
vineri, 2 ianuarie 2009 la 21:34:00 EET
DA =)) dulciuri de sarbatori din 2005 si pana acum :D
cine
1307
cand
vineri, 2 ianuarie 2009 la 23:55:00 EET
sweet Jesus :D
cine
brontozaurel
cand
sâmbătă, 3 ianuarie 2009 la 04:01:00 EET
i say that quite often as well :))

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)