on the verge of extinction... again

dragi imbecili...

... proaspat aterizati in Bucuresti de la c... coada vacii, avand mai putine clase decat trenu' si mai putin de un sfert de creier functional.

Luati-va dracului un calculator cand mergeti la cumparaturi si invatati-va sa adunati pretul fiecarei porcarii pe care o puneti in carucior si nu va mai asteptati sa va creasca ca prin minune bani in plus in portofel ca sa puteti cumpara juma de magazin.

Si daca totusi se intampla sa gresiti calculele si sa nu va ajunga banii, aveti bunu' simt sa nu va hahaiti si sa va laudati ca e a nu stiu cata oara cand se intampla asta. Si hotarati-va dracului mai repede la ce renuntati.

Asta pentru ca a trebuit sa pierd aiurea putin peste 20 de minute din cauza unor idioti care considera normal sa arunce in carucior tot ce vad in fata ochilor ca vad ei dupa aia la casa ce mai iau si ce nu.

A, si nu-mi mai spuneti ca n-am dreptu' sa judec. Nu e nevoie decat de un strop de bun simt si de juma de creier ca sa nu-i faceti pe altii sa piarda timpul aiurea la casa.

Sunteti exact genu' de oameni pe care as pune pisica... Doar sa va dea niste gauri. N-as lasa-o sa si manance, ca nu vreau sa aiba dupa aia probleme cu stomacu'...

12 pareri

cine
ex-silentio
cand
duminică, 12 februarie 2012 la 20:11:00 EET
Eu am asistat la un scandal între un cuplu și o tanti de la casa de marcat pe motiv că au crescut prețurile în timp ce ei au mers de la raftul cu cumpărături la casă. Luaseră câțiva pui congelați, și i-au returnat pe toți, bineînțeles cu scandal. Aveau dreptate totuși, prețul crescuse între timp cu ... 10 sau 20 de bani. Tot vreo 20 de minute am așteptat, dar măcar m-am distrat :)
cine
pinkISH
cand
luni, 13 februarie 2012 la 08:54:00 EET
Sunt si destule cazuri cand oamenii au dreptate, adica scrie 17 lei la raft si pretul e 22 cand ajungi la casa.

Dar cei care arunca in cos fara sa se uite, pentru ca apoi deciziile sa le ia la casa sunt... naspa.
cine
liviuberdila
cand
marți, 14 februarie 2012 la 11:33:00 EET
Cu toate ca unii numara protonii din borcanele de bulion (altfel nu-mi dau seama la ce ar bloca culoarul cu orele) nu sunt macar in stare sa verifice daca, la final, au bani destui. Astia cu numerarul mai sunt cum sunt, la aia cu cardul sa vezi distractie.
Am avut o experienta urata la un magazin de electronice. Unul si una au vrut sa-si cumpere aspirator si mixer cu bonuri cadou. Au scos vre-o cinci feluri de bonuri, toate amestecate, toate de valoare mica. Am stat o juma de ora pana cand casiera le-a sortat pe caprarii, le-a verificat care-s acceptate si care nu si pana le-a numarat.
cine
Arisu
cand
marți, 14 februarie 2012 la 15:34:00 EET
Cred că dacă vedeam o fază ca asta îmi luam un accent de cioban (ciobăniţă?) şi strigam la casieră să-l înşele la bani, că oricum nu-şi dă seama. Poate că imbecilii s-ar fi speriat puţin şi data viitoare ar fi putut să-şi socotească banii. Sau poate că nu.

Cât despre pisici, o ştii pe asta?
cine
brontozaurel
cand
marți, 14 februarie 2012 la 16:09:00 EET
@ex-silentio: Nu stiu ce sa zic, daca pretu' nu e cel de la raft, e dreptu' lor sa faca scandal, nu conteaza ca diferenta e de 10 bani sau de 10 lei. Pe de alta parte, in hipermarket de obicei ai posibilitatea de a verifica pretu' produselor la scanerele alea de pe stalpi... si eu m-am cam invatat sa nu uit sa fac asta. Na, acum pot sa inteleg ca daca ai cateva zeci de produse in carut nu iti arde sa faci asta, da' cand ai 40 de produse in carut, cum iti mai dai seama de o diferenta de 10 bani la 2-3 din ele?


@pinkISH: De acord. Totusi, dupa cum spuneam, in hipermarket sunt verificatoare de pret... caz in care, daca vezi ca nu corespunde, te duci frumos cu produsu' la relatii clienti. Sau daca vrei sa le intorci magaria, platesti si de-abia dupa aia te duci sa faci scandal, ca in unele locuri iti dau de doua ori diferenta. Bineinteles, se poate sa dai de magari mari, caz in care e bine sa fii pregatit sa inregistrezi totul si sa te duci la OPC.


@liviuberdila: Nu-s de acord la faza cu cardul. Am patit-o pe aia cu "fonduri insuficiente" si n-a fost din cauza ca n-as fi stiut de cati bani pot sa-mi permit cumparaturi, a fost din cauza ca la o plata (fix aceea sau una anterioara) prima data nu a mers si a mai urmat inca o incercare... insa banii s-au retinut de fiecare data.

Prima data, prin 2005, in Carrefour, cumparaturi de vreo 50 si putin, aveam 100 lei pe card. Prima data n-a mers, incercat si a doua oara, fonduri insuficiente. Era si o agentie BRD langa, asa ca m-am dus acolo & am aflat ca la prima incercare "suma a ramas blocata in tranzactie" (ce-o fi insemnand si asta, dracu' stie... si aia de la banca).

Am patit-o sa nu mearga din prima, dar sa fie retinuti banii si la o farmacie Catena prin toamna lui 2010. Si atunci nici macar n-am aflat pe loc pentru ca aveam pe card mai mult decat dublul sumei. Am aflat doua zile mai tarziu, cand, din nou, "fonduri insuficiente" la cumparaturi in real.

A, si am mai patit-o la vreo luna dupa ce mi-am facut card nou, pentru ca atunci cand l-am facut si am intrebat de comisioane... ei bine, alea pe care mi le-a comunicat atunci tipu' de la banca s-au dovedit a fi semnificativ mai mici decat realitatea... de vreo 5 ori mai mici...

Si cu bonuri cadou mi-am luat si eu cuptor cu microunde in 2008. Macar erau toate de acelasi fel, toate de 10 lei, deci destul de usor de calculat...


@Arisu': Da, o stiu (first link) :)
cine
liviuberdila
cand
marți, 14 februarie 2012 la 21:20:00 EET
De asta prefer numerarul. Pot sa fac prostii cu banii si singur, nu este nevoie de un aparat care s-o faca in locul meu.
Curiozitate: Cat Wiskas consuma "motanelul" in cauza ca mi-ar fi si mie foarte util?
Curiozitate nr 2: Smantana si laptele i-or place?
cine
brontozaurel
cand
marți, 14 februarie 2012 la 21:50:00 EET
La plata cu cardul sunt uneori unele facilitati.

In luna decembrie a anului trecut, CFR au avut o reducere de 25% la biletele achizitionate online cu un card MasterCard sau Maestro. In loc de ~120 lei, am dat ~80. Plus ca nu mi-am mai facut nervi ca in gara Brasov nu se stie de subdiviziunea leului numita ban si pentru un bilet de x,2 lei iti cere direct x+1 lei.

Si chestia asta se aplica pentru orice fel de cumparaturi. Momentele in care am patit-o cu cardul sunt atat de rare incat pot sa le insir pe toate, inca le tin minte. Momentele in care mi-am facut draci din cauza lipsei restului in numerar au fost atat de multe incat le-am pierdut sirul.

Si chestia e ca maruntii aia se aduna. Cu nesimtiti de genu' celor care nu stiu decat de bancnote as pierde in medie 20 lei pe luna daca as plati cash. Ceea ce sa ma ia dracu'... e semnificativ mai mult decat pierd prin comisioane. Si mult mai enervant, pentru ca se intampla mai des si nici macar nu mi-am dat acordul.

Kitty:
Jur ca-l pun eu sa manance Whiskas pe ala care-i da Whiskas unui astfel de "motanel". Nu de alta, da' au mai avut si altii ideea cu dat Whiskas la dungati. Si nu doar ca au avut-o, da' au si pus-o in practica. Urmarea? Animalu' a ramas rahitic si ar fi crapat daca n-ar fi fost preluat de o gradina zoologica.

Pana la o anumita varsta papa lapte. Apoi carne. Preferabil cruda. E mai bine si pentru animal si nici nu se pierde timp cu gatitul. Cat anume variaza in functie de varsta, specie, dimensiuni. Sa zicem 20kg in medie, desi o namila de siberian mascul de 4+ ani poate sa bage si peste 30kg pe zi.
cine
Cristi
cand
miercuri, 15 februarie 2012 la 01:06:00 EET
Mie mi s-a intamplat o data sa uit acasa portofelul. M-am dus la un supermarket, am incarcat un carucior cu varf, am trecut pe la casa, mi le-a scanat pe toate si le-am pus frumos in pungi... In momentul ala am observat ca nu am nici banii nici cardul la mine. Am trimis repede pe cineva sa mi le aduca de acasa (era in apropiere), in timp ce eu am stat cu sacosele. Nu cred ca am incurcat pe nimeni prea tare, ca mai erau si alte case libere, dar a fost cam jenant. Paznicul si casierita erau cu ochii pe mine, probabil ca sa nu fug cu vreo sacosa :)

Chestia cu "suma a ramas blocata in tranzactie": o tranzactie cu cardul se face in 2 etape. Prima etapa, autorizarea, se face la utilizarea cardului si nu face decat sa blocheze suma respectiva. Banii sunt in cont doar ca nu ai acces la ei. A doua etapa, settlement (nu stiu cum se numeste in romana), este cea care scoate efectiv banii din cont si se intampla abia dupa cateva zile de la tranzactie. Daca se intampla sa apara vreo eroare la autorizare (de obicei eroare de comunicatie cu POS/ATM sau time out), se face in cateva secunde anularea autorizarii (suma blocata se deblocheaza). Daca apare vreo eroare si la anulare, atunci suma ramane blocata un numar de zile pana expira blocajul (vreo 15 din cate stiu).

@liviuberdila: "Motanelului" poti sa-i dai de mancare si cate un vecin mai enervant :)
cine
Arisu
cand
miercuri, 15 februarie 2012 la 21:15:00 EET
Eu mi-am cumpărat bilet online la CFR la sfârşitul lui 2010 pentru că aveam ceva reducere, dar după ce am plătit biletul mi-am dat seama că nu calculasem bine data. Aşa că am anulat biletul online de pe site-ul CFR şi am primit notificare pe mail referitor la anulare. Inteligenţii de la ING nu au deblocat suma, iar eu nu ştiam de ce nu mai am bani în cont. Am tot aşteptat câteva zile, dar nu se întâmpla nimic, iar eu aveam nevoie de bani. Aşa că le-am scris să-mi deblocheze banii, iar ei nu au vrut s-o facă pentru că nu au primit înştiinţare de la CFR. Numai după ce am dat forward la notificarea anulării au deblocat banii.
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 15 februarie 2012 la 21:44:00 EET
@Cristi: Am gafat si eu asa... de fapt chiar mai rau...

Si mersi pentru lamuriri.


@Arisu: Urata situatie :(
cine
queen
cand
miercuri, 22 februarie 2012 la 16:16:00 EET
Si mie mi s-a intamplat de cateva ori sa prind cativa "bogati fara bani", care se trezeau la casa ca nu au destui bani sa ia tot ce aruncasera in cos. Asta e, omu' are pofte multe... =)
cine
brontozaurel
cand
joi, 23 februarie 2012 la 01:13:00 EET
Toti ne visam cu banii lui Bill Gates cateodata. Unii si-ar dori sa-i si cheltuie. Pe toti.

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)