on the verge of extinction... again

dilema

?

Caz ipotetic, daaa?

Ai un copchil. Zece ani. Si mandra vrea un tatuaj. Mhm, la zece ani... kids today! Cum reactionezi? Fosta nevasta nu conteaza, ea ti-a pasat tie problema.

Eu ma gandesc asa...

In primul rand... nu refuzi! Poate ca nu esti de acord, dar nu conteaza. Daca iti cere chestia asta, si primul cuvant pe care-l scoti este nu, ai mari sanse ca mandra sa fure niste bani si sa te trezesti intr-o zi cu ea tatuata... de un handicapat betiv in nu stiu ce jeg. Apoi, daca tu nu ai nici un tatuaj o trimiti pe mandra la cineva care are minim unu'. Sa povesteasca diverse chestii. De ce si l-a facut, cand l-a facut, ce semnifica, cum a fost, cum au reactionat altii, daca regreta sau nu... Nu de alta, da' daca nu esti de acord te gandesti ca sa auda de la o bruta de 2 metri si 120 de kile cum ca si-a spart dintii muscand bratul scaunului de durere sau ca si-a luat bataie din cauza unui tatuaj... s-ar putea sa aiba ceva efect. Daca nu...

... incepe etapa "documentarea". Cautat saloane cu profesionisti si posibilitati de scoatere a tatuajului in caz ca intr-o zi nu-i va mai trebui. Vazut cam ce "politica" are scoala in materie de asa ceva. Foarte probabil nu exista, deci asta inseamna ca nu e cu interzis, da' nu strica verificat.

Apoi... incerci sa influentezi alegerea tatuajului - macar sa fie unul cat mai mic, cat mai simplu, cat mai abstract, cat mai inchis la culoare. Si testati modelul cu un tatuaj temporar. Poate se plictiseste de el in perioada de test. Poate...

Daca nu, te duci cu ea...

Sursa poza.

19 pareri

cine
dAImon
cand
duminică, 25 septembrie 2011 la 19:56:00 EEST
Sau începi direct de la partea cu "tatuaj temporar".
cine
Arisu
cand
duminică, 25 septembrie 2011 la 21:52:00 EEST
Eh, am auzit că acum tatuajele se pot scoate cu bani+durere+timp pierdut până la vindecarea pielii, deci n-ar fi o tragedie dacă îi va părea rău.

Când eram mică și eu am vrut tatuaj. Unul sub formă de timonă, ca bunicul, sau măcar o ancoră. Mama mi-a arătat o madamă penală cu un tatuaj la fel de penal și m-a întrebat: "Vrei să arăți și tu la fel?"
Să zicem că de atunci mă mulțumesc cu mărțișoare în formă de ancoră (păcat că nu se mai fac decât din plastic, alea grele de fier erau mult mai faine).
cine
fostulomrau
cand
luni, 26 septembrie 2011 la 11:17:00 EEST
Parintii sunt de vina pentru ca sunt prea Zen cu plozii lor. La 10 ani sa se dea cu bicicleta si sa-si faca temele. Nici nu incape discutie cu tatuajul. Poate sa-i puna unul care tine 3 zile cum erau pe vremuri la gumele de mestecat cu surprize.
cine
brontozaurel
cand
luni, 26 septembrie 2011 la 13:45:00 EEST
@dAImon: E si asta o idee.


@Arisu: Ce e "penal" pentru unii nu e si pentru altii. Si nu exista standarde absolute.


@fostulomrau: Daca ii spui "nici nu incape discutie", o sa si-l faca fara permisiunea ta. Din cate am vazut, exact copiii cu parinti "prea Zen" sunt cei care se dovedesc a fi cei mai cuminti dupa ce cresc. Copiii care-s cuminti cat is mici, celor carora li s-a raspuns mereu cu "nici nu incape discutie" sunt cei care fac cele mai mari tampenii. Si nici macar nu mai cer permisiunea. Pentru ca s-au invatat ca n-o s-o primeasca.
cine
ex-silentio
cand
luni, 26 septembrie 2011 la 14:13:00 EEST
Tatuaj la 10 ani?!? Ai dracu' copchiii din ziua de azi ...
Un părinte trebuie să știe să zică Nu, iar un copil trebuie să știe că Nu înseamnă Nu. Dacă nu știe asta, înseamnă că undeva, cumva, demersul educativ a cam eșuat. Părerea mea :)
PS. Să înțeleg că varianta "Să te prind io cu tatuaj la ușa mea că te pleznesc de nu te vezi" nu intră în discuție, nu ? :))
cine
brontozaurel
cand
luni, 26 septembrie 2011 la 14:21:00 EEST
Trebuie sa stie cum sa spuna nu, oferind motive si fara sa minta. Copiii nu-s chiar asa prosti si dupa o vreme se invata minte. Sa ascunda ceea ce fac si sa nu mai aiba incredere in parinti.
cine
Anonymous
cand
luni, 26 septembrie 2011 la 18:41:00 EEST
tatuajul in sine nu e o idee rea. problemele sunt doua, prima e ca cerneala aia e toxica si poate face boala pe piele, a doua e ca e in crestere si va arata dubios in vreo cateva luni.

cred ca daca i se explica asta, poate se lasa de.
cine
Arisu
cand
luni, 26 septembrie 2011 la 18:48:00 EEST
Păi penală adică cu păr subaxilar și cu cinci dinți în gură. Avea tatuaj pe umăr într-o singură culoare, ceva verzui, cam ca fierea de la porc.
cine
Ovidiu
cand
luni, 26 septembrie 2011 la 18:54:00 EEST
O prietena mi-a povestit ca atunci cand era in clasa a 9-a a vrut sa-si puna cercel in nas. Iar mama ei, tipa inteligenta, i-a spus asa: "Daca tu vrei sa-ti pui cercel in nas, e treaba ta, e nasul tau. Dar, inainte sa o faci, gandeste-te ca tu oricum ai nasul un pic mai mare decat celelalte fete. Si un pic mai gros. Daca-ti vei pune cercel, nasul tau va deveni si mai gros, iar primul lucru care va sari in ochi oamenilor de pe strada va si nasul tau. In plus, tu oricum ai des nasul infundat si-l sufli mereu. Iar cercetul te va incomoda ori de cate ori te vei sterge la nas"
Bineinteles ca tipa nu si-a mai pus niciun cercel.
Cred ca si in cazul tatuajului problema poate fi pusa intr-un mod destept, astfel incat pustoaica sa se razgandeasca.
Nu trebuie sa zici NU pe fata. Nu-ul poate fi si indus, sugerat
cine
Garm
cand
marți, 27 septembrie 2011 la 14:43:00 EEST
Tatuajul la orice varsta este o idee extrem de proasta. Chiar daca arata frumos astazi peste un an, doi, zece o sa arate nashpa. Chiar daca te reprezinta azi, peste o perioada nu o sa te mai reprezinte. Mai tarziu daca o sa vrei sa il stergi o sa fie dureros si o sa ramana urme.

O abordare pentru parinti ar fi urmatoarea: lasa copilul sa isi aleaga tatuajul, fa-i o poza si pune poza respectiva la vedere in camera copilului (undeva unde iti sare in ochi - pe birou, in fata monitorului, pe usa). Spune-i sa se uite la poza aia cate 10 minute in fiecare zi timp de 1 an de zile. Daca dupa 1 an inca o sa mai vrea tatuajul atunci poate sa il aiba :). Este in acelasi timp un sfat valabil pentru oricare dintre voi, cei care vreti un tatuaj.
cine
brontozaurel
cand
marți, 27 septembrie 2011 la 14:57:00 EEST
@Anonim: De retinut si asta :D


@Arisu: Poi asta nu inseamna decat ca dama avea o problema de igiena cu sau fara tatuaj. Nu creste padure si nu pica dintii de la tatuaj. Exceptand situatia de care am scris, musti scaunul si-ti spargi dintii, te mai lovesti cumva de dupa aia te doare prea tare sa te epilezi :D


@Ovidiu: Corect. Doar ca celor mai multi li se pare ca daca spun "Nu!" aia e si lucrurile se termina acolo. Si poate ca asa si e... o vreme.


@Garm: Exact asa zic si eu. Oamenii se schimba. E buna si ideea cu poza. Intr-un fel seamana cu ideea cu tatuajul temporar. Daca intr-o zi nu mai are chef de el, e clar :)
cine
Arisu
cand
marți, 27 septembrie 2011 la 20:57:00 EEST
Ai dreptate, dar pe mine m-a marcat imaginea. Ideea e că e mai eficient să faci copilul să se răzgândească decât să-i spui direct "NU." Mă știu pe mine cât de căpoasă sunt, chiar și acum fac lucrurile invers de cum zic ai mei deși știu că uneori au dreptate.
cine
brontozaurel
cand
marți, 27 septembrie 2011 la 21:01:00 EEST
Cateodata fac invers de cum mi se spune doar ca sa nu para ca fac pentru ca mi s-a spus. Chiar daca inainte sa mi se spuna eu voiam sa fac la fel cum vor si ei.
cine
fostulomrau
cand
miercuri, 28 septembrie 2011 la 11:46:00 EEST
In primul rand, e legal sa faci tatuaje unui copil? :)
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 28 septembrie 2011 la 12:11:00 EEST
Nu stiu, dar de facut sigur s-au facut (cunosc personal copii cu tatuaje).
cine
Drace
cand
miercuri, 28 septembrie 2011 la 23:39:00 EEST
Ha, eu nu văd care e dilema, părinţii au greşit cand i-au pus cercei fetei, tatuarea e doar urmarea firească a "percing-ului".
cine
brontozaurel
cand
joi, 29 septembrie 2011 la 00:01:00 EEST
Chestia e ca cerceii se pot schimba foarte usor. Sau se poate renunta la ei foarte usor. Stiu ca si tatuajele se pot modifica/ scoate, dar parca nu e acelasi lucru.
cine
Drace
cand
joi, 29 septembrie 2011 la 00:31:00 EEST
E drept că se pot scoate mult mai uşor decât un tatuaj, dar intră în aceeaşi categorie, şi ca legislaţie, dar şi ca impact vizual, faptul că în cultura noastra e acceptat ca ceva normal purtarea cerceilor de către fete nu înseamnă că e neapărat şi etic. Dacă un copil are nevoie de acordul părinţilor pentru a intra într-un atelier de tatuaje şi pearcing, înseamnă că şi copilul are dreptul să aleagă dacă vrea sau nu să îi fie găurite urechile de către adulţi... mie personal mi se pare absurd ca un părinte care i-a găurit copilului urechile să aibă dreptul de ai intezice să-şi facă un tatuaj, e ilogic.
cine
brontozaurel
cand
joi, 29 septembrie 2011 la 01:36:00 EEST
La categoria impact vizual n-as prea zice, pentru ca cerceii ii poti ascunde cu parul, dar daca ai degetele sau fata tatuata... cum ascunzi asta?

Altfel, da... :) Totusi, daca era un baiat? Deci fara "piercing" in urechi? :)

Personal, mie nu mi se pare deranjant sa vad pe cineva cu un tatuaj permanent sau nu. Fata asta vrea un tatuaj permanent. Problema mea nu e cu partea de tatuaj, e cu partea de permanent. Pentru ca oamenii si preferintele lor se schimba. Azi vrea o inima, peste doua luni plange ca ar fi fost mai fain un paianjen. Plus ca nu se poate controla intotdeauna mediul. Si nu cred ca ar fi o chestie prea placuta sa-i sparga cineva nasul pentru ca nu i-a placut tatuajul ei.

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)