on the verge of extinction... again

din sertarul cu amintiri

M-a pocnit noaptea trecuta in timp ce eram la dus. Azi este 6 aprilie. Si este vineri. In 2001, ziua de 6 aprilie a picat tot intr-o vineri. Tin minte clar asta petru ca in ziua aia a fost balul majoratului organizat de clasa noastra (noi eram intr-a XI-a). Purtam pantalonii negri pe care ii alesesem impreuna cu mama de la un chiosc din piata Tractorul si bluza rosie primita cadou de Craciun de la o colega. Un an mai tarziu, la balul majoratului organizat pentru noi, avea sa fie vorba de fusta neagra cu pietricele si bluza tricotata cu dreptunghiuri negre, bej si albe.

A fost prima data in viata mea cand: am calcat intr-o discoteca, am dansat cu un tip anume si nu cu cine s-a intamplat, m-am intors acasa noaptea tarziu (si era ceva distanta din No Problem pana la noi acasa, vreo 5 kilometri...) fara sa fiu insotita de nici un adult, doar cu tipul cu care dansasem. Si printre primele dati cand n-am baut nimic alcoolic. In nici un caz prima data cand m-am impiedicat cu un panou in brate...

Tin minte portocala vampirizata de a doua zi. Vizita verisoarei mele. Ziua de luni, cu o vizita la medicul de familie, cand am incercat sa ridic problema degetului meu busit la baschet. Fara succes, e deformat si astazi. Desigur, aia nu era o problema serioasa, dar ca ai mei erau deranjati de faptul ca incepusem sa tin mai mult la tot ce insemna scoala da...

Marti dimineata am fost la biserica si m-am spovedit. Nu mai tin minte ce oi fi avut de insirat, sunt convinsa ca la momentul ala nu era cine stie ce. Oricum, a fost ultima data cand am facut asta. Si in dupa-amiaza aia am iesit pentru prima data in oras cu un tip. Cel de la balul majoratului. Si am fost fugariti de vaci in Schei. Ah, da, purtam tocuri. Botine cu tocuri. Si blugi de un albastru deschis si hanorac rosu. Pe care scria mare "DIESEL". Da, stiu... macar prima mea "intalnire" a avut ceva memorabil.

Pastele a picat pe 15, exact asa cum va pica si anul asta. Si in aceeasi zi a fost si cursa de la Imola. Care pentru Ralf Schumacher a insemnat prima cursa de F1 castigata. Plus cel mai rapid tur, pe undeva inainte de jumatatea cursei. Si apoi am facut un dus. Si apoi a urmat scandalul acela monstru cu ai mei. Inca ma gandesc cum ar fi fost daca as fi avut mai multa grija, daca as fi ascuns pungile dupa lada de la coltar sau in spatele sertarului de la masa. Sau daca as fi scapat mai repede de ele, daca as fi avut curajul sa le arunc pe geam. Nu-mi vine sa cred ca am putut fi asa toanta incat sa le las printre caiete. Dupa atatea luni in care avusesem atata grija si golisem atatea tuburi de Impulse in ghiozdan ca sa nu se simta vreun miros...

Asa ca miercuri eram la farmacia de pe Oltet, cumparam prima cutie. Pe vremea aia erau mult mai mici... acum se face atata risipa la ambalaje...

17 pareri

cine
Cristi
cand
vineri, 6 aprilie 2012 la 15:09:00 EEST
E incredibil ce bine iti amintesti intamplarile petrecute cu atat de mult timp in urma... Eu niciodata nu am tinut minte ce data era cand am facut ceva, chiar daca era vorba de ceva important.
cine
Dan
cand
vineri, 6 aprilie 2012 la 19:17:00 EEST
Ce bine ti le amintesti, parca povestesti niste intamplari de luna trecuta.
cine
Voinea Marius
cand
vineri, 6 aprilie 2012 la 20:02:00 EEST
Nu se compară Ralph cu frac-su... oricum eu eram fan Mika Hakkinen :)
Ce pungi?
cine
brontozaurel
cand
vineri, 6 aprilie 2012 la 20:17:00 EEST
Spookster... uneori ma sperie gandul ca altii nu tin minte atatea detalii...

@ex-silentio: e Ralf!!! nu Ralph... iar frac-su a abandonat inainte de jumatatea cursei atunci...
cine
Voinea Marius
cand
vineri, 6 aprilie 2012 la 20:55:00 EEST
Mi-am dat seama după ce am postat, dar mă gândeam că nu observă nimeni :)
cine
Arisu
cand
vineri, 6 aprilie 2012 la 20:58:00 EEST
Nu cumva era anul acela în care a nins de Paşti?
cine
brontozaurel
cand
vineri, 6 aprilie 2012 la 21:06:00 EEST
Nu, era decenta vremea atunci. Poate 2002 sa fi fost anul, atunci au fost temperaturi negative si a nins in aprilie dupa ce fusese foarte cald in februarie.
cine
căpcă1
cand
vineri, 6 aprilie 2012 la 22:13:00 EEST
bre, e prea devreme pentru amintiri melancolice!
acuma tre' să acumulezi amintiri, măcar pentru a avea cum să-i scoţi ochii copilului tău, mai târziu, când, invariabil, o să-i reproşezi că nu ascultă şi cu "pe vremea mea!"...zic şi io, nu da cu paru' !
Michael Schumacher a fost No 1, ever !
cine
brontozaurel
cand
vineri, 6 aprilie 2012 la 23:56:00 EEST
A fost? Vezi ca-i inca viu...
cine
pinkISH
cand
sâmbătă, 7 aprilie 2012 la 01:43:00 EEST
capca1, cu tot respectul, pe vremea cand castiga Senna, Schumi al tau era pe 10...

n-am putut sa ma abtin :D

apropo de ce ai scris, eu sunt o fire nostalgica si mi-ar placea sa tin minte asa de bine ca tine tot ce s-a intamplat in trecut. mi-ar placea sa am un film cu viata mea de pana in acest moment. m-as uita la el in timp real in loc sa imi continui viata intr-o realitate care ma ucide incet-incet.
cine
Cristi
cand
sâmbătă, 7 aprilie 2012 la 01:52:00 EEST
Intr-adevar, Senna a fost cel mai bun la vremea lui. Insa nu ai cum sa ii compari, pentru ca Schumacher era abia incepator atunci cand Senna a murit.
Mie mi-au placut amandoi...

Eu prefer sa ma concentrez asupra prezentului si viitorului... ce rost are sa stau sa ma gandesc la trecut? Oricum nu se mai poate schimba nimic din ce a fost.
cine
brontozaurel
cand
sâmbătă, 7 aprilie 2012 la 02:09:00 EEST
Presupun ca te referi la sezonul '91, cand sezonul lui Schumi a inceput mai pe la sfarsit de august asa, ca inlocuitor al unui pilot care era la racoare. Pentru ca al doilea lui sezon l-a terminat pe 3, in fata lui Senna.

Cat despre curse individuale, Schumacher nu a terminat niciodata pe locul 10 pana la Monaco '98. Si in total, in primii lui 10 ani de F1 a avut 2 curse in care a terminat in afara punctelor (ceea ce pe vremea aia insemna inca in primele 6 locuri, nu in primele 10).

Just a bit of statistics :P from a fan of both men...
cine
Cristi
cand
sâmbătă, 7 aprilie 2012 la 02:54:00 EEST
Da... totusi, cred ca Senna a pierdut atunci mai mult din cauza masinii. Tin minte ca in anii dinainte de accident, masinile McLaren erau destul de slabe ca motor si nu prea fiabile.
cine
pinkISH
cand
sâmbătă, 7 aprilie 2012 la 04:34:00 EEST
Ana, ai dreptate, tocmai spuneam ca memoria mea are probleme. Eram intr-o vara la tara si ma uitam la F1, mi-l amintesc pe Schumacher pe 10... e posibil sa gresesc :D

Nu am fost un fan F1, pe vremea aia ma uitam la tot ce inseamna sport, de la handbal la sarituri cu schiurile sau triatlon. Si era misto sa te poti bucura de ele in liniste. Nu era graba din ziua de azi, pe atunci aveai timp sa respiri...

Dupa '94-'95 am inceput sa urmaresc mai mult baschet, ma sculam la 4-5 dimineata vinerea sa vad meciuri din NBA. Dupa '98-'99 am ramas cu fotbalul pana in ziua de azi: Champions League, campionatul Angliei si Liga noastra obosita.

Singurul avantaj al memoriei mele gaunoase e ca revad filme cu aceeasi placere pentru ca le uit aproape complet :))
cine
căpcă1
cand
sâmbătă, 7 aprilie 2012 la 21:50:00 EEST
deci, da ! SCHUMACHER!!!
cine
brontozaurel
cand
sâmbătă, 7 aprilie 2012 la 23:46:00 EEST
@Cristi: Toate masinile au fost sub cele ale Williams in perioada '92-'97 (asta fiind si motivul pentru care Senna a trecut la Williams la incheierea sezonului '93 si ar fi facut-o cu un an mai devreme, daca Williams nu l-ar fi avut angajat pentru '93 pe Alain Prost care nu l-a vrut de coechipier... chiar a avut o clauza in contract care prevedea asta).

Mai mult, avand in vedere accentul pus pe "safety regulations" in ultimii 15 ani, si masinile de azi sunt sub masinile Williams din perioada aia.

McLaren au revenit la sfarsitul lui '97 cand i-au furat designerul lui Frank Williams, i-au ajutat putin si noile regulamente pe '98 si faptul ca au ajuns sa se inteleaga mai bine cu Mercedes decat atunci cand incepusera parteneriatul.


@pinkISH: Televizor la tara?!?! OMFG! Deci la tara pentru mine insemna foc facut cu... sper ca asa le zice :-? coceni de porumb, case din chirpici atat de rezistente, incat daca dadea vaca un cap ajungea cu coarnele de partea cealalta (e drept ca timp de 14 ani bunicu' a avut vaca demna de cartea recordurilor din toate punctele de vedere, asa ca poate era normal s-o comita supervaca si pe asta), WC care insemna o gaura sapata in curte, astupata cand se umplea, sapata in alta parte o noua gaura, astupata cand se umplea... Ah, si sa nu uit de lupoaica pe post de caine de paza - mi-a demonstrat practic ce-i aia foame de lup! Sac fara fund era animala...


@căpcă1: :))
cine
pinkISH
cand
duminică, 8 aprilie 2012 la 05:40:00 EEST
La noi la tara nu era chiar atat de spartan, pentru ca acolo locuisera bunicul meu cu familia lui inainte sa vina la Bucuresti. Si fusese o gospodarie in toata regula, desi eu n-am prins oile sau vacile. Eu am prins doar gaini, porcul, iepuri si-un caine :D

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)