on the verge of extinction... again

e plin de oameni inteligenti...

Stii pe cineva care se ocupa cu programarea. Si te apuci si freci persoana respectiva de fiecare data cand ti se stinge monitoru' sau ai vreo problema cu hardu'. Chiar daca persoana respectiva ti-a zis de cateva zeci de ori ca nu se pricepe la chestiuni care tin de hardware. Nu, faptu' ca persoana respectiva e in stare sa-si faca bucati laptopu' si sa-l faca apoi la loc fara sa-i ramana bucati in plus nu inseama ca s-ar pricepe. Si nici faptu' ca o duce creieru' sa "gugaleasca" ce-i cu specificatiile unei anumite componente si sa-ti trimita link-urile si eventual sa ti le explice nu inseamna ca s-ar pricepe.

Ai un blog. Proaspat. Pe care te lauzi ca ai realizat o chestie. Singura problema ar fi ca... nu e realizarea ta. Cineva te trage de urechi intr-un comentariu. Si pune si link cu dovada. Tu nu aprobi comentariul. Dupa trei (!!!) zile te prinzi ca persoana care ti-a lasat comentariul are acelasi nume de familie ca si una din persoanele din echipa care a realizat chestia cu care te lauzi tu. Nu stergi postarea, dar ii trimiti un e-mail in care ii ceri sa nu mai spuna nimanui.

Ai o pasiune in comun cu o alta persoana. Si te incapatanezi sa ii bagi pe gat si restul pasiunilor tale, chiar si dupa ce ti-a spus de cateva sute de ori ca nu o intereseaza.

Te incapatanezi sa-i trimiti trandafiri cuiva care ti-a zis de zeci de ori ca nu suporta sa primeasca flori. Ba chiar si-a si spart intentionat o vaza ca sa te oblige sa-ti iei inapoi florile cu tine cand mai treci pe la ea. Dar tu nu renunti. In continuare, o surprinzi mereu cu trandafirii. Unde sa si-i puna, in cap?

Ai o ruda care e cu un chirurg si o tot freci la telefon cu intrebari despre cum o sa-si revina o alta ruda, aflata la cateva sute de kilometri, care tocmai a avut un accident. Si chit ca ti-a repetat de zece ori ca nu se pricepe (nu, faptu' ca inca mai tine minte pe unde e nervu' ulnar nu inseamna ca s-ar pricepe) si ca oricum nu ar avea cum sa-si dea seama de la distanta prin telefon, tu repeti intrebarea ca un disc stricat. Ho, nici nu-ti dai seama ce noroc ai... Ca nu traiti intr-un desen animat. Si nu poate sa te stranga de gat prin telefon.

Stii pe cineva care a incercat o multime de chestii ciocolatoase si e o adevarata enciclopedie in materie de asa ceva. Si ii iei o cutie de... Toffifee. Fara sa te gandesti ca ultimul lucru pe care si-l doreste sa-l primeasca e o chestie care se gaseste in orice magazin.

Faci cuiva o oferta. Persoana respectiva a primit deja o oferta mai buna, dar ai reusit totusi sa o faci curioasa. Dupa trei zile in care nu i-ai mai raspuns la e-mail, incepe sa se gandeasca serios sa accepte cealalta oferta.

15 pareri

cine
Cip
cand
joi, 13 octombrie 2011 la 14:00:00 EEST
Indeed...this shit happens often...
cine
ex-silentio
cand
vineri, 14 octombrie 2011 la 21:01:00 EEST
Nu e nevoie să fii programator, e de ajuns să spui cuiva că știi să folosești un calculator. Cel mai mult îmi plac cei care se vaită că au probleme foarte grave, de genul "nu merge să bag poza în word" sau "am făcut un site, cum să fac să îl vadă lumea?". De multe ori le zic "nici eu nu știu" mi-e lene să stau o juma de zi să explic ceva ce găsești în 5 minute. Mi-ar fi plăcut să existe și o versiune telefonică pentru readthef**kingmanual :)
cine
brontozaurel
cand
vineri, 14 octombrie 2011 la 21:20:00 EEST
Cititul manualului consuma timp si neuroni proprietate personala :)
cine
dreamr
cand
sâmbătă, 15 octombrie 2011 la 11:39:00 EEST
-Am adresa de mail, dar nu am messenger. Ce trebuie sa fac?
-Cum vad daca mi-a vizualizat cineva profilul pe facebook, hi5?
-Cum trimit in acelasi mail 100 de poze de 15 megapixeli fiecare?
-Poti sa imi trimiti autocad-ul pe messenger sau pe mail?
-Why am I a fuckin' dumb? :))
cine
brontozaurel
cand
sâmbătă, 15 octombrie 2011 la 16:17:00 EEST
Hmmm, cred ca mergem prea departe. Oamenii isi vor pune intrebari tampite. Mai ales atunci cand e vorba de un domeniu la care nu se pricep, care nu ii pasioneaza sau in care sunt de-abia la inceput.

Deranjant nu mi se pare ca pun intrebari tampite, ca nu au timp, chef sau nu ii duce capu' cum sa se documenteze de pe net. Deranjant devine atunci cand nu vor sa inteleaga ca ori nu te pricepi nici tu, ori nu ai cum sa ii ajuti de la distanta sau daca nu sunt in stare sa iti ofere toate datele problemei, ori pur si simplu nu ai timp pentru problema lor.
cine
Moldoveanca
cand
luni, 17 octombrie 2011 la 19:45:00 EEST
La mine e clasica faza: toate babele din bloc stiau ca gagiu-miu e programator. Si intr-o zi suna una la usa "maica, am auzit ca esti programator, nu vii si tu oleaca sa-mi programezi televizorul?" :))) Jur ca e pe bune, trebuia filmata faza!
cine
brontozaurel
cand
luni, 17 octombrie 2011 la 22:46:00 EEST
Hmmm, nu stiu de ce am impresia ca ai scris si pe blog candva despre asta :-?

Mie mi s-a cerut sa programez si un display in genul celor care sunt prin autobuze si metrou. Nu ca ar fi cine stie ce :) a fost chiar distractiv ;))
cine
pinkISH
cand
marți, 18 octombrie 2011 la 11:09:00 EEST
V-ati lovit prea putin de chestiile-astea daca va mai deranjeaza. Eu zic ca etapele sunt urmatoarele:
1. la inceput esti dragut, incerci sa ajuti
2. incep sa te agaseze
3. incep sa te enerveze
4. rabufnesti (starea din post-ul de mai sus)
5. urli
6. redevii dragut, dar ajuti selectiv. si nu te mai enervezi :)
cine
brontozaurel
cand
marți, 18 octombrie 2011 la 15:15:00 EEST
Cel putin eu e foarte probabil sa nu ma fi lovit prea des din moment ce nu prea ies din pestera :)

Incerc sa nu ma enervez. Uite, serios ca incerc :)
cine
pinkISH
cand
miercuri, 19 octombrie 2011 la 11:37:00 EEST
Superb dialog, superb! :)))) Parca vorbeati in universuri paralele!

Pe de alta parte, facand o paralela usor critica, tu scrii soft de GPS dar nu stii de ce nu porneste masina :p
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 19 octombrie 2011 la 13:15:00 EEST
Uuu... critica de genul asta chiar o merit, recunosc :">
cine
animaloo
cand
vineri, 21 octombrie 2011 la 16:41:00 EEST
ce treaba are pornitul masinii cu ala de softeaza gps-ul?

ce treaba are programatorul cu hardwareul? PE zona aia sunt mai tari gamerii ca aia au nevoie de putere de calcul mare. mie da-mi mult ram :D
cine
brontozaurel
cand
vineri, 21 octombrie 2011 la 17:19:00 EEST
Eu cel putin nu am treaba... de-aia ma dispera oamenii care nu vor sa inteleaga ca ma freaca degeaba cu intrebari.
cine
Anonymous
cand
joi, 3 noiembrie 2011 la 11:50:00 EET
Toffifee nu se refuza :P
cine
brontozaurel
cand
joi, 3 noiembrie 2011 la 11:52:00 EET
De multe ori n-am chef sa ma cert. Dar le zbor imediat la gunoi...

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)