on the verge of extinction... again

clatite, pentru ca asa am zis

Mi-e lene. Mi-e greata. Mi-e frig. Am tremurat toata ziua. Ma gandesc la cu totul altceva. Dar am zis ca o sa pun si niste poze cu clatitele.

Alea la plic. Alea care n-au iesit numai bune sa incalte o masina, asa cum au iesit gogosile emo. Stiu, norocul meu ca a fost vorba de un praf in plic si ca eu n-a mai trebuit sa adaug decat ceva... aaa, explic mai incolo ce anume, ca altfel probabil nici de data asta nu-mi iesea ceva... "mancabil". De fapt, na, pe plic scria ca se mai adauga lapte si oua si ceva ulei, dar cum eu nu aveam asa ceva in casa si imi era mult prea scarba sa ies afara pe vremea asta ca de, Billa e "departe" (traducere: la patru blocuri de mine). Asta cred ca ofera o imagine destul de clara despre cat de mult "iubesc" eu frigul, ploile, zapada. Revenind. Cum n-aveam nici oua, nici lapte, nici ulei in casa a ramas sa pun... bineinteles, ceva ce aveam in casa. Aaa... ceva utilizabil pentru clatite vreau sa zic. Bun. Aveam acadele, ciocolata Lindt, lamai, pliculete de ceai. Si coniac. Bun, sunt desteapta. Cu ghilimelele de rigoare. Pentru ca de sticla din debara mi-am adus aminte de-abia acum. Deci ce-am folosit pentru clatite impreuna cu praful ala?

Corect, am folosit "aqua chiorensis". De la robinet. Cu ceva lamaie, sa fac lucrurile un pic mai interesante. Au iesit... 2 clatite... consumabile. Pe prima am cam... sincer acum, e fara acel "cam"... chiar am ars-o pe o parte ca am plecat de langa tigaie si am uitat sa o intorc. Aia mi-a mirosit a ars. Dar a doua mirosea chiar placut. Se simtea aroma de lamaie si ciocolata (ca erau fulgi de ciocolata prin praful ala). Si fara componenta numita arsura gustul a fost si el... decent. Adica am simtit placut lamaia si ciocolata. Nu mi-au placut la mestecat. Se cam... de fapt se cam foarte lipeau de dinti. Si pozele:

clatiteclatiteclatite

Stiu, mare dezamagire... n-arata deloc asa ca aia din poza de pe plic. Si totusi... E facuta de mine... Si asta inseamna ca ar fi putut sa iasa o chestie verde-albastruie. Poate chiar miscatoare. Nu glumesc. Acum cinci sau sase ani am reusit sa fac o friptura cu par sarmos-spumos-albastru. Varsasem detergent peste. De obicei inchid dopul dupa folosire. Atunci n-am facut-o. Ah, si sa nu uitam nici de supa cu pui si galuste si... etichete autoadezive. De aia e bine ca oamenii sa-si faca testamentul inainte sa incerce ceva facut de mine.

Pe undeva aduc vag cu... nici eu nu stiu exact. Am o amintire, stearsa de tot. Tin minte ca eram mica si ma uitam la televizor. Si era un individ care cica gatea dupa reteta.
"X linguri de faina... pai n-am faina... las ca pun linguri normale!" Si trantea lingurile in castron.
"Y oua - din astea am!" Si trantea ouale intregi (cu tot cu coaja!) peste.

Edit: Si tocmai mi-am adus aminte de carnatii cu aracet si de cremwurstii cu hartie igienica din anul doi. Realizati in colaborare cu un prieten cu nasul infundat care n-o stiut pe ce pune mana. De fapt... probabil ca oamenii normali nu tin pe rafturile din bucatarie chestii de genul HCl, adeziv, crema de ghete, vopsea lavabila, acetona... pe care, spririt practic ce sunt, le tot mut pe masura ce se consuma in recipiente mai mici si mai usor manevrabile. Exact. Recipiente care au avut initial in ele chestii comestibile. Si daca e putin cam greu de presupus ca praful alb violet din cutia care are pe eticheta o cana cu un lichid maroniu din care ies aburi si niste chestii scrise in poloneza o fi nu-stiu-ce ciocolata calda exotica (alba cu aroma de levantica? exista asa ceva?), n-a fost greu pentru prietenul cu nasul infundat sa confunde aracetul cu smantana. Mai mult, cum il treceau toate caldurile, a deschis geamul. Si in ziua aia batea vantul. Suficient de tare incat sa darame piramida din suluri de hartie igienica de pe cuptorul cu microunde in tigaia cu cremwursti de langa. Daca ar fi fost doar pentru mine... ar fi fost in regula. Doar pentru mine nu folosesc ulei ca mi-e scarba sa curat tigaia. Altii prefera insa carnea facuta in ulei. A, si in caz ca se intreaba cineva, i-au placut carnatii cu aracet. E bine totusi ca eu n-am probleme cu inima. Ca nu se stie ce ar fi iesit in cazul asta in momentul in care am intrat in bucatarie si am vazut...

Oh, and I am not amused. This isn't really funny at all. I'm just pathetic.

11 pareri

cine
Neamtu'
cand
marți, 2 februarie 2010 la 02:44:00 EET
Soro, nu te supara, der esti dezastru in bucatarie :)) Pana si mie imi ies clatitele... in fine... adica le arunc in sus si le prind in tigaie. Cu postul asta intri azi in emisiune, ca mi-ai adus aminte de prima mea clatita :D
cine
brontozaurel
cand
marți, 2 februarie 2010 la 03:20:00 EET
Pai si mie imi iese faza cu aruncat in sus si prins in tigaie (si pun pariu ca mi-ar iesi si faza cu crapatul capului hotului cu tigaia, ca am tigaie grea). La jonglerii stau bine, nu degeaba vroiam sa fug cu circul cand eram mica. Da' e bine sa faca altcineva compozitia.
cine
Vlaicu
cand
marți, 2 februarie 2010 la 10:25:00 EET
E bine ca incerci. La mine piureul de cartofi a fost cea mai mare realizare culinara :). In rest mananc numai semi-preparate, care stiu ca nu sunt sanatoase, dar stomacul meu nu tine cont de asta cand e gol.
cine
thetruthfullies
cand
marți, 2 februarie 2010 la 10:28:00 EET
@Neamtu' - Acordă-i circumstanțe atenunante. Până la urmă nici eu nu aș reuși să fac clătite dacă nu aș avea ingedientele.
@brontotzaurel - Doar 2? Regula spune că trebuie să fie cel puțin 3. :))
Iar faza cu arsul: Și eu am ars niște clătite Dorayaki (cica's japoneze), dar nu a fost vina mea, tigaia era prea depășită :))
cine
thetruthfullies
cand
marți, 2 februarie 2010 la 10:46:00 EET
* corectare:
Acordă-i circumstanțe atenunante cel puțin de data asta.
@brontozaurel - ÃŽn rest... well, it's safe to assume that you don't spend that much time in the kitchen.
cine
Neamtu'
cand
marți, 2 februarie 2010 la 14:13:00 EET
Prima mea clatita aruncata in sus, a ramas sus. Pe tavan. S-a lipit si am asteptat niste minute bune sa cada cu de la sine putere :D Noroc ca nu eram la mine acasa :P
cine
Ceasornicarul
cand
marți, 2 februarie 2010 la 15:59:00 EET
Mi-am adus aminte de o ciorbă foarte "bună" făcută pe la 6-7 ani. Bunica gătea de zor pentru toată familia, iar eu, văzând oala mare cu ciorbă, ca un ratatouille ce sunt m-am gândit că totuşi ar mai trebui adăugat ceva. Aşa că am aşteptat-o să plece din bucătărie, am luat toate lingurile din sertar şi le-am pus şi pe ele la fiert. Ce să mai zic că atunci când a vrut bunica să guste din ea, a observat că are un conţinut cam ridicat de... fier :D
cine
Mircea
cand
marți, 2 februarie 2010 la 22:46:00 EET
[quote]Mi-e lene. Mi-e greata.[/quote]
Cauza-efect. Ti-a fost lene sa mergi la Billa sa iei ce trebuie, ai mincat ce-ai avut. Te mai miri?
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 3 februarie 2010 la 00:53:00 EET
@Vlaicu': Nu incerc. Din fericire. :D
Doar ca ma am momente in care ma scarpina intre coarne sa fac vreo tampenie culinara.


@thetruthfullies: Sa fac trei insemna sa torn de trei ori in tigaie, sa fiu de trei ori atenta la ele (nici de doua ori nu mi-a reusit partea asta), sa le intorc de trei ori. Prea mult! :P

And fortunately, no, I don't spend that much time in the kitchen.


@Neamtu': brilliant, just brilliant =))


@Ceasornicarul: =)) Asta cu lingura am comis-o si eu de multe ori, da' de ametita, ca o uitam in ibric si ibricul pe foc :))


@Mircea: Esti idiot. Nu ca eu n-as fi. Sunt pentru ca nu m-am gandit ca ar fi util sa mearga un quote cu bbcodes in comentarii. Dar, daca nu pic lata de somn dupa ce termin de facut ordine prin casa, o sa mearga pana dimineata. Revenind. Esti idiot pentru ca:
* Nu stii sa citezi. Toate afirmatiile alea sunt legate intre ele si ai uitat exact componentele principale, alea de la sfarsit.
* Te arunci la presupuneri idioate atunci cand nu stii toate datele problemei. Cum ar fi ca au trecut trei zile intre cele doua momente. Sau ca le-am enumerat in ordinea crescatoare a intensitatii.
* Am dat de prea multi cretini in ultimele 17 ore, asa ca toleranta mea, si asa destul de scazuta in general, a scazut si mai tare. Asta ca sa iti dau si un exemplu corect de "cauza-efect"... in caz ca mai vrei sa te folosesti de asa ceva pe viitor.
cine
Mircea
cand
miercuri, 3 februarie 2010 la 12:32:00 EET
Multumesc.
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 3 februarie 2010 la 14:39:00 EET
You're welcome.

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)