on the verge of extinction... again

sneak preview

Ce face un brontozaurel in sesiunea de iarna? Ceva ce zicea ca n-o sa se apuce sa faca. Pentru ca e prea greu. La inceputul anului, inainte de presesiune, brontozaurelul se apucase sa modifice o tema care ii placuse mult. Dar au aparut o multime de probleme. Prea multe pentru nervii brontozaurelului care a zis... "Da-o dracului! Imi fac eu alta! De la zero!" Pe aceeasi idee, mult gri, elemente semitransparente. In doua trei zile n-a facut prea multe, de, e prima-prima data cand se apuca sa faca o tema de la zero, dar, na, ceva tot a facut. Cat inseamna de fapt acel ceva se poate vedea aici, unde am tot testat-o. Ce are tema asta? E gri. Are multe elemente semitransparente. Hover effects - o tona, cam peste tot, meniuri, butoane, posturi, comentarii, imagini... am eu un fix cu ":hover". Ce probleme exista pana acum:

  • aia veche care de fapt nu e problema ca n-am ce sa-i fac: cu Internet Explorer/ Opera nu se vad colturile rotunjite; asta e, asa ramane;
  • doar cu Internet Explorer 8: atunci cand dau click pe linkul catre sectiunea de comentarii (ala cu "x pareri"), nu ma duce la sectiunea de comentarii; de ce? cum se poate rezolva? nu stiu! - problema rezolvata, desi habar n-am care din modificarile pe care le-am mai facut a avut efectul asta... - gata, m-am prins de ce, definitiv rezolvata si asta (IE 8 e de-a dreptul idiot la faza asta)
  • cu orice browser, o problema foarte ciudata: dupa ce dau click pe linkul catre sectiunea de comentarii, imi apare un spatiu intre footer si butoanele de jos ("« Postare mai veche", "Pagina de pornire", "Postare mai nouă »") si nu-mi place cum arata... si mai ciudat e ca, daca dau click pe oricare din butoanele alea, pe pagina pe care ajung butoanele arata asa cum trebuie, partial ascunse de footer pana la hover; nu stiu de ce; daca ajung pe pagina postului de pe prima pagina dand click pe titlu, butoanele arata asa cum trebuie; la fel si daca ajung pe pagina postului de pe o pagina a unui post mai vechi sau mai nou... - evitat cumva aspectul urat, problema ramane totusi nerezolvata, tot imi baga o banda inalta de 10 pixeli intre sectiunea butoanelor de jos (in chenar albastru) si footer atunci cand ma duce un link catre sectiunea de comentarii... - gata, m-am prins care era problema, s-a rezolvat!
Adica momentan nu mai exista probleme de care sa stiu eu.

3 pareri

cine
Ceasornicarul
cand
joi, 28 ianuarie 2010 la 18:48:00 EET
Citind articolul mi-am adus aminte de un tutorial despre colţurile rotunjite în Opera ( http://virtuelvis.com/gallery/css/rounded/ ). Nu mă prea pricep, acum învăţ şi eu css pentru un blog, dar văd că lor le-au ieşit colţurile bine. Sper să te ajute :)
cine
Camil Stoenescu
cand
joi, 28 ianuarie 2010 la 19:00:00 EET
sorry, I can't help you with that :(, afara de încurajări
cine
brontozaurel
cand
joi, 28 ianuarie 2010 la 19:31:00 EET
@Ceasoricarul: Hehe, aia merge pentru orice browser, nu doar pentru Opera, dar e exact solutia pe care nu vreau s-o folosesc - cate o imagine pentru fiecare colt.

@Camil: mersi frumos :)

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)