on the verge of extinction... again

Frozen

Am fost curioasa in privinta lui si nerabdatoare sa-l vad inca de la inceputul toamnei, cand m-am impiedicat pentru prima data de un trailer.

Am devenit si mai curioasa in saptamanile de dupa lansare, cand toata lumea parca era super incantata si chiar am citit de cateva ori ca ar fi cel mai bun film Disney de la The Lion King incoace.

Hmmm... daca vine vorba strict de poveste, ceva mai complexa decat ar lasa de inteles trailerul, poate ca da, ar merita asta. Altfel nu, desi recunosc ca mi-a placut in mare si unele parti s-au lipit de creieras si tot revin in mod obsesiv in minte.

Cateva ganduri pe care le-am scuipat si pe twitter:

  • "loosely-based on Hans Christian Andersen's fairy tale The Snow Queen" - "loosely-based" is an understatement
  • the "do you want to build a snowman?" is haunting
  • finally a Disney princess with my name and it turns out her sister is the cool character (literally)

Pentru cei interesati, cateva clipuri. Preferatul meu fiind probabil asta. Ah, si unul mai tehnic.

7 pareri

cine
morbo
cand
joi, 19 decembrie 2013 la 14:03:00 EET
n-am mai vazut un film lung (intreg, sau macar mai mult de jumatate) disney din '90. de cand le dadea in draci tvr-ul in primele luni de ''tvr libera''. nici macar lion king nu l-am vazut. motivul e ca dupa acele prime luni, tvr a decis sa arunce si cu anime-uri in noi. si m-au convertit bine de tot. din '93-'94 si cartoon network m-a convins cu hanna-barbera. dar la disney n-am revenit niciodata. prea cu clisee si conservatoare.
cine
brontozaurel
cand
joi, 19 decembrie 2013 la 14:32:00 EET
Eu nu le-am vazut decat dupa ce am intrat la facultate. Vorbeam cu un coleg despre desene si i-am spus ca nu le-am vazut niciodata si a ramas :o Cum? Trebuie sa reparam asta! :))

La inceputul anilor '90, chit ca teoretic m-am bucurat ca aveam desene toata saptamana, nu doar sambata, nu prea pot spune ca le-am gustat cu adevarat pana la Cartoon Network ('93-'94), cand am dezvoltat o adevarata obsesie pentru mai tot ce inseamna Hanna-Barbera.
cine
morbo
cand
vineri, 20 decembrie 2013 la 14:11:00 EET
Cele din anii...cred ca din '75 pana in '90, erau cam fade, dar cele din anii '60...vorba aia: ce fumau cand le-au facut? mai ales alea scurte, de pana in 10 minute. Dr na, si Tom si Jerry (nu mai stiu daca mai aveau atunci vreo legatura cu HB) o cam luasera pe ulei(in alt mod decat inainte) in perioada aia :)
Cand vine vorba de Andersen, cred ca, daca n-ar fi cel putin ''loosely based'', ar fi prea horror pentru ce face Disney.
cine
Unknown
cand
joi, 26 decembrie 2013 la 06:08:00 EET
Morbo, nu au fumat nimic.Anii 40 l-au avut pe Pinochio , Bambi, Dumbo, 60 au avut 101 dalmatieni si cartea junglei, 70 Winnie the pooh, 80 au mai dat cateva rateuri dar si-au revenit cu mica sirena, in 90 Frumoasa si bestia, Alladin, lion king si de aici nu mai insirui hituri ca lista e prea lunga. Gagii astia practic au luat o industrie tanara (animatia comerciala incepand practic prin 1928 - rubber hose animation - stii tu, pisica aia cu bratele super elastice) si au transformat-o intr-o industrie matura prin implementarea si descoperirea metodica a diferitelor tehnice si procedee de animatie folosite pe scara larga in ziua de azi (keys, breakdowns, weight, overlap, the 9 old man, 12 principles of animation, tra lala)
..............
Frozen a fost slabut, foarte slabut. Cateva momente misto presarate pe ici colo (vanzatorul ala de la trade post) dar un plot slab, caractere nu prea bine dezvoltate, o poveste oarecum dezlanata. E posibil sa ca animatia sa fie intr-un soi de zona moarta in perioada asta, multe stereotipuri,aceleasi retete invechite, nu prea mai e nimic nou de inventat (daca nu punem la socoteala bulgarii de zapada :D ). Mai apare cate un Shrek, cate un Wall-e, un Monsters Inc - o gura proaspata de aer intr-o industrie destul de statuta la ora asta. Imho.
....
cine
morbo
cand
vineri, 27 decembrie 2013 la 22:15:00 EET
Sunt trist pt ca devin tot mai criptic pentru tot mai multa lume. Si in vorbit, si in scris...da' eu oare ce am fumat ? In fine...era un compliment si ma refeream la desenele HB: huckleberry hound, yogi, snagglepuss, soarecii aia(nu mai stiu cum ii cheama) si jinx, auggie si...nu mai stiu, dar era fiu'so, space ghost, birdman etc. Preferatele mele. Si m-am bucurat cand au cotit-o din nou in '97 inspre un gen asemanator de umor absurd: What a Cartoon, din care s-au nascut Cow and Chicken, Dexter's Laboratory, Powerpuff Girls...
cine
brontozaurel
cand
vineri, 3 ianuarie 2014 la 20:16:00 EET
@morbo: Tom & Jerry din anii '60 sunt cele facute de Gene Deitch si Chuck Jones. Cam ciudatele pentru gustul meu si nu la nivelul celor din anii '40-'50 (perioada Hanna-Barbera).

Hanna-Barbera in general (ah, da, era vorba de Pixie and Dixie and Mr Jinx si Augie Doggie and Doggie Daddy la capitolul) au avut mereu chestii excelente pana la jumatatea anilor '90, chiar daca in unele perioade au fost si desene mai slabe.

Totusi, in perioada '75-'80 au avut Jabberjaw, Clue Club, Captain Caveman and the Teen Angels, care oricat ar fi fost ele etichetate ca "Scooby-Doo rehashes", au fost totusi excelente pe cont propriu. In prima jumatate a anilor '80 a fost Kwicky Koala cu Crazy Claws si Dirty Dawg, au fost The Biskitts (care au fost mereu printre marile mele obsesii in materie de desene). Apoi in a doua jumatate a anilor '80 au venit Paw Paws, Galtar and the Golden Lance, The 13 Ghosts of Scooby-Doo (care a fost wow! fata de ultimele serii Scooby dinaintea ei), Pound Puppies (n-o sa uit niciodata "mommy dearest").

In anii '90 au inceput cu chestii care nu mi-au placut deloc, chiar daca au mai avut desene care mi-au placut in draci ca Don Coyote and Sancho Panda, Yo Yogi!, Fish Police, Capitol Critters sau The Pirates of Dark Water.

Fix alea pe care le mentionezi la sfarsitul ultimului comentariu au fost cele care m-au facut sa nu-mi mai trebuiasca Cartoon Network. 2 Stupid Dogs a dat startul si dupa aia parca s-a dus totul dracului... SWAT Kats a fost ultima chestie HB cu adevarat noua care mi-a placut. Au mai fost continuari ale unor serii mai vechi care mi-au placut (Cave Kids, The Real Adventures of Jonny Quest, Tom & Jerry Tales, What's New Scooby-Doo?), dar nimic cu adevarat nou de la Hanna-Barbera dupa jumatatea anilor '90.


@Adrian Barum: Then we must agree to disagree. :P Mie mi-a placut Frozen in primul rand pentru poveste si personaje. Personajele Elsa sau Hans de exemplu mi se par complexe, bine dezvoltate. In acelasi timp, Shrek sau Wall-E mi s-au parut foarte slabe. Monsters Inc. a fost intr-adevar o gura de aer proaspat la vremea respectiva... chiar, mi-ar placea sa-l revad.
cine
morbo
cand
luni, 13 ianuarie 2014 la 22:05:00 EET
da, imi amintesc ca ai mai scris ca nu ti-au placut alea aparute incepand din a doua jumatate a anilor '90. eu sunt fan, probabil pt ca ar cam fi primul pas spre desenele ''pentru adulti'', care mi se par cele mai destepte chestii din tot entertainment-ul american actual . de la cow and chicken la spongebob, de la spongebob la ren si stimpy si, hop, te trezesti la family guy sau south park.
dar ma uitam mult si la swat kats, pound puppies, jonny quest(noi, vechi), biskitts, fish police, the pirates of the dark water, jabberjaw(tare populara era faza cu ''no respect''/''nici un pic de respect''-ca intai a fost pe TVR - pe care incerc sa mi-o amintesc exact, dar nu reusesc acum...), captain caveman(hahaha)...vreo 3 sau 4 din cele pe care le-ai mentionat nu-mi placeau, iar don coyote, foarte fain dar care, o mare anomalie, nu a fost pe cartoon network ci doar la TVR. sau am clipit si l-am ratat.

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)