on the verge of extinction... again

don't want to talk until it's a sure thing...

... dar aproape ca imi vine sar pana in plafon si sa urlu de bucurie. In toata nebunia care a fost inceputul asta de an si in mijlocul careia n-am mai avut timp de mine, de blog, de... mai nimic! Pentru ca totul s-a invartit in jurul noii lupte de reorganiza, de a scapa de toate porcariile inutile acumulate prin casa in ultimii patru ani. N-am mai aruncat niciodata atatea chestii... si inca mor sa mai arunc, sa razui pereti si fete de mobilier, sa inlocuiesc, sa dezinfectez, sa...

Revenind, in toata nebunia asta m-a scarpinat pe creier timp de cateva nopti ca, dupa dus, sa ma pun la calculator cu un ceai fierbinte (Basilur rulz!) si sa caut pe Stack Overflow intrebari pe teme asemanatoare cu ce lucrasem in ziua respectiva. Si asa am ajuns sa scriu minunea asta.

Chestie care n-a ramas fara urmari. Si daca de data asta nu busesc lucrurile... s-ar putea ca realitatea mea sa paseasca intr-o zona pe care o consideram destinata viselor.

Mi-a placut intotdeauna matematica. Eram foarte sigura ca vreau sa fac asta si dupa liceu. N-am stiut niciodata ce as putea face cu matematica mea, ca ce as putea sa lucrez. Stiam doar ca-mi place.

Ai mei n-au fost de acord, iar la sfarsitul liceului mie deja nu-mi mai pasa. Voiam doar sa scap dracului din Brasov. Probabil toata lumea a urat materiile de mate din primii ani de la Poli. In afara de mine. Mie mi-au placut in draci. Si cand s-a terminat cu ele... a inceput sa nu-mi mai placa facultatea.

Asa ca dupa o vreme am decis sa las dracului Politehnica si sa ma duc unde probabil ca ar fi trebui sa ma duc la inceput. Probabil ca acolo ma potriveam, nu? Nu. Am urat noua facultate cu pasiune jumatate din timp. Poate chiar mai mult, desi au fost destule materii acolo care mi-au facut placere. Dar altele mi-au parut asa absconcse, iar altele parca prea pentru retardati...

Totusi, raman multe parti ale matematicii care imi plac. Si de atunci am mai descoperit si altceva ce-mi place in draci - CSS. Sa ma joc facand chestii care le folosesc pe ambele fost foarte distractiv. Ca asta sa fie ocupatia mea de om mare de acum incolo ar fi de vis.

Desigur, ramane aceeasi problema dintotdeauna. I never f*ck up. Except when it really matters.

On the other hand, no job I have tried to get in the past felt as right as this offer I got thanks to a Stack Overflow answer.

17 pareri

cine
Cristi
cand
miercuri, 23 ianuarie 2013 la 20:22:00 EET
Super! N-am nicio indoiala ca vei reusi!
cine
morbo
cand
joi, 24 ianuarie 2013 la 23:06:00 EET
Bine ca iti permiti sa n-ai un serviciu care sa nu-ti placa. Nu vorbesc de neaparat de partea financiara, ci doar asa, de a nu fi prinsa in vreun ''rat race'' din care sa nu ai curajul sa iesi pana gasesti ceva care sa-ti placa. De frica faptului ca asa ceva ''nu se face'' sau din comoditatea care exista in ciuda scarbei, la gandul ca macar tot vin zile de salariu.
cine
brontozaurel
cand
vineri, 25 ianuarie 2013 la 03:26:00 EET
@Cristi: Eu am. Nu pot spune ca azi a mers prost pentru ca a mers bine, dar la dracu', a mers incet. Pe de o parte sunt eu inceata. Pe de alta parte mi-e asa de greu sa deviez, chit ca deviatu' se refera la munca de documentare si de testare. Si in regula, pana la urma ajung sa stiu mai multe la sfarsitul zilei, ceea ce e fantastic, dar e frustrarea aia ca n-am avansat prea mult cu ceea ce trebuie sa fac acum.

@morbo: Sunt mai mult decat imprudenta. Imping lucrurile la extrem. Indiferent de consecinte. Nu-mi pot permite o tona de chestii si totusi le comit. Chiar daca mor de frica.
cine
morbo
cand
vineri, 25 ianuarie 2013 la 19:58:00 EET
Esti apucata :) poate pana la urma o sa functioneze si frica aia cum trebuie si o sa te mai inhibe de la impins lucrurile la extrem. Desi consecintele de care zici or fi uneori bune, nu?
cine
brontozaurel
cand
vineri, 25 ianuarie 2013 la 23:49:00 EET
E o sansa pentru care risc tot. Daca merge, e fantastic. Daca nu, ma loveste rau de tot.
cine
brontozaurel
cand
vineri, 25 ianuarie 2013 la 23:50:00 EET
Si era "mi-e asa de greu sa nu deviez" in comentariul de noaptea trecuta.
cine
mihai
cand
luni, 28 ianuarie 2013 la 14:39:00 EET
" N-am stiut niciodata ce as putea face cu matematica mea, ca ce as putea sa lucrez."
Ciudat, dar chiar poti face ceva cu matematica. Daca alegi sa faci asta, atunci trebuie sa o faci exclusiv din pasiune si sa i te dedici total. Si nu e deloc usor, dupa un numar de ani in care am facut asta, parca si eu vreau altceva, ceva mai normal, ceva de care sa te poti detasa atunci cand iti termini programul si inchizi calculatorul. Dar parca nimic nu mai e asa tentant acum...
cine
Cristi
cand
miercuri, 30 ianuarie 2013 la 19:37:00 EET
Sa inteleg ca ai un termen pana la care trebuie sa termini? Altfel nu vad de ce ar fi o problema ca merge mai lent...
Trebuie sa recunosc ca sunt foarte curios sa aflu mai multe despre proiectul tau secret :)
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 30 ianuarie 2013 la 19:54:00 EET
Nu am un termen limita. Ceea ce imi da permisiunea sa las lucrurile balta... ceea ce am si facut de vinerea trecuta si pana acum. Dupa cum spuneam... I never fuck up. Except when it really matters.
cine
Cristi
cand
miercuri, 30 ianuarie 2013 la 23:23:00 EET
Bad, bad, bronto! No more chocolate for you! :P
cine
brontozaurel
cand
joi, 31 ianuarie 2013 la 17:01:00 EET
Not funny. Si stai linistit ca de ciocolata nu m-am mai atins de la jumatatea lunii sau... stai, tabelul meu spune 9 ianuarie pentru ciocolata-ciocolata, desi mai am cate doua chestii dulci (piscoturi cu cacao si o felie de salam cu biscuiti// biscuiti cu cacao si crema de zahar ars) in fiecare din saptamanile care au urmat. Si bineinteles mai sunt toate lichidele indulcite (ceai, lapte, limonada pe care nu le-am pus la socoteala).
cine
morbo
cand
joi, 31 ianuarie 2013 la 19:14:00 EET
fa ce trebuie (chiar daca nu trebuie), ca doar dupa ii fain. asta pe principiul ''fa ce spune popa, nu ce...''
cine
brontozaurel
cand
vineri, 1 februarie 2013 la 22:49:00 EET
Pur si simplu nu mai vreau acum. Chit ca mi-ar placea. Dar nu mai vreau.
cine
morbo
cand
duminică, 3 februarie 2013 la 21:31:00 EET
poate alta data tot te tine mai mult. si eu vreau sa merg maine la lucru si cand m-am saturat sa vin acasa. ar fi mai bine decat sa nu merg deloc, ca asa si apreciez mai mult statul acasa.
cine
brontozaurel
cand
duminică, 3 februarie 2013 la 22:48:00 EET
Nu e acelasi lucru. Eu vreau doar sa ma autosabotez si sa-mi demonstrez ca sunt un gunoi...
cine
morbo
cand
luni, 4 februarie 2013 la 00:25:00 EET
da, m-am legat prea literal de ''nu mai vreau'' ala si asa mi-a venit sa scriu despre ce ma gandeam pe moment eu ca nu mai vreau.
apai si eu sunt un distrus, stai linistita. probabil pe plan profesional am facut cam ce trebuia(desi cred ca puteam face mult mai multe daca eram mai normal la mansarda), dar in rest...vai de capul meu. sper ca n-am facut rau si altora, dar asta doar pentru ca mi-am facut intai mie. are de a face cu faptul ca absolut toti ceilalti oameni mi se par per total superiori. asta se manifesta in doua feluri, care se pot intrepatrunde, in functie de persoana:
1)chiar daca ii descopar un defect cuiva, n-am cum sa nu ma autoconving ca, per total, calitatile lui il duc totusi peste mine sau
2)ca a fost rasplatit mult mai bine pt calitatile pe care le are, la un moment dat sau in general, decat am fost eu pentru ale mele - si de aici aceeasi concluzie ca in primul caz: ca totalul calitatilor lui trebuie sa fie totusi peste totalul calitatilor mele.
am citit posturile tale mai vechi in care spuneai de felurile in care iti zicea mama ta cand se supara pe tine...cam aceeasi poveste si la mine, si am si crezut-o, se pare. indiferent de cat m-a laudat in rest. nu-i port absolut deloc pica. am absorbit si chestii din certurile pe care le aveau ai mei si din relatia lor, in general. indiferent de perioadele bune. si nu le port absolut deloc pica. imi pare rau ca n-au avut o viata mai buna.
no, toata lumea-i afectata de lucruri din astea, nimeni nu scapa de ele, cred, intr-o masura mai mare sau mai mica. dar la mine nu mai trebuie demonstrat efectul lor negativ. demonstratia e in ce am trait pana acum si sunt 100% sigur ca marea majoritate a oamenilor nu au...fost asa.
si nu dau vina pe parinti. zic doar ca de acolo o fi pornit problemele, iar dupa aia, cand au aparut si alte surse, n-am stiut sa le gestionez efectele. cine stie, poate-i doar o chestie genetica sau de chimie organica faptul ca le-am gestionat prost...
deci per total sigur imi esti superioara. o fi semn de boala, am zis ca oricum toti mi se par mai buni decat mine, dar poate tot conteaza cat de cat. am primit putine complimente, da' stiu ca ajuta putin.
deja mi-e scarba de mine...stii de ce? pt ca daca nu-mi placea cum scrii si cum arati din poze, nu ma apucam sa dau afara atat. si imi pare rau ca, desi sigur unele din problemele tale sunt mai mari decat ale mele, eu tot am tupeul sa te consider superioara. per total. ihh. bine ar fi sa nici nu raspunzi la comentariul asta.
cine
morbo
cand
luni, 4 februarie 2013 la 00:36:00 EET
Si ar fi bine sa tac complet din gura. Oamenii cu probleme n-au tot timpul nevoie sa auda alti oameni cu probleme.

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)