on the verge of extinction... again

now what?

Pentru ca trebuia sa vina si momentul asta...
  • Sa zic intai de blogul asta ca asa-i frumos, din moment ce scriu aici.
    • Voi face unele modificari la tema. Sunt cateva chestii care ma enerveaza de mult timp, dar mi-a fost lene sa fac ceva. In plus, in ultima vreme am prins obiceiul de a sta mai departe de monitor si parca imi pare prea mic fontul.
    • Va aparea in sidebar o sectiune de "Sustin". Poate chiar azi (miercuri) voi pune primul banner (Ideas & Projects Workshop)
    • Pana acum m-am ferit sa sriu despre anumite chestiuni pentru ca nu erau incheiate inca pentru ca n-as fi vrut sa influentez rezultatul final. Stiu, sunt un mic dino paranoic. Nu da multa lume peste blogul asta. Si totusi...
    • O sa mai si scriu pe aici... pentru ca in ultimul timp mai mult am incercat sa ajung la zi cu cititul altor bloguri.
  • Vreau sa-mi arhivez ultimii ani din viata. Am teancuri impresionante de hartii de la materiile din facultatea asta. Trebuie sa ma apuc sa le ordonez frumos in bibliorafturi. La cum ma cunosc pe mine... imi va lua vreo 4 ore (cel putin!).
  • Mai urmeaza si o campanie de curatenie generala prin casa. Trebuie sa-mi fac bucati calculatorul si sa-l curat de praf. Mi-e si groaza de ce trebuie sa fie inauntru. Nu l-am mai curatat de praf de mai bine de 2 luni. Inainte faceam asta la fiecare 2 saptamani. La fel, trebuie sa fac bucatele si tastatura si sa o curat de praf. Trebuie sa curat si frigiderul. Am varsat sucul de mere in frigider acum 2 saptamani (cutia era culcata si, cand am apucat-o, am deschis din greseala capacul si... a curs sucul) si inca nu am curatat. De vreo luna se vede urma a doua degetele murdare de inghetata pe usa.
  • Simt nevoia sa clarific si sa arhivez unele chestiuni si perioade si in ceea ce priveste viata personala.
  • Vreau sa las in urma si existenta mea parazitara si sa ma angajez. Habar n-am cine m-ar angaja pe mine. Ma simt irelevanta. Simt ca ma pricep doar la chestii care nu intereseaza pe nimeni. Si stiu ca am lipsuri mari in ceea ce priveste unele chestiuni de baza. Sunt fenomenala cand vine vorba de interfete grafice (asa m-a fascinat SWT-ul - incercam sa ma joc cu toate widget-urile in toate modurile posibile si asteptam mereu cu nerabdare urmatoarea versiune), dar uneori ma uit ca vaca si nu ma descurc sa configurez cum trebuie un IDE. Dar vreau sa fac si eu ceva. Orice. Bine, sper ca totusi sa fie ceva interesant, nu sa xeroxez hartii toata ziua. Peste 12 ore ar trebui sa am macar un prim indiciu in privinta sanselor pe care le am. Insa nu pot fi prea optimista. Deja regret orele de dupa licenta pe care le-am petrecut lenevind in pat sau frecand menta pe net. Stiu ca se putea si mai rau. Sa nu fie vorba de ore ci de zile sau saptamani.
  • Vreau sa invat cateva chestii noi in materie de programare (si nu numai!). Cum pun restul lucrurilor in ordine ma apuc de "joaca".
  • A, si mai era ceva. Ar fi cazul sa ma inscriu si eu la un medic de familie (ca de 7 ani nu mai am asa ceva). Eh, daca singurele probleme pe care le-am avut in astia 7 ani au avut cauze violente si am aterizat direct la urgenta... mi-am permis sa ignor chestiunea. Acum o saptamana am sesizat insa niste denivelari ale pielii la baza gatului. Si m-am framantat o noapte intreaga incercand sa-mi dau seama de ce. Mi-a picat fisa abia a doua zi dimineata dupa ce am iesit din baie si m-am dus sa-mi iau parfumul de pe raft. Denivelarile erau doar in zonele pe care ma dadusem cu parfum... un parfum pe care nu-l mai folosisem pana atunci. Stiu ca oricum inainte de licenta nu m-as fi dus la medic pentru atat, dar totusi... sunt o creatura extrem de orgolioasa cand vine vorba de aspectul pielii si normal ca as fi vrut sa stiu daca nu cumva exista o solutie mai rapida decat sa las sa treaca de la sine.
Parca mi-e putin groaza de cat de cerebrala si de rece si de... matura pot fi in momentul asta. Planul A. Daca x nu merge, trec la planul A1. Daca y nu merge, trec la planul A2. Stiu ce ar putea merge prost si stiu ca voi trage cu dintii ca sa fie totusi bine.

Si acum? Acum, acum? Doar cateva chestiuni marunte, dus gunoiul, strans ziarele, poseta, mapa si cheile care au ramas aruncate pe jos in hol, indesat plasticele si hartiile in ghiozdan ca sa le duc imediat ce se lumineaza la tomberoanele pentru plastice si hartii din capatul blocului, curatat chiuveta din bucatarie (ca am varsat ceai pe marginea ei), curatat chiuveta din baie (ca am murdarit-o iar cu pasta de dinti), curatat oglida pe care am asasinat un fluture de molie, decupat niste articole pentru mama, spalat 3 perechi de incaltari, facut un dus si apoi... penultima parte a unui documentar despre al doilea razboi mondial.

PS Mi-a luat cam o ora si trei sferturi sa scriu postul asta. La mine, asta se cheama ca m-am miscat repede. Stiu ca unii oameni scriu articole destul de lungi si chiar inteligente in maxim jumatate de ora. Ufff...

PS#2 (9:51 PM) Note to self: mi-am propus sa raspund la 2 lepse de la dugy si sa fac o corectura la dictionarul asta. Mai tarziu. Ca acum pe dracusorul de pe umar il scarpina intre cornite sa faca vreo 2-3 experimente.

7 pareri

cine
Dojo
cand
miercuri, 1 iulie 2009 la 16:35:00 EEST
Hi hi, sau 10 minute :)

La mine un articol mediu intra cam in 10 minute, 2o daca ma labartez ... nu conteaza timpul pana la urma, ne intereseaza calitatea si aia justifica si 2 ore de munca. Bafta cu arhivarile si curateniile :D
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 1 iulie 2009 la 18:31:00 EEST
Vai, ma simt asa mocaita... Ca atunci cand ramaneam mereu ultima in clasa, pentru ca toti ceilalti isi strangeau lucrurile si se imbracau mult mai repede...

Si acum, sincer, au fost 2 ore, ca am mai adaugat apoi un paragraf.
cine
Mihaela Chelaru
cand
miercuri, 1 iulie 2009 la 22:25:00 EEST
Mult succes in tot ceea ce ti-ai propus! Uf, daca tie iti va lua 4 ore pentru aranjat tot felul de hartii, mie imi va lua vreo 6...sunt tare incurcate..mi-e groaza de momentul ala, inca il aman :)
cine
Geo Atreides
cand
miercuri, 1 iulie 2009 la 23:19:00 EEST
Iti recomand sa uiti peste Adobe Air/Flex/Flash, cu flex builder ca ide. De mare viitor ;;)
G.
cine
sorin
cand
joi, 2 iulie 2009 la 19:13:00 EEST
Io as spune ca ar trebui sa incepi prin a sarbatori. Apoi vacanata, si restul ... or veni ele. :)
cine
Drace
cand
sâmbătă, 4 iulie 2009 la 19:00:00 EEST
Mi se pare ok marimea fontului, daca nu l-ai marit deja! :)
cine
brontozaurel
cand
duminică, 5 iulie 2009 la 02:57:00 EEST
@Mihaela: multumesc frumos :) si tie la fel

@Geo Atreides: dap, pare simplu si distractiv :)

@sorin: chiar nu-mi pot permite, nici financiar, nici emotional - ma omoara sa ma simt inutila :(

@Drace: nu l-am modificat si stiu ca si mie mi se prea ok pe vremea cand stateam mai aproape de monitor - acum am 80-90 cm de la monitor la ochi (de 2 ori+ mai mult ca inainte)

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)