on the verge of extinction... again

the frustration files: 4th of august

4 August.

Probabil ca ar fi trebuit sa explic ce s-a intamplat de fapt lunea trecuta.

Nici macar nu s-a intamplat pe intuneric sau pe vreo straduta pustie. "Uite rockerita!" Dar am crezut ca se vor rezuma la comentarii. Ce dracu', n-am nevoie de aprobarea lor atunci cand imi aleg tricourile. Ma gandeam ca voi trece printre ei si gard. Dar n-am mai trecut. S-au impins in mine si am cazut peste gard. Umarul drept a fost primul care a lovit pamantul. Si a urmat durerea aceea groaznica. Picioarele mi se agatasera in tepii de la gard. Unul din cei intrati in piciorul stang iesise inapoi afara la mica distanta de locul pe unde intrase. Initial au plecat mai departe razand. Ce gluma buna, nu? S-au intors pentru ca incepuse sa strige dupa ei o dama iesita la plimbare cu cainele. Nu mai tin minte absolut nimic despre cum arata sau cum era imbracata. Cainele tin minte insa ca era urat, mic, alb si latos.

Nu puteam sa-mi misc bratul drept. Puteam sa-mi misc insa degetele. Unul din baietii care se impinsesera in mine a chemat salvarea. Altul imi tinea capul. Ceilalti... nu stiu! S-au evaporat dupa o vreme. Incet, incet, a inceput sa se umple de gura-casca.

Am incercat sa le spun sa nu-mi miste piciorul stang din gard dar nu prea mai eram in stare sa vorbesc, iar atunci cand mi-au tras piciorul s-a smuls bucata dintre punctele de intrare si iesire ale acelui varf de gard. Imi miscam continuu degetele de la mana dreapta. As fi vrut sa imi misc tot bratul drept, dar pur si simplu nu mergea. Baiatul care sunase la salvare a venit cu o sticla de apa rece si m-a udat pe fata, apoi mi-a turnat incet-incet in gura. Sarisera cu gura mai multi sa nu-mi toarne asa cum stateam intinsa pe spate. Dar s-a descurcat foarte bine, iar apa era rece.

A durat mai bine de o ora pana cand au aparut o ambulanta si o masina de politie. Macar atunci am fost in stare sa imi dau numele si CNP-ul. Nu aveam decat cheile si un portofel la mine. Nu aveam nici acte si nici telefon. Cei doi care ramasesera s-au urcat in ambulanta cu mine. Nu pot spune ca am fost prea incantata la inceput. As fi vrut sa fiu singura, sa ma inchid in mintea mea. "Pe unde naiba o ia ambulanta asta? Iesim din oras?" Parea destul de imposibil, asa ca am alungat gandul. Probabil ca de data asta GPS-ul din creierasul meu nu mai functiona cum trebuie. La urma urmelor, eram in starea in care eram, eram intinsa pe spate, nu vedeam altceva in afara luminilor de deasupra mea.

Am ajuns si la spital, pe moment n-au scos de la mine decat un singur cuvant: "umarul!". M-au mutat pe alta targa si apoi in alta sala. Cei doi baieti au ramas sa astepte pe hol. Doctorul a disparut putin in sala de langa unde, din cat am inteles eu, mai aveau doua urgente. Rezidentul a ramas cu mine si au inceput sa curga intrebarile - date de identificare, ce s-a intamplat (doar ca eu nu prea imi doream sa povestesc). In timpul asta, eu tot imi pipaiam cu mana stanga umerii incercand sa fac o comparatie... Dupa care mi-a dezinfectat ranile de pe picioare si mi-a mai adunat din iarba de prin par. S-a intors si doctorul in sala si targa (cu mine pe ea, bineinteles) a luat-o din loc. In usa, asteptau cei doi baieti cu intrebari. Prea multe rapunsuri n-au primit, mai mult intrebari despre ce s-a intamplat de fapt.

Ma tot uitam in dreapta si in stanga incercand sa-mi dau seama unde ma aflu. Raspunsul l-am avut in momentul in care am iesit din lift si am vazut scris pe draperiile de la geamuri 'Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon'. L-am intrebat apoi si pe baiatul care impingea targa ca sa fiu sigura. Deci nu gresisem cand apreciasem ca ambulanta se indrepta spre iesirea din oras.

N-am inteles de ce au cerut si radiografii pentru picioare; eu eram destul de sigura ca n-am nimic rupt sau miscat pe acolo... but nevermind. Inainte sa ma scoata inapoi pe culoar i-am auzit pe cei doi baieti intreband daca e ceva rupt sau deplasat. "Fractura de humerus" a venit raspunsul. Drace! Nuuuuuuuuu! Deci de asta puteam sa-mi misc doar degetele si nu si restul bratului. Completarea "surprizei" a venit in lift cand baietii s-au uitat pe radiografii asa ca le-am vazut si eu atunci cand le-au ridicat. Nu doar ca osul era rupt, dar bucatelele erau deplasate bine. Baiatul care impingea targa le-a spus ca va trebui probabil sa raman in spital sa fiu operata ca sa imi aseze bucatile de os la loc si apoi mi-a soptit ca atunci cand imi vor zice sa raman internata in spital sa accept pentru ca am nimerit la un doctor foarte bun. N-am inteles eu prea bine si nici nu ma interesa chestiunea chiar in momentul acela (oricum pana la urma nici nu mi-a cerut nimeni parerea referitor la internare).

Eram asa furioasa. Daca as fi iesit din casa cu 10 minute mai devreme sau mai tarziu. Daca n-as fi purtat tricoul ala. Daca n-as fi luat-o pe acolo. Cat de idioata am putut sa fiu. Si chiar credeam ca va merge totul spre bine. Cat am muncit de la inceputul lui iulie si pana acum si din cauza unei fracturi voi pierde tot. Toate planurile pe care mi le facusem. Si nu voi mai avea timp apoi pentru ca va incepe iar facultatea. Nu, nu, nu, nu, nu... nuuuuuuuuu!

Unul din cei doi baieti mi-a lasat un biletel cu un nr de tel la care sa dau de el in caz ca voi avea nevoie de ceva si au plecat. Si eu am ajuns din nou in aceeasi sala de mai inainte. Rezidentul era in sala de langa. Si atunci am povestit. Pentru ca in timp ce m-a cusut la piciorul stang, doctorul m-a intrebat din nou ce s-a intamplat de fapt. Intre timp a venit si rezidentul si probabil ca a prins macar o parte din poveste, nu stiu sigur, nu prea vedeam eu usa aia din pozitia in care era targa. Si apoi mi-a imobilizat bratul. Partea cu adusul in pozitia care trebuia a luat ceva vreme... pentru ca ma durea ca dracu si ameteam daca ma ridicam, asa ca am avut nevoie de cava pauze bune si de o cana cu apa.

Partea buna e ca a avut rabdare si s-a purtat foarte frumos cu mine in tot timpul asta. De fapt si dupa. Mi-a curatat tricoul de paie si de iarba. La sfarsit l-a scuturat si s-a vazut tricoul in toata "splendoarea" lui. "Mda, asta explica!" "N-am zis nimic," mi-a raspuns. Si atunci mi-am dat seama ca poate ca n-ar fi trebuit sa zic asa ceva. Dar in momentul ala mi-am imaginat ca probabil asta gandesc. "Daca as fi stiut de la inceput ca de fapt au impins-o..." Si din momentul in care am auzit asta, iar n-am mai avut chef de vorba.

Ce a mai urmat... nu mare lucru. M-au trimis pentru analize, apoi am ajuns sus in salon, am primit pijamale si explicatii despre unde exact e situat spitalul pentru ca vroiam ca a doua zi sa merg pana acasa ca sa pot anunta lumea ce s-a intamplat si sa imi iau ceva lucruri pentru zilele in care urma sa raman in spital.

Ca un detaliu amuzant, s-au gasit si cel putin 2 persoane care sa intrebe daca am peste 16 ani. N-as vrea sa cad din nou in capcana de a spune "asta explica" de ce s-au purtat asa frumos cu mine, insa stiu ca nu arat de 24 de ani si ca n-ar fi prima data cand obtin puncte in plus doar pe seama mutritei.

Ce s-a intamplat in continuare... am scris aici.

22 pareri

cine
dugy
cand
vineri, 15 august 2008 la 18:19:00 EEST
>:D<
cine
krossfire
cand
vineri, 15 august 2008 la 18:57:00 EEST
De-aia n-am eu decat un tricou branduit, si ala cu Blind Guardian :P (Si nu, nu-l port, e amintire).

Bine, in esenta nu prea imi plac inscriptiile sau desenele pe propriile tricouri. Prefer sa le las ''nice & clean''.

Inscriptionasem odata un tricou dar l-am facut cadou unui amic mai ''ateu''. (Jesus tried to save me, but there was no space left on his flash disk - retarded joke)
cine
brontozaurel
cand
sâmbătă, 16 august 2008 la 02:56:00 EEST
@dugy: thanks!

@krossfire: nici eu n-am multe astfel de tricouri - doar 7

oricum, mi s-a intamplat sa fiu agresata si cand purtam costum... asa ca pana la urma, ce naiba sa mai port ca sa fiu lasata in pace?
cine
znup
cand
marți, 26 august 2008 la 21:32:00 EEST
uufff ce idioti!!!! saracuta >:D< sper ca esti mult mai bine acum din toate pct de vedere...take care!
cine
brontozaurel
cand
duminică, 31 august 2008 la 13:33:00 EEST
multumesc!

sunt intr-adevar mai bine acum, am inceput sa-mi misc mana si de-abia astept sa scap de tije! dar mai e cam o luna si jumatate pana atunci...
cine
Cristian
cand
sâmbătă, 6 septembrie 2008 la 21:24:00 EEST
Ce tampiti! Ma intreb daca au fost pedepsiti, macar vreo mustrare acolo si daca si-au bagat mintile-n cap.

Insanatosire grabnica!
cine
brontozaurel
cand
luni, 8 septembrie 2008 la 04:37:00 EEST
multumesc frumos pentru urare!

nu, nu se intampla nimic daca eu nu depun plangere, insa acum nimic nu mai schimba ce s-a intamplat, iar eu vreau doar sa pot sa-mi folosesc mana normal din nou ca sa pot lasa totul in urma
cine
scorojit
cand
vineri, 12 septembrie 2008 la 16:42:00 EEST
Cat de retardati puteai fi oamenii aia?:| Ma, sa incerce asa ceva sa-mi faca mie. Imi vine sa injur dar, din respect, ma abtin. In fine, stiu ce inseamna o fractura de genul asta si sincer iti doresc insanatosire grabnica. Ai grija de tine.
cine
Sabotor
cand
luni, 15 septembrie 2008 la 17:25:00 EEST
Pai trebuia sa depui plangere. Pentru ca numai daca sunt pedepsiti cumva, nu vor mai incerca si alta data acelasi lucru.
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 17 septembrie 2008 la 16:59:00 EEST
@scorojit: multumesc pentru urare! si eu sper sa fie totul bine cat mai repede.

@sabotor: nu vreau sa imi mai fac nervi, nu vreau sa imi mai complic viata, nu vreau sa imi mai pierd timpul... nu pentru niste copii tampiti
cine
Robintel
cand
vineri, 5 iunie 2009 la 01:09:00 EEST
Acum înţeleg eu unele treburi... Bine, pe dobitocii ăia nefe nu-i înţeleg, dar no.

Ştiu că nu e frumos dar totuşi: câţi ani ai? Că după poză pot să jur că eşti puştioaică.
cine
brontozaurel
cand
vineri, 5 iunie 2009 la 14:29:00 EEST
@Robintel: scrie la inceputul ultimului rand :P (a, si in profil :P ) - 24 atunci, 25 acum
cine
Robintel
cand
vineri, 5 iunie 2009 la 14:51:00 EEST
Mulţi înainte. :)) Ştiu că scrie, numai că nu cred tot ceea ce citesc, or poza... :))
cine
brontozaurel
cand
vineri, 5 iunie 2009 la 15:19:00 EEST
@Robintel: Multumesc! Ce sa-i fac, alta moaca n-am in dotare :P
cine
Poli
cand
joi, 24 septembrie 2009 la 21:10:00 EEST
pfoai sa-mi bag....tu 25 de ani? oau....ma intreb cum aratai la liceu:P
acum cred k esti bine sanatoasa(sper) dar pune te rog o poza cu tricoul ca sa vad de ce s-au oripilat aia asa
cine
brontozaurel
cand
joi, 24 septembrie 2009 la 23:07:00 EEST
Pozele sunt facute cand aveam inca 24 de ani :P Cea cu puiul de mumie e facuta vara trecuta... cand aratam si eu a pui de mumie :)) ca eram bandajata din gat pana la mijloc, cu exceptia bratului stang; iar cea lunga e de iarna trecuta, cand inghetam la Brasov.

Tricoul avea in fata imaginea asta
cine
Poli
cand
joi, 24 septembrie 2009 la 23:43:00 EEST
:))))))))))) imagine cu moartea :))))
atunci dak s-au luat d tn k erai rockeritza inseamna k ei erau...baietasi de cartier?
cine
brontozaurel
cand
joi, 24 septembrie 2009 la 23:44:00 EEST
Ceva de genul asta.
cine
Stefania
cand
marți, 8 decembrie 2009 la 10:42:00 EET
eu mai am sub 2 sapt pana fac 26 de ani :) si crede-ma ca mai mult de 16-17 nici eu nu ti-as fi dat :D
cine
brontozaurel
cand
joi, 10 decembrie 2009 la 04:29:00 EET
hehe, mersi :">

2 saptamani? adica ai fost cadou de Craciun? ;))
cine
Bogdan
cand
sâmbătă, 1 septembrie 2012 la 20:05:00 EEST
Exact pe principiul zicalei populare "sa vorbeasca si nea Ion ca si el e om", ma vad nevoit sa te intreb ce tricou era ala de i-a ofensat pe derbedei. Nu ca ar fi mare diferenta pentru genul ala de oameni...

Iti citesc blogul de anul trecut si am vazut zeci de referiri la intamplarea asta, dar de-abia acum am dat de postarile astea si, sincer, simteam ca trebuie sa ma arunc in fata rapidului de Budapesta daca nu iti puneam intrebarea asta.

off-topic: cum se face ca brontozaurelul are cont pe atatea chestii si n-are pe last.fm ? :P
cine
brontozaurel
cand
sâmbătă, 1 septembrie 2012 la 20:27:00 EEST
Vezi comentariul meu de mai sus.

Nu-mi place cum arata? Prefer YouTube?

PS - A mai ramas un singur rapid international care face bucata B-BV. In jumatate de an merge pana la Viena si in cealalta jumatate doar pana la Budapesta. Si mai are doar patru vagoane. Fata de > 10, nu stiu exact cate, nu incapeau toate la peronul din BV acum 5 ani...

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)