Adresa blogului este brontozaurel.blogspot.com/ncr !!!
Postare mai nouă ► ◄ Postare mai veche

sa tragem aligatori de coada

Your proposals Actually... that's not WebGL... and Bringing box-shadow into the light were the two highest ranked talks by our committee. Quite an honor indeed to take both the first and second position! We are very excited to invite you to speak at CSSConf 2014 in Amelia Island, Florida.

Asa suna inceputul unui mail primit dupa ce m-a mancat sa trimit propuneri de prezentari pentru CSSConf US. Acum e oficial.

Mi-e groaznic de frica.

Din cauza ca s-ar putea sa nu obtin viza. Asa cum s-ar putea sa n-o obtin pe cea pentru Australia. Mi-au cerut informatii suplimentare despre tot, mai putin marimea de chiloti. Da, organizatorii stiu cum stau lucrurile. In ambele cazuri. Si au promis ca vor face tot ce pot sa ma ajute cu vizele.

Din cauza ca m-au lasat pe mine sa aleg ce prezentare vreau sa tin. Si am ales una complet noua. Intentionez sa o schimb de la o conferinta la alta si pe cea despre poliedre, dar macar acolo am deja un schelet. Aici nu am inca nimic. Asta in conditiile in care in unele zone din calendar, spatiul dintre doua conferinte va fi de sub o saptamana.

7 pareri la sa tragem aligatori de coada

 • cine: krossfire delete comment icon
  cand:
  Io' cand ti-am zis ca esti "boss" :))
 • cine: van-r delete comment icon
  cand:
  Te-ai programat la interviul pentru viză? Dacă nu, încearcă să eviți zilele de luni pentru că sunt cele mai aglomerate și vei sta mult timp la coada din fața ambasadei.
  În caz că ai nevoie de câteva informații utile (unde plătești taxa, cum te programezi la interviu, ce te întreabă, când primești viza, etc) te rog să-mi spui și încerc să-ți răspund cât mai devreme.
 • cine: brontozaurel delete comment icon
  cand:
  Nici n-am inceput, nici nu stiu ce trebuie sa fac, unde sa ma duc, sunt complet in plop, organizatorii mi-au zis sa astept pana luni cand o sa-mi si puna moaca pe site (momentan au anuntat doar pe twitter). Asa ca apreciez orice informatii, mai ales ca...

  ... pentru Australia am aplicat electronic si a fost simplu, exceptand faptu' ca site-ul lor mi se incarca ca un olog, ca navigatia cu tastatura prin formulare e busita si ca mi-au trimis dupa aia mail cu cerere de informatii suplimentare in nspe puncte, insirate pe sase pagini.
 • cine: van-r delete comment icon
  cand:
  1. Îți faci cont pe site-ul ambasadei aici
  2. Te uiți în listă și vezi ce tip de viză îți trebuie - cred că B1 aici
  3. Descarci și completezi formularul pentru viza B1 sau alegi de aici dacă vrei alt tip de viză aici (derulează până în josul paginii)
  4. Plătești taxa online sau la un sediu BRD pe baza formularului tipărit
  5. Completezi un formular online și apoi programezi tot online interviul aici
  La formularul online va trebui să-i faci upload împreună cu o poză care să respecte regulile de aici - de obicei fotografii știu ce trebuie să facă, eventual îi rogi să-ți dea poza pe stick ca să nu mai trebuiască s-o scanezi. Ar fi bine să verifici după upload dacă îți apare poza pe formular, să nu cumva să fie un X, în caz contrar va trebui să-ți aduci fizic poza sau să-ți faci una la suprapreț în incinta ambasadei.
  6. La interviu să fii pregătită să răspunzi rapid, fără să te gândești prea mult: ce facultate ai făcut (să fie aceeași ca în formularul completat pe site), unde locuiesc părinții tăi, de ce te-ai mutat în București, ce ai de gând să faci în US, ai de gând să te mai întorci, din ce bani plătești excursia (dacă sunt banii tăi sau i-ai primit - orice spui trebuie să fie exact ca în formularul completat). S-ar putea să-ți pună de 2 ori aceeași întrebare pentru că e o procedură standard, oamenii mai uită ce au fost întrebați și răspund altfel - astfel îi detectează pe cei care nu sunt de încredere/cu intenții dubioase.
  Toate întrebările astea durează 5-10 minute și la final îți spune dacă primești sau nu viza. Dacă da, lași acolo pașaportul și îl primești prin curier cam în 10 zile (sau parcă mai era și varianta să te duci tu după el). Să ai la tine un dosar cu documente care să ateste că mergi la o conferință și că te poți susține financiar.
  Pare complicat, dar nu e, să nu te sperii.
 • cine: van-r delete comment icon
  cand:
  P.S. Când completezi formularul online dacă nu ai România în lista țărilor, înseamnă că trebuie să cauți pe site alt link pentru completarea formularului pentru că unul e vechi și altul e mai nou. Eu n-am știut asta și mi-a luat câteva zile să mă prind. Succes!
 • cine: brontozaurel delete comment icon
  cand:
  Mersi mult!

  Intrebare: daca taxa poate fi platita online, se poate sa mi-o plateasca direct organizatorii, sa nu ne mai incurcam cu dovezi de plata si rambursat bani?
 • cine: van-r delete comment icon
  cand:
  Nu știu asta, dar poți să suni la ambasadă să întrebi. În caz că da, roagă-i pe cei ce plătesc să salveze sau să printeze numărul de referință CGI așa cum scrie în înstrucțiunile de plată, pentru că o să ai nevoie de el ca să te programezi la interviu. Eu am fost mai leneșă, dar tot am terminat povestea cu formalitățile online în 2-3 zile. Programările pentru interviu se fac cu o sătămână sau două în avans în funcție de câte cereri sunt.
Da-ti si tu cu parerea

Da, ma intereseaza si parerea ta!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)
Abonare comentarii