on the verge of extinction... again

here and there and nowhere

Ma urasc pentru ca nu mi-am luat castile.

Doua cucoane schimba amabilitati de genu' curu' mare, mintea mica pentru ca n-au avut loc una de cealalta cand au intrat pe usa in metrou.

Un drac de copchil se tine de bunica-sa si tot urla baaaaau! baaaaau! baaaau! la o fata care sta langa usa.
De ce vrei sa sperii fetele? Eu nu le speriam cand eram ca tine, eu le pupam... ii spune un nene.
Eu le bag in pat! spune hotarat micu' maimutoi. Rasete, chicoteli din jur.
Fata coboara la prima statie. Sper doar ca acolo ar fi coborat oricum.
Si tac-tu ce parere are despre asta? Sau mergeti impreuna la femei? In ce clasa esti tu? il chestioneaza in continuare nenea.
In clasa intai. Deci ar trebui sa aiba vreo sase-sapte ani.
Ai coleg de banca sau colega de banca?
Am iubita de banca! Din nou rasete, chicoteli, priviri dezaprobatoare.
Ce sa fac, daca asa ii invata la scoala... incearca sa se scuze bunica.
La scoala invat de gagici! Pentru ca matematica sau bunu' simt se pare ca sunt demodate.

Brontozaurelu' incepe sa-si imagineze cum i-ar da bunicii un branci sa pice intr-un bazin cu crocodili infometati. Pentru ca nu scoala e de vina, ci familia!


De undeva de sus se aude galagie. Pescarusi. La ultimul etaj al blocului langa care s-a oprit brontozaurelu' e o fata care ii hraneste. Cat de tare, mananca din mana ei! Privirea coboara si descopera ca nu e singura care priveste spectacolul.


Prins de raft e un mic panou pe care scrie "15% reducere" si mic in partea de jos: "reducerea se acorda la casa". Brontozaurelu' plateste, indeasa lucrurile in ghiozdan si priveste bonu' incercand sa se lamureasca de ce a platit cu vreo 5 lei si putin mai mult. Nu de alta, da' le scanase pe toate si calculase. Si-i pica prost cand greseste calculele, indiferent ca le greseste in sus sau in jos.

Hmmm, pretu' de pe bon e fix acelasi cu cel de la raft. Se duce la "Relatii Clienti" si recita poezia compusa in minte dupa ce a studiat bonu'. Se dau telefoane, se pun intrebari, primeste inapoi 5.75 lei din cei 5.77 cat ar fi insemnat reducerea.

Si deodata in cep sa i se deruleze prin creier toate incidentele de prin magazine din ultimele doua luni...


A ajuns la casa. Are doar trei dracii mici subtiri in ambalaje de plastic. Puse una peste cealalta. Tipa de la casa scaneaza, ii spune suma, brontozaurelu' are probabil o privire ingrozita...
Sunt trei, nu una... ii spune tipei de la casa.
Le scaneaza si pe celelalte doua, apare suma la care se astepta brontozaurelu', asa ca plateste, le pune in ghiozdan si cand sa-si ia iar ghiozdanul in spate aude un multumesc!. Moment in care isi da seama ca tipa se gandeste ca ar fi putut sa nu-i spuna.


Inainte sa intre in magazin, se duce la paza sa-i infolieze un CD. Pentru cine nu mai stie cum arata un astfel de animal, e vorba de o chestie micuta si plata (e si rotunda, da' in cazu' asta era in carcasa, care era aproximativ patrata). I-l da omului de la paza si primeste inapoi un fel de minge de plaja cu un diametru de vreo doua ori cat capul sau (!!!), in interiorul careia sta, probabil la fel de dezorientat ca brontozaurelu', bietu' CD.


Tot la casa intr-un magazin. Tipa scaneaza tot, brontozaurelu' plateste, da si niste marunti ca sa primeasca inapoi rest fix 50 de lei, tipa ii da restu' si bonu', brontozaurelu' baga in buzunar bonu' si da sa bage in portmoneu cei 50 de bani primiti ca rest... stooop! 50 lei, 50 bani... nu e acelasi lucru?

Bine ca nici macar n-a plecat de la casa, asa ca se rezolva problema.


Trebuie sa-si infolieze ghiozdanul.
"Nu incape..." spune brontozaurelu' si da sa il traga inapoi.
"A incaput!" il indeasa tipu' de la paza.
"Nu!" urla brontozaurelu'. Prea tarziu... acolo deasupra avea o figurina de ciocolata in forma de ursulet. Si da, i s-o spart o labuta si o urechiusa...


Brontozaurelu' s-a oprit la ciocolata calda. Hmmm, n-a aparut nimic nou si interesant. Langa e o babuta cu o cutie de ciocolata calda LaFesta cu scortisoara.
Asta e ciocolata calda?
Da. Ciocolata calda cu scortisoara... explica brontozaurelu' incercand sa nu scuture din cap si sa para ca de fapt ar spune nu. Ar vrea sa scuture afara senzatia ca e ceva foarte in neregula cu intrebarea la care tocmai a raspuns.
O fi buna? Si se uita lung la cutia pe care o tine in mana.

Brontozaurelu' se abtine. Pentru ea ciocolata calda la plic a ajuns sa mai aiba o singura calitate: e ieftina. Ciocolata calda buna? Acolo intra alea sub forma de fulgi de ciocolata, care costa de la 3 la 10 ori mai mult in timp ce cantaresc de 3 ori mai putin decat alea zece plicuri din cutie. Sau acadelele, iar o acadea costa de doua ori cat toata cutia. Da' nu poate sa-i recomande o ciocolata calda care probabil costa mai mult decat haina ei. Si nu poate s-o puna pe drumuri, ca nu se gaseste ceva de gen in hipermarket.

Dar vine repede precizarea care o face sa fiarba...
Sa duc la doctor... Si nu apuca sa spuna mai mult pentru ca brontozaurelu' i-o taie brutal.
Doctoru' ar trebui sa aiba salariu!
Pe babuta o bufneste rasul. Brontozaurelu' o ocoleste si se cara. N-are chef de discutii pe tema asta. Dar ar avea atatea sa-i insire. Cum ca e foarte probabil ca ala sa-i accepte ciocolata calda strict din acelasi motiv pentru care s-a carat brontozaurelu' acum: n-are chef sa piarda vremea certandu-se cu ea. Si dupa aia ciocolata aia calda o sa zboare la gunoi. Ca probabil primele lucruri pe care ar trebui sa si le doreasca un medic ar fi ca pacientii sa se mai si spele si sa nu adapteze ce le spune dupa cum le convine lor. Si sa nu-si imagineze ca-s zei si ca au dreptul sa-i spuna lui ce sa le dea pentru simplul motiv ca i-au adus cine stie ce dracie de care cel mai probabil nici n-are nevoie. Ca pe primii care au pornit traditia asta i-ar arunca si pe ei la crocodili sa fie mancati de vii. Ca daca vrea sa ofere ceva si are sonda de petrol in curte, ar putea sa bage cateva miliarde in modernizarea spitalului.


Ah, da, in caz ca serveste cuiva informatia asta, cica inghetata nu se incadreaza la dulciuri. Ci la congelate. Pentru ca probabil exista mai multe asemanari intre inghetata si ficatii de gaina, decat intre inghetata si ciocolata. Mai ales daca e vorba de inghetata cu ciocolata, nu?


Pe strada. Din fata vine un individ cu botu' intr-o saorma (sau cum draci nepieptanati s-o scrie). Si cand ajunge aproape de brontozaurel se decide ca probabil i-o ajuns, asa ca arunca ce-a mai ramas plus ambalaj peste gard, intr-o curte. Brontozaurelu' incremeneste. Cum purecii lu' Azorel sa-ti arunci gunoiu' in curtea omului?


Prin ce mecanism pot ajunge sa ma roada niste adidasi pe care ii mai purtasem de mai multe ori fara sa-mi faca vreo problema?


Cum, ca de mine nu s-a luat niciodata? Cainele simte sufletul omului...

Mersi, tanti, am aflat ceva nou. Am un suflet rau atunci cand ploua, ninge, e intuneric sau port geaca Nike impermeabila. Intrebarile legate de logica afirmatiei se trimit pe adresa madamei. De preferat impreuna cu o bomba, daca doriti sa contribuiti la ridicarea IQ-ului mediu al tarii. Care cam e sub nivelu' marii. Si nu ma refer la tara.


Lovin' an elevator!

Da' cu siguranta nenorocitu' nu ma iubeste pe mine!

Ajung in bloc obosita, as lua liftu', apas pe buton, coboara, urc in el, apas pe butonu' corespunzator etajului... nimic! Verific usile, verific rotita de sus... nimic nu pare in neregula, ridic din umeri si o iau pe scari. Pana sa ajung la etaju' intai observ ca un cuplu a intrat in acelasi lift. Pe care acum il aud pornind in sus instant.

Da, reciclez.

11 pareri

cine
liviu berdila
cand
sâmbătă, 10 noiembrie 2012 la 12:41:00 EET
Cateodata iti vine sa faci ca nenea' din "God bless America", sa iei pistolul si sa tragi in stanga si-n dreapta.
Nimic nu se compara cu senzatiile avute in tramvai, in metrou e lumea ceva mai civilizata.
Da, te inteleg de ce sustii avortul, eu chiar as interzice persoanelor batute in cap sa aibe copii, poate gena prostiei va muri intr-un final. Sigur ca si reptilele ar elimina cu succes "verigile slabe".
Inghetata intra la "congelate" si nu la "dulciuri" pentru ca sunt diferite conditiile de receptie si depozitare plus ca unele firme care distribuie inghetata, pe timp de iarna, vand si produse congelate, cum fac cei de la Alpin cu legume si patiserie. Ei platesc frigiderul, indiferent de ce baga in el. Cand eram la Alpin, aveam prioritate sa livrez marfa fata de cei care aveau fructe, legume, conserve, malai de mamaliga, ciocolate sau bomboane.
Cand infoliez rucsacul, spun celui de la paza ce am in el ca sa nu am surprize.
Cu latratorii ti-am mai zis, repeller cu ultrasunete sau, si mai eficient, baston cu electrosocuri.

cine
brontozaurel
cand
sâmbătă, 10 noiembrie 2012 la 13:04:00 EET
Asta e un curs pe care ar trebui sa-l urmeze mare parte din populatia Romaniei.

Inteleg faza cu conditiile de depozitare, da' crede-ma ca si pe tipa aia de pe raion a bufnit-o rasu' cand am intrebat-o "deci inghetatele nu-s dulciuri?"

Hmmm... si dama iubitoare de latratori cara cu ea un ditamai bastonu'. Si chiar e ditamai bastonu' ca altfel n-ar putea s-o sustina avand in vedere ca e de vreo trei ori cat mine. Oare sa aiba si asta legatura cu faptu' ca nu sar la ea niciodata, in schimb ieri dimineata au sarit la un baietel? Care saracu' n-avea baston si era de scoala primara dupa dimensiuni.
cine
cartim
cand
sâmbătă, 10 noiembrie 2012 la 16:52:00 EET
Foarte multe realitati subliniate de brontozaurel.
Pe langa cele ce se intampla pe la magazine , cum te unsala la casa daca nu esti atent, faza cu doctorul si cu cicolata calda e de milioane.

Recent am facut un set de aalize si avea afeverinta de asigurat... Aiurea, a trebuit sa plaresc totul, aproape 100 de euroi pentru ca "La analize de sange nuavem intelegere cu Casa de Asigurari...La cardiologie? Nici acolo"

Asta e, la Carrefour m-am dus de nenumarate ori sa le reclam ca au umflat factura de cumparaturi a mamei mele...

Ai o nominalizare la One Lovely Blog Award la mine pe blog.
cine
brontozaurel
cand
sâmbătă, 10 noiembrie 2012 la 17:43:00 EET
Nu cred ca e neaparat vorba de inselat, cat de nechef de a-si face treaba cum trebuie. Intr-unul din cazuri as fi putut sa insel eu magazinul, ca mi-a scanat doar un produs, desi erau trei. Nici acum nu pot sa-mi explic cum dracu' le-a apucat de le-a luat pe toate impreuna si a avut impresia ca-i doar unu'. Erau subtiri, da' nu se lipeau unu' de celalalt.

Pot sa inteleg ca sanatatea costa. Ce nu pot sa inteleg e obiceiul asta tembel al oamenilor de a se duce cu cadouri inainte de orice altceva (nu am nici o problema cu a-ti arata recunostinta dupa, atata timp cat o faci cu creier si bun simt, ca nu-s deloc fana a cadourilor inutile si nici nu-i frumos sa-l faci pe om sa se simta ca un caine caruia ai binevoit sa-i arunci un os de ros). Omu' ala nu devine brusc mai competent daca ii dai o sacosa cu 50 de oua (ce dracu' face cu atatea?) sau o sticla de whisky (poate nici macar nu bea alcool). Daca devine brusc mai interesat sa te trateze insa, atunci ar fi cazu' sa inregistrezi conversatia si sa-l arzi.

Nu mi se intampla chiar des minuni de gen (surprize la casa fata de ce imi calculasem eu). Nu stiu de ce a tot plouat cu din astea in ultimele doua luni...
cine
liviu berdila
cand
sâmbătă, 10 noiembrie 2012 la 23:43:00 EET
Uite venise la mine (la magazinul de scule) un domn cu baiatul lui, in jur de 8-9 ani, cauta un fost magazin gen "military shop" sa-i ia un repeller. Mi-am adus aminte de o faza supernasoala. Cand eram in clasa a VI-a sau a VII-a, m-a incoltit ditai haita in Oraselul Copiilor de la Tineretului si un nene care era pe acolo bagator de seama ma intreba ce am cautat acolo, adica ziua, in parc.
Cat despre curs, am o vorba: demoazelele refuza sa faca sex din o mie de motive dar lipsa protectiei nu este unul dintre ele.
Acum patru ani am lucrat la o matusa si avea o maturareasa pocaita. Asta a ramas insarcinata de trei ori in sase luni si mereu sarcina extrauterina, asta insemnand complicatii. De trei ori a urlat de durere si tot nu s-a invatat minte. Cica nu o lasa sotul sa foloseasca metode de contraceptie.
cine
Cristi
cand
duminică, 11 noiembrie 2012 la 02:03:00 EET
Liftu' simte sufletul omului... :)
cine
brontozaurel
cand
duminică, 11 noiembrie 2012 la 12:28:00 EET
@liviu berdila: vai, cum suna "maturareasa" :))

@Cristi: =))
cine
pinkISH
cand
marți, 13 noiembrie 2012 la 07:24:00 EET
Toate intamplarile astea imi aduc aminte de "Falling Down", un film din '93 cu Michael Douglas. Absolut genial, ma vad de multe ori in pielea personajului... si recomand filmul, apropo!
cine
liviu berdila
cand
marți, 13 noiembrie 2012 la 12:16:00 EET
@Bronto: stiu, suna cam "gipsy", tipa nu este minoritara insa cand l-am folosit prima data, facea referire la una care era.
@cristi: daca vre-un obiect aflat in calea mea se trezeste cu asemenea calitati de "psychic", il "exorcizez" de nu se vede.
cine
krossfire
cand
sâmbătă, 24 noiembrie 2012 la 14:10:00 EET
Savurioasa povestirea din Ratb :)
cine
brontozaurel
cand
duminică, 25 noiembrie 2012 la 03:51:00 EET
Nu era in RATB.

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)