on the verge of extinction... again

muzicale. si vizuale. 5.

Runda cinci de videoclipuri noi de la trupe noi pentru mine. De data aceasta, trei bucati.

Primul este probabil unul dintre cele mai proaste videoclipuri vazute vreodata de mine de la cap la coada (ca au existat si situatii in care pur si simplu am inchis tabul, bleah!). Mbun, si atunci de ce al il mai pun? Pai, pentru ca totusi piesa imi suna bine. Trupa se numeste At Vance, provine din Germania si cica exista de aproape 15 ani. Eu nu mai auzisem niciodata de ei pana ieri.

Al doilea videoclip vine de la o trupa care are aproape tot atatia ani cati am si eu. Insa, in ciuda acestui fapt, eu nu mai auzisem pana acum despre ei. Este vorba despre Prong, o trupa formata in 1986. Sunt americani si vin cu un mesaj interesant: "I like my revenge... best served cold". Sa pornim frigiderul, deci...

Al treilea videoclip este... mai mult decat neobisnuit, insa imi place la nebunie (si nu doar pentru ca se da foc unei biserici acolo). Vine de la Storm Corrosion, un alt nume nou, insa... de data aceasta, nu este nou doar pentru mine. Este numele unui proiect recent in care sunt implicati membri Opeth si Porcupine Tree.

P.S. - Cu ocazia asta, recomand din nou Sonic Altar - am ascultat tot albumul si imi place in draci.

8 pareri

cine
Bogdan
cand
sâmbătă, 28 aprilie 2012 la 08:44:00 EEST
Am ascultat si eu o singura data albumul Storm Corrosion si mi s-a parut cam plicticos. Poate nu aveam eu starea potrivita; o sa-i mai dau o sansa, mai ales ca ultimul album solo al lui Steven Wilson mi-a placut destul de mult.

Si daca tot vorbim descoperiri, ma simt nevoit sa mentionez si eu doua dintre cele de anul asta, poate mai fac pe cineva fericit:
1. Lanfear - pe site-ul lor se descriu in felul urmator: "LANFEAR play 100% underrated Metal exclusively!". Canta un prog-power foarte bine lucrat din toate punctele de vedere (am citit pe site-ul lor ca toti sunt mari fani Psychotic Waltz) si "This Harmonic Consonance" e pentru mine albumul anului pana acum. Si se pare ca nu doar pentru mine, avand in vedere ca a primit doar note de 9 si 10 pe site-urile de review-uri.
2.Suspyre - prog metal/rock cu jazz fusion pe ici pe colo. Solistul suna ca Russell Allen in destule momente, dar are si un stil propriu destul de bun. Albumul de anul asta nu e la fel de bun ca cel Lanfear, dar e lejer peste medie.
cine
brontozaurel
cand
sâmbătă, 28 aprilie 2012 la 11:35:00 EEST
Nu am ascultat si restul albumului, de-abia am descoperit piesa vineri dimineata. Probabil ca daca as fi auzit-o fara sa vad clipul nu as fi stat sa o ascult sa o ascult pana la capat. Ma cunosc suficient de bine, de obicei nu am rabdare sa ascult genul asta de muzica, chiar daca de displacut nu-mi displace in nici un caz... doar ca de obicei am nevoie de ceva mai agresiv. Insa am descoperit-o pe YouTube la Subscriptions si clipul m-a prins din prima, m-a tinut in priza pana la sfarsit si mi s-a parut ca muzica i se potriveste foarte bine.

Will check the two names you mentioned as well :)
cine
Dan
cand
duminică, 29 aprilie 2012 la 20:58:00 EEST
Primul suna chiar bine dar videoclipul mi se pare dupa cum ai spus si tu slab de tot.
Al doilea suna interesant.
Al treilea mi se pare ciudat si recunosc ca nu l-am putut termina. Nu este rau deloc, dar nu este genul meu.
Esti in cautare de videoclipuri, formatii noi? Accepti recomandari?
cine
brontozaurel
cand
duminică, 29 aprilie 2012 la 20:59:00 EEST
Always! ;)
cine
Dan
cand
luni, 30 aprilie 2012 la 08:26:00 EEST
Hai sa vedem..
Am vazut ca in principal iti place metal-ul, power metal-ul.
Rhapsody (Of Fire) ai incercat?
Dar Symphony X? Rainbow?
Imi dai feedback incat urmatoarele recomandari sa se poata apropia de gusturile tale?
cine
brontozaurel
cand
marți, 1 mai 2012 la 02:35:00 EEST
Rainbow imi plac in draci. Rhapsody sau Symphony X n-am ascultat mare lucru, pentru ca ce am ascultat nu m-a prins.

N-as zice in nici un caz in principal power metal. Imi plac o groaza de chestii. De la Castle On a Cloud (din Les Miserables) la Carving a Giant (Gorgoroth). De la Suicide? (Barclay James Harvest) la Suicide Diary (Serpent). De la Before I Forget (Slipknot) la Somebody Save Me (Cinderella). Sunt de-a dreptul obsedata cand vine vorba de Aerosmith, Alice Cooper, Insomnium, Motorhead, Amon Amarth, Annihilator sau Twisted Sister.
cine
Dan
cand
vineri, 4 mai 2012 la 18:10:00 EEST
Cum ti s-au parut videourile alea vechi ale celor de la Aerosmith:
Crying, Crazy, Hole In My Soul, Jaded?
cine
brontozaurel
cand
vineri, 4 mai 2012 la 18:33:00 EEST
Noi! :))
Vechi sunt Chiquita sau No Surprize. Sau Lightning Strikes. Sau chiar Let the Music Do the Talking, desi ala e post reuniune.

Clipurile de care intrebi mi se par foarte bine facute, foarte slefuite. Au si avut bani de bagat in ele.
Amuzante. Mai putin Jaded.
Ca si concept? Dintre cele patru, preferatul meu este Hole in My Soul. 'Cause I'm a geek :P Imi place si conceptul pentru Jaded, desi l-am urat prima data cand l-am vazut (ma rog, cand am vazut inceputul, care m-a speriat atat de tare incat schimbam mereu canalul de cum incepea pe MTV). Imi plac scenele din Cryin' cu trupa in biserica, mai ales cu Steven.

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)