on the verge of extinction... again

browser detection at its best.

Serios!

Am internet de pe 9-10 august 2006. Primul browser folosit de mine dupa momentul respectiv a fost IE7 (a beta version). M-am indragostit de el instant pentru ca arata mai bine decat ce folosisem eu pana atunci cand imi mai verificam mail-ul sau cautam documentatii pentru laboratoare sau alte chestii legate de scoala pe la diferiti colegi. Adica eram o capusa nenorocita care se folosea de faptul ca altii aveau acces la net. Si suficient de toanta in legatura cu chestiile de baza in viata incat sa am habar cum as putea sa am si eu net acasa.

Asemanator cu situatia de la 15 ani cand am ajuns intr-o cofetarie cu mai multe colege si doi colegi fara sa am habar cum se cumpara o prajitura, pentru ca pana atunci nu stiusem ca banii folosesc la altceva in afara de indesat in ratoi. Nu glumesc, aveam un ratoi galben cu o gaura in cap si prin gaura aia bagam banii.

Revenind, eu n-am folosit niciodata IE6 in mod constient. In decembrie 2001 s-a petrecut primul meu contact cu internetul, sub supravegherea unei colege care m-a dus la un internet cafe si m-a invatat cum se creeaza o adresa de e-mail si cum pot cauta pe net universitati din Marea Britanie. Eu? Eram ca vitica la poarta noua. Reactia ei? "Tulai, Doamne!" Si nici macar nu era credincioasa. Pentru mine era doar iconita aia pe care o retinusem vizual. Nu stiam ca ala se cheama browser. Si Internet Explorer.

Am ramas la fel de ignoranta si in primii ani de facultate cand n-am folosit netul decat in felul descris mai sus. Si apoi a venit august 2006 cand am gasit intamplator in usa un fluturas cu o oferta de la o firma. Daca Mohamed nu vine la munte, vine muntele... sau ceva de genu' asta...

21 pareri

cine
Cristi
cand
duminică, 8 aprilie 2012 la 18:15:00 EEST
Se pare ca ai progresat mult de atunci... Ce ai mai facut cu CMS-ul la care lucrai?
cine
Dan
cand
duminică, 8 aprilie 2012 la 18:42:00 EEST
Esti prea "rea" cu tine insati, esti prea modesta. Ma indoiesc ca acum nu te-ai invatat sa il folosesti sa citesti noutati, sa cauti muzica, videoclipuri, etc.. Nu ne nastem invatati nu?
cine
brontozaurel
cand
luni, 9 aprilie 2012 la 02:25:00 EEST
@Cristi: N-am mai facut nimic :( si probabil n-o sa fac nimic in urmatoarele doua luni. Sper ca dupa aia.

@Dan: La multe capitole inca am lipsuri mari :(
cine
krossfire
cand
luni, 9 aprilie 2012 la 16:30:00 EEST
Io cand m-am nascut, medicul a ramas paf: folosindu-ma de degetul mic de la mana stanga, scriam cu muci instructiuni in cod masina!

Serios, vorba comentatorului de mai sus, nu te mai autoflagela :)
cine
brontozaurel
cand
luni, 9 aprilie 2012 la 16:32:00 EEST
Intrebarea care se pune aici este: cumva medicul era un politehnist ratat? ;))
cine
krossfire
cand
luni, 9 aprilie 2012 la 16:44:00 EEST
Nu, a fost nevoie de un sobor de medici si specialisti pentru a realiza ca eu de fapt scriam un nou Unix (desi Kernel-urile moderne se bazeaza pe ceva scris in Assembler, nu cod masina).
cine
brontozaurel
cand
luni, 9 aprilie 2012 la 20:59:00 EEST
:D
cine
cartim
cand
luni, 9 aprilie 2012 la 22:22:00 EEST
Mama draga si ru am fost invatat in 2000 cum sa fac un cont de email la un internet cafe, de o colega de-a mea de Faculta...A ramas si aia socata ca aveam comp din 1998 si nu facusem altcev decat sa ma joc....Eram ca un bou cand ma uitam la fataaceea cum manevra pe yahoo...Am devenit client fidel al acelui Internet Cafe, apoi mi-aai pus internet de Conex( Vodafone de acum) di apoi mi-am lua un pachet de net pe dial-up si incet am deslusit cate ceva din tainele acestui mecanism complex.

Acum am RDS fiber....

Nu te mira Kross s-a nascut invatat :))
cine
Cristi
cand
marți, 10 aprilie 2012 la 01:11:00 EEST
Eu am facut cunostinta cu internetul prin 1995, la liceu. Accesul era destul de limitat, aveam dial-up pentru mail si foarte putin timp pt. navigat. Navigarea se facea cu un browser in mod text (lynx). Pentru download foloseam FTP by email (adica trebuia sa trimit un mail care continea comenzile FTP la un server, care descarca fisierul, il spargea in bucati si mi-l trimitea). Tot atunci am descoperit si jocurile de tip RPG in mod text, stramosii lui EverQuest si World of Warcraft.
cine
cartim
cand
marți, 10 aprilie 2012 la 02:07:00 EEST
Dar iti dai sama ca era atat de ocupat incat cu computerul doar ma jucam, nu avusesem timp sa ma ocup si de net.
Apoi am avut un timp internet dfoar in week end si atunci nu dormeam 2 nopti ca sa fac rost de materiale de psiho pentru job...Ce vremuri..
cine
pinkISH
cand
marți, 10 aprilie 2012 la 04:22:00 EEST
Imi plac mult povestile-astea! Si a lui Cristi e foarte tare :D
cine
Dan
cand
marți, 10 aprilie 2012 la 18:46:00 EEST
"La multe capitole inca am lipsuri mari :("
Dar incerci sa inveti ce te intereseaza. Ce nu te intereseaza nici cat negru sub unghie, la ce bun.. Nu te mai subaprecia, creierul se va invata asa si apoi iti va intra in subconstient.
cine
brontozaurel
cand
marți, 10 aprilie 2012 la 18:50:00 EEST
Nu sunt in stare sa pricep o multime de chestii care ma intereseaza.

Nu mi se pare ca ma subapreciez, ba chiar din contra, timp de prea multi ani m-am supra-apreciat si acum doare al dracului de tare ca de fapt sunt mult mai proasta decat credeam...
cine
Cristi
cand
marți, 10 aprilie 2012 la 22:45:00 EEST
Cred ca gresesti. Nu esti proasta deloc. Cred ca la un moment dat s-a intamplat ceva care ti-a afectat increderea in tine.
Daca nu pricepi ceva, intreaba pe cineva care stie si o sa-ti fie mai usor sa intelegi...
cine
brontozaurel
cand
marți, 10 aprilie 2012 la 22:49:00 EEST
Nu poti intreba atunci cand nici macar nu stii ce sa intrebi. Poti intreba in momentul in care ai o intrebare, nu in in momentul in care nu intelegi nimic.
cine
Cristi
cand
marți, 10 aprilie 2012 la 22:51:00 EEST
Poti sa spui de exemplu: Explica-mi problema asta de la inceput...
cine
brontozaurel
cand
marți, 10 aprilie 2012 la 22:53:00 EEST
Pai a facut deja asta si n-am inteles nimic de la inceput...
cine
Dan
cand
marți, 10 aprilie 2012 la 23:03:00 EEST
Nu a explicat bine, in sensul ca nu are stil pedagogic. Persoana poate intelege foarte bine, poate stii f bine, dar daca nu stie cum sa se faca inteles...
Si sunt de acord cu Cristi, trebuie sa ai mai multa incredere in tine.
cine
Cristi
cand
marți, 10 aprilie 2012 la 23:04:00 EEST
Probabil ca ar trebui sa mai intrebi si pe altcineva. Se poate sa fie si vina celui intrebat. Ori nu cunoaste subiectul suficient incat sa-l explice, ori este cineva superspecializat gen profesor care a visat numai matematica sau fizica cativa zeci de ani si nu mai stie sa vorbeasca pe limba oamenilor de rand si iti raspund cu o serie de formule obscure.
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 11 aprilie 2012 la 03:28:00 EEST
Am intrebat si pe altii. Am luat-o de la capat de prea multe ori cu explicatii de la prea multi oameni. N-are rost sa-mi caut eu sau sa-mi caute altcineva scuze. E putin cam greu de crezut ca toti n-au habar sa explice si de fapt nu e vina mea. Asta e nivelul meu, punct.
cine
Jteph
cand
sâmbătă, 14 aprilie 2012 la 23:55:00 EEST
Eu sunt cu netul în sânge de prea mult timp. Nu prea am folosit IE decât la început. Cum a apărut mozilla am şi renunţat. Acum folosesc chrome pentru că îmi place posibilitate să îmi sincronizez toate bookmarkurile indiferent la ce comp sunt.

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)