on the verge of extinction... again

am fost iar o mare idioata

pliculete ciocolata calda

E vorba tot de chestia asta. Candva, acum acum cateva saptamani bune, am ajuns intr-o sambata intr-un real. Si am vazut o chestie noua - un fel de ciocolata calda cu aroma de rom. Trecut pe listuta cu chestii pe care vreau sa le incerc candva. Am mai trecut pe acolo intr-o seara. Doar ca totul arata ca dupa o invazie a unor popoare barbare. Si bineinteles ca n-am mai gasit nici un pliculet. Ma rog, nu unul intreg...

Intr-o alta sambata dimineata m-au sunat ai mei din real. Ca sa ma intrebe daca vreau ceva. Pai pliculetul ala. Ca n-aveam chef sa ma mai car iar pana intr-unul doar pentru porcaria aia mica pe care poate iar n-o gasesc. Atunci au avut si ei aceeasi problema, erau rafturile vandalizate, insa la cateva zile dupa, tati m-a sunat sa-mi spuna ca mi-a gasit ciocolata calda. Bun.

Doar ca m-am trezit nu cu un pliculet ci cu... o cutie1 intreaga! Am injurat in gand pe moment, mi-am exprimat nemultumirea ceva mai discret cu voce tare si am mai injurat inca o data cand am vrut sa-mi prepar ciocolata calda. Am gustat, am scuipat, si am varsat tot continutul canii. Si restul au zburat in secunda urmatoare la gunoi. Mi se pare execrabila!

N-am spus nimic ca n-aveam chef sa-mi urle iar placa aia cu nerecunoscatoare, bla, bla. Doar ca acum am primit iar o cutie cu pliculete din alea. Si imi vine sa urlu de draci. Daca le spun, o sa urle la mine ca nu stiu sa apreciez, ca ei au dat bani, bla, bla. Si m-am saturat de asa ceva. Plus ca eu le cerusem un singur pliculet de 70 de bani, o singura data! Daca nu le spun, o sa le primesc in continuare. Si o sa-mi fac draci de fiecare data. Si si de asta m-am saturat.

Plus ca mai am problema asta si cu alta porcarie de cioco pe care nici macar nu le-am cerut-o, dar au vazut-o la mine si, la fel, s-au apucat sa-mi tot ia.

Update: Nu m-am abtinut si am sunat-o pe mama. Recunosc ca eram plina de draci si am fost acida rau la telefon. Mama n-a urlat la mine. M-a ignorat cu succes - "da, da, ca de obicei, Ana...". Ma bate gandul sa-i cer Cocolino pentru data viitoare. Mai am doar un sfert de sticla, iar un Cocolino de 2l ar ocupa desul de mult loc in geanta. Hmmm, Raid pentru molii? Ma rog, mai degraba pentru paranoia mea, ca n-am vazut aripa de molie de ani buni. Rezerve pentru aparatele de parfumat?

  • 1 Nu, nu se vand la cutie, insa la raft stau in niste cutii de carton. La o cutie din aia ma refer.

18 pareri

cine
Ema
cand
sâmbătă, 31 martie 2012 la 20:25:00 EEST
nu merge replica " Am mancat prea mult si mi-a ajuns pe o perioada ?
cine
Ema
cand
sâmbătă, 31 martie 2012 la 20:25:00 EEST
defapt baut ..
cine
Cristi
cand
sâmbătă, 31 martie 2012 la 22:53:00 EEST
Asa se explica misterul disparitiei dinozaurilor... :)
Parintii brontozaur:
- Uite ti-am adus 12 arbori de cacao de care iti plac tie! Erau la promotie!
- Nuu! Eu vroiam doar 1, sa vad ce gust au frunzulitele de la varf!
cine
brontozaurel
cand
duminică, 1 aprilie 2012 la 00:06:00 EEST
@Ema: Dupa o vreme au considerat ca s-a terminat perioada...

@Cristi: Nu mi-e clar exact cum explica misterul, da' a fost criminala =))
cine
Cristi
cand
duminică, 1 aprilie 2012 la 00:39:00 EEST
Pai era greu sa-i convinga pe brontozaurei sa manance.... :P
cine
Cristi
cand
duminică, 1 aprilie 2012 la 00:40:00 EEST
Am vrut sa corectez propozitia, asa ca am sters comentariul vechi, dar nu dispare de tot.
cine
brontozaurel
cand
duminică, 1 aprilie 2012 la 00:41:00 EEST
Aaasta e foarte adevarata daca privesc in urma spre copilaria mea...
cine
brontozaurel
cand
duminică, 1 aprilie 2012 la 00:42:00 EEST
E in regula, am scos eu comentariul gol :)
cine
Dan
cand
duminică, 1 aprilie 2012 la 17:43:00 EEST
Daca nu ajungi sa le zici ca nu mai vrei, vor continua sa iti cumpere..
Asa ca dintre ideile care imi vin:
1. Nu mai vreau sa imi cumparati voi, imi iau singura. Independenta nu?
2. Nu mai luati altele ca am gasit ceva mai bun.
3. Vreau sa mai schimb dulciurile.
4. iau o pauza de la ciocolata ca mananc prea multe dulciuri.
si probabil cea mai putin inspirata dar.. 5. Nu mai imi luati d-alea ca nu imi mai plac. Au schimbat reteta si nu mai au acelasi gust bun.
cine
Arisu
cand
duminică, 1 aprilie 2012 la 17:49:00 EEST
- Da, mamă, a fost delicioasă, ce bine că mi-aţi trimis o cutie întreagă! Dar fii atentă: am găsit o ciocolată caldă de 10 ori mai bună decât asta, e făcută în Islanda şi numele e ceva cu Rjnvrskarnorsk, de-acum încolo numai din asta beau pentru că e cea mai bună.

După o săptămână:
- Da, mai am ciocolată caldă pentru că mi-am cumpărat o cutie de 60 buc., era la promoţie şi m-am gândit că e bine să am tot timpul, să nu rămân fără.

Evil mind: ar fi culmea să-ţi ceară să-i trimiţi un plic, să testeze şi ea mult lăudata ciocolată caldă.
cine
brontozaurel
cand
duminică, 1 aprilie 2012 la 18:14:00 EEST
@Dan: 1. Testat, nu merge. E mai rau :(
2. Testat, nu merge.
3. Ei stiu ca eu schimb mereu dulciurile si nu-mi iau aproape niciodata aceeasi chestie (si singurele chestii pe care mi le-am luat de mai multe ori si nu m-ar deranja sa le primesc... ei nu mi le iau aproape niciodata - is in medie de vreo zece ori mai scumpe decat ce iau ei de obicei; mi-au mai cumparat Lindt, da' nu vreau sa risc sa afle cat costa alte chestii care mi-au placut), tot cumpara ce li se pare lor convenabil.
4. Imi fac un scandal monstru daca aud asa ceva... ca oricum nu mananc eu multe chestii.
5. Din moment ce ai mei stiu de situatia #3... pentru ei ideea nu este sa imi ia ceva care sa imi placa, ci ceva ieftin (ca sa poata lua in cantitati cat mai mari) ce tolerez si mananc in lipsa de altceva :|


@Arisu: Nu mi-ar cere. Mama tine mereu post (sau naiba stie... suficient incat sa ma convinga ca in calendarul ortodox e post cam tot anul, mai putin cand vin sarbatorile si da navala in strachini) si tati prefera cafeaua. Faza e ca ai mei stiu de testatu' meu de ciocolata, de recenzii... Asa ca sa spun eu ca nu ma mai ating decat de o singura chestie ar suna putin ciudat.

Ah, si am patit-o si cu hartia igienica :)) Mi-am luat un pachet acum cateva saptamani. Si le-am zis de chestia asta (ma rog, de fapt le-am spus ca am avut probleme cu intorsul acasa cu hartia igienica din cauza javrelor). In urmatoarea geanta de la ei ce gasesc? Hartie igienica! Logica fiind... daca mi-am luat inseamna ca nu mai aveam, asa ca mi-au trimis ca sa am...
cine
joyflint
cand
duminică, 1 aprilie 2012 la 23:33:00 EEST
Gestul conteaza. Si la predare si la primire.
cine
brontozaurel
cand
luni, 2 aprilie 2012 la 00:08:00 EEST
Mica mare problema: gestul arata diferit, in functie de ochii persoanei prin care il privesti. Este ca un cutit - depinde la care capat te situezi.
cine
Dan
cand
luni, 2 aprilie 2012 la 20:51:00 EEST
Revenind dupa feedback-ul tau :)
Este destul de dura varianta.. Varianta 1 dusa la limite, unde pur si simplu " nu multumesc" "le aduc inapoi", masuri radicale. Iese scandal cu familia, stiu ca nu e bun, dar poate inceteaza, nu stiu.
Varianta ciudata si de rezerva: le vei tine la dulap, si le ai pentru ocazii si "servicii" facandu-le cadou unor persoane unde ai ramas "datoare", amici, straini, functionari publici, etc.
Te muti din oras :D
Acum revenind la serios, se rezolva cumva, nu iti pierde speranta.
Ai grija de tine, seara frumoasa!
cine
brontozaurel
cand
luni, 2 aprilie 2012 la 21:04:00 EEST
Am mai trimis chestii inapoi doar ca sa le primesc iar.

Pentru faza cu mutatul ar trebui sa am un venit acolo unde ma mut, ar trebui sa cumpar un apartament, sa vand aici... Chestie care nu se rezolva peste noapte. Aici stiu ca am asteptat aproape doua luni sa-mi elibereze fostii proprietari... :|

Nu suport sa primesc cadouri, asa ca nici eu nu prea fac cadouri. Exceptie face mama care chitaie daca nu primeste. Iar ciocolata cam iese din discutie in cazul ei pentru ca ea tine mereu post. Plus chestii pe care stiu ca le cauta altii si se intampla sa ma impiedic eu de ele intai. Si detest sistemul cu "favoruri" si "datorii" asa ca refuz sa fac si eu vreodata parte din el. Nu tin chestii "in caz ca naiba stie". Daca nu exista un scop, o utilizare clara pentru ceva... zboara!
cine
Cristi
cand
luni, 2 aprilie 2012 la 23:13:00 EEST
Cred ca ar trebui sa le colectezi un timp si pe urma sa le trimiti inapoi pe toate intr-un pachet imens...
cine
Dan (din nou)
cand
marți, 3 aprilie 2012 la 18:30:00 EEST
Mutatu din oras iti dai seama ca am glumit. Bine, ca nu sustin Bucurestiul, asta e altceva.. Dar in ce vremuri traim, oriunde cu o casa proprie, un salariu si persoanele dragi e foarte bine, nu doar bine.

Hmm, cat despre cadouri, se cer masuri "radicale": ti le ofera personal, zici nu, nu, nu, de oricate ori poti si incearca sa iti dea. Ti le lasa in lipsa ta, le duci inapoi de n ori. Probabil ca va iesi scandal si nu e ok, dar altfel nu stiu.
Varianta mai toleranta pentru ei, mai aiurea din privinta mea (si probabil a ta), ar fi sa le accepti si sa le dai fie de pomana, fie cadou (dar ai zis ca nu umbli cu d-astea). E pacat de bani, dar daca altfel nu merge.. Sa te certi cu ei pe tema asta, nu stiu ce sa zic. Poate degenera si sa iti cumpere si altele apoi, d-aia parca as zice sa le spui in clar NU, oricat de scandal ar iesi.
Sper sa gasesti varianta optima si cu incarcatura emotionala minima.
cine
brontozaurel
cand
marți, 3 aprilie 2012 la 19:38:00 EEST
Drumul pana la ghena e cel mai scurt si implica cel mai mic numar de nervi tocati.

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)