on the verge of extinction... again

departamentu' de creatie

schita

Am spus ca vreau sa schimb tema de blog. Pentru ca asta a fost facuta la repezeala in doua ore in 2010 si am ajuns sa n-o mai suport. Chiar daca imi place in continuare craniul.

I'm a coder who dabbles in design, not an artist! Am mai spus chestia asta. Nu am simt artistic, asa ca o sa incerc sa tin totul cat mai simplu.

Voi porni de la versiunea pentru mobil. Pe care intentionez sa o tin "spartana". Cel mai "interesant" element o sa fie un link catre meniul blogului - lipit de partea de jos a display-ului, semitransparent, opac atunci cand ajunge cursorul sobolanului pe el - pe dracu'! L-am scos, ca se pare ca nu face ce trebuie. Si, pentru ca nu am chef sa ma chinui, versiunea asta va fi versiunea de desktop in cazul browserelor: Internet Explorer 8 sau mai vechi, Opera 9 sau mai vechi, Firefox 3 sau mai vechi. Mi-e suficient ca va trebui sa recurg la cateva artificii in special pentru Opera 9.5-9.6/ 10.0-10.1 (transform) si apoi si pentru Internet Explorer 9 (IE filter for gradients), Opera 10.5-10.6/ 11.0 (linear-gradient) si Firefox 3.5-3.6). Asa ca asta este un fel de "upgrade your fucking browser if you want the eye candy!".

Va ramane in tonuri de gri. Pentru ca nu ma pricep la culori, nu ma pricep cum sa le combin.

Voi tine Jav(r)aScriptu' la minim. Inca ma gandesc daca o sa fie JavaScript chior sau ma voi folosi de jQuery. Toate chestiile esentiale (postari, comentarii, pagini statice, cautare) vor fi vizibile fara JavaScript si voi ascunde toate chestiile care oricum nu functioneaza fara (comment forms, pingbox, personalized error pages, automation tools). Cei cu JavaScriptu' dezactivat nici nu vor sti ce pierd!

In poza e o schita facuta acum cateva minute. Da, de mana. Pentru ca sunt un dezastru cand vine vorba de Photoshop. Pot sa decupez personaje, sa clonez bucatele din ele (si sa fac un Scooby-Doo cu trei capete), sa combin imagini, bucatele din diferite poze... dar n-as fi in veci in stare sa fac designul unui site in felul asta.

Sugestii? Idei? De exemplu chestii vazute si placute pe un site sau altul. Critici?

15 pareri

cine
Arisu
cand
miercuri, 4 ianuarie 2012 la 22:29:00 EET
Îmi plac chestiile simple, cred că o să fie mai interesant decât dacă i-ai pune 7 kg de zorzoane.
cine
Anonymous
cand
joi, 5 ianuarie 2012 la 01:06:00 EET
Sarut mana Ana. Buna seara. Mie imi place asa cum este acum si mai ales "despre" cu auto-hide.(Acum am aflat - nu-mi dadeam seama ca-i un craniu imaginea din fundal; buna dimineata, LS). Schita pe hartie pare ok, dar eu nu ma pricep deloc, deci parerea mea nu are valoare prea mare. Articolul in sine, postarea, ar trebui sa aiba spatiul cel mai mare rezervat. Tilul, data, oraCu cit mai simplu cu atit mai bine. Cu stima, L. Stefan
cine
ex-silentio
cand
joi, 5 ianuarie 2012 la 01:17:00 EET
Eu mă gândesc, oare mai e cineva cu javascriptul dezactivat? Idei nu prea am, eu încă am rămas la nivelul css2, iar de html5 nici nu vreau să aud. Legat de js, eu aș folosi jquery, mi se pare mai comod ... pentru mine care nu mă pricep. Părerea mea :)
cine
brontozaurel
cand
joi, 5 ianuarie 2012 la 05:01:00 EET
@Arisu: Sa speram :)

@L. Stefan: Da, asta e si ideea mea, postarea in sine in prim-plan.

@ex-silentio: Ehe, exista calculatoristi care considera ca JavaScript, Flash & automatic updates sunt lucrarile diavolului. Asa ca renunta la tot ce e JavaScript, tot ce e Flash si folosesc in continuare Opera 7.

Evident ca nu cer idei legate de CSS, mai mult chestii de genu' "imi place cand meniul e in partea [...]"/ "mi-ar placea sa fie mai mare spatiul dintre comentarii"/ "ar fi dragut un dragon roz" (desi evident ca n-o sa pun in practica niste chestii de genu' dragoni... roz).

jQuery mi se pare si mie mai comod, mai ales in conditiile in care mare parte din codul JavaScript va fi pentru manipulare CSS si prelucrare de feeduri JSON. Insa din moment ce stiu sa ma descurc si fara jQuery si asta e blogul meu personal, nu ma simt presata sa termin ceva in X minute... nu vad de ce nu as face ceva care sa-mi solicite ceva mai mult creierasul.
cine
Bluemoon
cand
joi, 5 ianuarie 2012 la 05:35:00 EET
Clar, pe zi ce trece imi vin mai des ganduri sumbre! Atata bataie de cap doar sa poti scrie un text...Java, flash...nu am inteles nimic, cu o bere nu ar fi mai simplu? :)
cine
pinkISH
cand
joi, 5 ianuarie 2012 la 07:32:00 EET
de-abia astept sa vad noua tema, desi sunt in continuare pe FF 3.6 ca browser principal.

mult spor!
cine
krossfire
cand
joi, 5 ianuarie 2012 la 14:21:00 EET
E musai sa pui un iepuras undeva in design :P
cine
brontozaurel
cand
joi, 5 ianuarie 2012 la 14:40:00 EET
@Bluemoon: Eh, eu tin la cum arata ambalaju'...


@pinkISH: Voi testa atat pe FF 3.6, cat si pe IE7,8, Opera 10. Unele efecte vor lipsi insa.


@krossfire: As The Lord of the Bunnies wishes :) Unu' spanzurat de RSS probabil :P
cine
pinkISH
cand
vineri, 6 ianuarie 2012 la 00:35:00 EET
krossfire are o idee buna. eu zic sa mergi pe iepurele din filmul "Donnie Darko", stilizat aici:

http://images2.layoutsparks.com/1/158133/donnie-darko-blue-image-31000.png
cine
cartim
cand
sâmbătă, 7 ianuarie 2012 la 00:19:00 EET
Culori ai putea folosi gri , nefru si albastru...hanar nu am daca iti plac ..e doar o sugestie :P

Bafta la codurile din tema ta !!!
cine
cartim
cand
sâmbătă, 7 ianuarie 2012 la 00:20:00 EET
Ai dreptate cu "mai jos se pot scrie tampenii" :P negru, gri si albastru***
cine
camil
cand
sâmbătă, 7 ianuarie 2012 la 12:12:00 EET
câteva sugestii:
- fă ca autohide-ul „about” din stânga să nu mai afiÈ™eze ultimele litere din rânduri;
- fără drop-down pentru home, doar un buton/link mic și static (și oricum, nu verde pe negru);
- scoate sau măcar schimbă fontul È™i culoarea linkului din josul paginii: „pagina de pornire”
în rest e ok, îmi place combinația de alb, negru și nuanțe de gri;
cine
brontozaurel
cand
sâmbătă, 7 ianuarie 2012 la 15:46:00 EET
@pinkISH: Ooh, sweet little wabbit... ;))


@cartim: Neh, n-ai avea de unde sa stii daca imi plac. Lasand gluma la o parte, le-am folosit pentru ca le-am simtit mai putin "periculoase", pentru ca e mai putin probabil sa rezulte cobinatii urate din ele.


@camil: Mersi :) Ca sa le iau pe rand:
- dreptunghiu' cu autohide din dreapta il scot de tot, cel putin pentru temele facute pentru rezolutii mai mici; daca il bag de tot la loc, tot ce se va vedea va fi un cuvand sugestiv - "Meniu" sau ceva de genu' asta;
- drop-down pentru home nu va mai exista in tema noua, si, spre deosebire de tema asta, linku' de home este ceva mai stilizat, nu a ramas cu culorile default pentru link-urile de pe background negru;
- da, corect, aia e o chestie pe care trebuie sa o fac (desi n-am ajuns inca acolo) :)
cine
boemul
cand
joi, 12 ianuarie 2012 la 12:58:00 EET
luuuungă pauză :)
cine
brontozaurel
cand
joi, 12 ianuarie 2012 la 23:26:00 EET
Poate ca asta suna cumva... as spune ca e un semn bun. Atunci cand vreau sa scriu pe blog, dar sunt prea prinsa cu altele.

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)