on the verge of extinction... again

targul femeia, 28-30 octombrie 2011

punga cu achizitiile

Putin dupa pranz am aterizat si eu la Sala Dalles, la Targul Femeia. Da, stiu, eu is la fel de feminina precum o caramida... adica doar cu numele si deloc prin aspect sau comportament. Asa ca daca daca ati vazut pe acolo un brontozaurel cu un ghiozdan verde pe care scria Bosch (da, da, aia cu din astea) pe acolo... pe mine m-ati vazut. Deci ce dracu' cautam eu acolo?

Pai, aflasem ca printre expozanti se numara si Ceainaria Rendez-Vous. Daca numele nu va spune nimic, va reimprospatez memoria. La o luna si jumatate dupa, va pot spune asa despre dulciurile cumparate atunci: ciocolata neagra cu portocala nu prea s-a pupat cu papilele mele gustative (desi in general asta e o combinatie care ma "prinde"... si si tableta asta mirosea foarte promitator), ciocolatele cu lapte mi s-au parut bune, fara sa fie insa nimic fenomenal, ciocolata alba cu vanilie s-a lipit de sufletele tuturor (si, inainte de asta, de degetele lacome - a fost prima care "s-a evaporat"), iar jeleurile au "prins" foarte bine mirosul si gustul mandarinelor si portocalelor (ma asteptam sa-mi placa mai mult jeleul de mandarine, insa pana la urma jeleul de portocale a fost preferatul meu). Si celelalte doua merita sa le discut separat. Acadeaua din ciocolata alba si capsuna a fost probabil una dintre cele mai fructate chestii incercate de mine vreodata. Insa cea mai reusita chestie dintre toate cele pe care le-am luat atunci (si, in acelasi timp, cu siguranta una din cele mai bune ciocolate incercate de mine vreodata) a fost tableta de ciocolata neagra cu 60% cacao din Brazilia - se simte foarte fina atunci cand se topeste in gura si nu este deloc amara. Cateodata lucrurile simple sunt cele mai bune... daca sunt facute asa cum trebuie...

Dar sa revin la targul de astazi. Cladirea era in santier asa ca am intrat printre schele, praf si muncitori. Asta ca sa stiti la ce sa va asteptati, daca aveti de gand sa treceti pe acolo.

Prima chestie remarcata a fost un panou pe care scria ceva de genul "primesti un cadou daca ne spui de unde ai aflat de Targul Femeia". Nu ma intrebati ce cadou, ca nu m-as fi bagat la inghesuiala nici sa ma tai. Edit: s-a lamurit misterul. Cadoul consta intr-o punguta cu doua reviste.

Apoi mi-au atras atentia cosmeticele Boots (mhm, alea pentru care mi-am facut eu card Sensiblu sa pot lua 3 la pret de 2). De data asta nu mi-am mai luat si asa ceva... si asa vreau sa-mi iau intr-una din saptamanile urmatoare setul cu aroma de prune de la Manufaktura (gel de dus, scrub si sapun sapunoi, corectura necesara, avand in vedere dimensiunile). Am mai vazut niste standuri la care niste dame erau unse pe fata cu diverse chestii, dame cu parul in n-spe directii... ce mai, ziceai ca le pregateste pentru Halloween. Apropo, dupa atatia ani, eu tot nu stiu exact cand e minunata sarbatoare, doar ca e candva la sfarsitul lui octombrie. Am trecut pe langa standul Catena si pe langa un stand de la care mirosea a briose si de unde se auzeau tipete de copchii. Standul era al Dr. Oetker. Si acolo se intampla o degustare. Aaa... a nu se intelege ca aia de la stand degustau copchiii, chiar daca aia tipau de parca i-ar fi muscat careva si chiar daca presupun ca departe de minunata sarbatoare mentionata mai sus nu suntem. Ce se intampla acolo era ca dracii mici degustau briosele. Ma rog, se bateau pe ele. Atat. Asa ca eu, care indragesc copiii doar cand ii vad asa, m-am carat mai departe.

Am mai trecut pe langa un stand cu muzica ambientala, un stand cu dulciuri proaspete traditionale si... un stand la care se intampla o chestie absolut delicioasa: o tanti taia o placa de faianta! Cu discu'! La Targul Femeia, daaa? Asa rau imi pare ca n-am facut o poza...

Ah, si hai sa fac putin fericiti si misoginii: pe lista cu expozanti am vazut si Zepter. Aia parca fac... cratite? Femeia la cratita? Stiu, nu cu cratite au venit la targ... da' eu prima data tot la cratite m-am gandit...

Si apoi am urcat la etaj. Unde am vazut dresuri (neh, nu mi-am schimbat preferintele, tot Gatta imi plac), alte cosmeticale, chestii de papat. La etaj era si standul Rendez-Vous, unde am degustat o turta dulce aromata si cu baza pictata cu cioco, am stat la povesti si am mai degustat si o ciocolata cruda cu fructe si bucatele de alune. Si iar am plecat de acolo cu punga plina.

Pentru curiosi, punga contine urmatoarele chestii:

  • doua pungi de turta dulce Kastner invelita in ciocolata si cu umplutura fructata (turta dulce din prima punga e cu umplutura de caisa, iar cea din a doua punga e cu umplutura de portocala)
  • ciocolata Björnsted cu lapte si cacao din Ecuador (sunt trei origini care ma atrag mereu ca un magnet: Madagascar, pentru ca e atat de fructata, Venezuela si Ecuador)
  • pachetel cu jeleuri Trausner PocketGelly cu aroma de zmeura - mereu revin la jeleurile astea, desi nu le pot incadra la dulciurile care m-ar face sa trec prin plafon... dar sunt atat de aromate si atat de diferite de orice alte jeleuri pe care le-am incercat vreodata
  • ciocolata Lifefood, neagra 70% cacao cu aroma de portocale

In imagini, lista de mai sus arata cam asa:

achizitiile pe masa
turta dulce Kastner
ciocolata Bjornsted
jeleu Trausner PocketGelly
ciocolata lifefood

Ah, da, sa clarificam si asta... in caz ca se intreaba cineva daca am primit ceva ca sa scriu articolul asta. Ca sa scriu articolul, nu. E drept ca ultima ciocolata de pe lista nu am platit-o, am primit-o cadou. Ca sa o testez si sa ofer feedback.

Poza cu sculele e luata de pe boschtools.com, cea cu setul de cosmetice cu aroma de prune evident de pe manufaktura.cz, iar cea cu Alice e pe alicecooperpics.co.uk (si in zeci de alte locuri pe internet).

7 pareri

cine
pinkISH
cand
sâmbătă, 29 octombrie 2011 la 03:19:00 EEST
Degeaba toate astea daca nu aveau Maltesers...
cine
brontozaurel
cand
sâmbătă, 29 octombrie 2011 la 04:00:00 EEST
=))
Era sa-mi iau inghetata Maltesers acum doua saptamani. Pana la urma am optat pentru Sammontana.
cine
pinkISH
cand
sâmbătă, 29 octombrie 2011 la 04:21:00 EEST
inghetata e slaba de tot si mult prea scumpa. astept un prieten din anglia la iarna, o sa-l rog de niste pungi :D
cine
krossfire
cand
marți, 1 noiembrie 2011 la 10:28:00 EET
Raw Chocolate. Cat de metal suna :) (si usor porno :P)
cine
brontozaurel
cand
marți, 1 noiembrie 2011 la 10:57:00 EET
@pinkISH: E bine ca ai surse ;))

@krossfire: Aaa... chiar ca ;)) "raw" e un adectiv pe care l-as folosi sa descriu anumite muzici...
cine
Arisu
cand
miercuri, 2 noiembrie 2011 la 10:16:00 EET
Ai mers la Târgul Femeia pentru standul Rendez-Vous, siiiigur că da! De fapt ai mers să faci galerie pentru tanti cu discul, rucsacul tău cu Bosch te dă de gol.
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 2 noiembrie 2011 la 18:36:00 EET
La naiba, si eu care credeam ca n-o sa se prinda nimeni ;))

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)