on the verge of extinction... again

daca aveti batrani...

sperietoare

... nu le dati drumul prin oras!

Azi intr-o statie de metrou oarecare. Pe scarile de sus de la intrare (deasupra aparatelor) isi face aparitia si un brontozaurel in razboi cu buzunarele ghiozdanului propriu. Mutat servetele intr-un buzunar lateral, mutat chei in alt buzunar lateral, mutat acte si portmoneu in compartimentul principal. Toate astea cu scopul de a elibera compartimentul pentru acte si a putea baga acolo felicitarea proaspat cumparata. Si toate astea in timp ce avea si un covrig intr-una din maini.

Insa dupa terminarea operatiunii...

... ajunge sa isi blesteme proasta inspiratie. Pentru ca aude metroul sosind in statie, o ia in jos pe scari in timp ce deshide compartimentul in care are cartela, scoate cartela, o baga in aparat, trece de aparat, ajunge la scarile din capatul peronului, vede oameni intrand in metrou, o ia in jos pe scari, se gandeste ca probabil are timp, dar... se opreste. Si usile se inchid si metroul pleaca.

Brontozaurelu' coboara, se holbeaza la monitorul pe care scrie in cat timp soseste urmatorul metrou. 7-8 minute. Se sprijina intr-un stalp si isi infige cu lene dintii in covrigu' inca destul de cald. In apropiere, doua babete discuta pe o banca:
"Iti dai tu seama, cum sa gandeasca asa ceva? Cand i-a zis parintele... Doamne, Dumnezeule si Maica Domnului..."

Mai apar niste babete. Si un card de dame pe la 40-50 de ani. Si apoi trei copchile tavalite prin rahat... ah, nu, is doar bronzate (stiam eu ca mai trebuia sa includ ceva aici: pielea bronzata!) si cu suvite blonde. De undeva, nu se stie de unde, apare un mos. Dezorientat. Ma rog, dezorientat e putin spus.
"La X ce metrou merge?"
Dracu' stie cui ii e adresata intrebarea, ca mosu' e pe marginea peronului, cu spatele la restul lumii, si se uita in jos in gaura. E ignorat de toata lumea.
"Eu ce metrou iau ca sa ajung la X?" intreaba iar mosu' cu aceeasi voce plangareata. De data asta e intors putin spre lumea de pe peron, dar e ignorat in continuare.
"Pe cel din partea asta..." si brontozaurelu' arata spre stanga, in timp ce se gandeste ca nu-i frumos ce face... vorbeste cu gura plina...
Mosu' insa parca e setat pe modu' ignore. Nu ca brontozaurelu' n-ar fi material de ignorat pentru mosi si babe, avand in vedere inaltimea (sau mai bine zis lipsa ei) si faptul ca arata a satanista mica, toata in negru, si cu uratii de la Slipknot pe tricou (da, stiu, poarta masti, da' nici fara ele nu-s mai frumosi). In continuare, mosu' tot repeta intrebarea pe aceeasi voce plangareata si din cand in cand spunde ca el l-a mai luat pe "asta" si arata in directia opusa celei indicate de brontozaurel, da' ca "acuma le-au schimbat, dracii sa dea in ele...". Brontozaurelu' mai face cateva incercari sa-i explica ca nu s-a schimbat nimic, ca ajunge si cu ala cu care a mai fost, doar ca ocoleste tot Bucurestiu' in loc sa mearga doar trei statii, insa mosu' e setat in continuare pe modu' ignore. Mai apare si o alta babeta, probabil fosta lucratoare la circ dupa cata culoare avea pe fata, babeta care se uita dezaprobatoare la brontozaurel (desi brontozaurelu' stie al dracului de bine cum circula metroul) si ii da dreptate mosului.

Vine metroul (cel cu care spunea mosu' ca a mai fost si spre care il indruma dama). Mosu' aproape ca se urca in el cand intreaba iar daca merge la X si, de data asta, are noroc cu un binevoitor care ii urla in ureche ca trebuie sa-l ia pe celalalt, care tocmai soseste si el in statie. Asa ca mosu' o ia la fuga (incredibil, nu?) catre celalalt, unde imbranceste pe toata lumea, inclusiv un brontozaurel, ca sa intre el primu'.

Doar ca avantul prea mare (si probabil si alte cauze, cum ar fi blestemele imbrancitilor) il fac pe mos sa se impiedice si aproape sa pice in bot. Nu pica, pentru ca se agata de o tipesa roscata, imbracata in negru cu (ceva mai multe) forme care statea in picioare in metrou in apropierea usii. Si ramane agatat de ea timp de cateva secunde, pentru ca are dificultati in a reveni la verticala. Timp in care tipesa il priveste 33% ingrozita, 66% scarbita si 1% amuzata. Si timp in care cei din spate il injura ca nu pot urca din cauza lui si a sacoselor lui. Damei de pe scaunul de langa usa i se face mila de batranetea lui si ii cedeaza locul. Pe care mosul se tranteste placinta. Si, in timp ce face asta, ii trozneste una peste picior tipesei de pe scaunul de langa - o blonda plinuta, pe la vreo 30 de ani cu o sacosa de real la picioare.

Brontozaurelu' se gandeste ca nu vrea sa i se mai impiedice mosu' in fata si la coborare, asa n-ar fi rau sa coboare cu o statie mai devreme, ca oricum nu-i mare lucru daca merge o statie pe jos. Doar ca se trezeste ca mosu' iar imbranceste pe toata lumea ca sa se dea jos si el cu o statie mai inainte. Si, cand mosu' ii trece prin fata, observa cum nadragii ii atarna intr-un fel ciudat in spate.

Oare asta sa fi fost cauza grabei? La miros n-am simtit variatie, de putit putea si cand s-a urcat...

Ah, si in caz ca se intreaba cineva ce-i cu poza... dintre toate pozele facute de mine, asta semana cel mai bine cu mosu'. Atat.

7 pareri

cine
Anonymous
cand
joi, 29 septembrie 2011 la 22:16:00 EEST
mda, banuiesc ca e vorba de dristor, care e deja insuportabila cu republica si anghelul naibii de vin 3 metrouri pe o linie in 10 minute, fata de vreo 1.25 pe cealalta. sunt curios ce o sa fie la eroilor cu noile linii adaugate, banuiesc ceva japonia cu calatori fara aer aproape in vagoane.

cu siguranta mosul nu era din bucuresti.
cine
brontozaurel
cand
joi, 29 septembrie 2011 la 23:08:00 EEST
Mosu' zicea ca a fost la cumparaturi... cam greu de crezut ca nu era din Bucuresti.
cine
pinkISH
cand
vineri, 30 septembrie 2011 la 07:47:00 EEST
Mosu era senil. Cu siguranta NU era din Titan :D
cine
cartim
cand
vineri, 30 septembrie 2011 la 17:31:00 EEST
A fost mult pana am gasit poza :P
Batranelul , probabil nu era obisnuit sa mearga singurel sau poate pentru a scpate in evidenta si a face lumea sa aibe grija de el , si-a facut un obiecei in a intreba de zona X...
Cine stie cat de greu o duce...
cine
brontozaurel
cand
vineri, 30 septembrie 2011 la 18:35:00 EEST
@pinkISH: LOL :))

@cartim: Dupa cam am scris la inceput, nu trebuia sa i se dea drumul singur prin oras.
cine
krossfire
cand
duminică, 2 octombrie 2011 la 17:20:00 EEST
Da, m-am iritat si eu pe tema. Pana sa vin in Bucuresti, nutream un real respect pentru cei in varsta.
cine
brontozaurel
cand
duminică, 2 octombrie 2011 la 18:15:00 EEST
Dupa o vreme e destul de usor sa ajugi sa presupui ca toti musca...

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)