on the verge of extinction... again

cum sa fii proasta - ghid practic

Sau cum sa arunci la ghena 400 lei. Sau cum ce naste din inginer soareci mananca... Aaa, scuze, asta ultima chiar n-are sens, nu? Sa incercam iar. Ce naste din inginer are chef de experimente practice idioate, periculoase si costisitoare in laboratorul improvizat din camera proprie.

Cineva a avut o idee. Si o proasta a vazut verde, ba nu, albastru, ca bancnotele noastre de 100 sunt albastre, in fata ochilor si a promis ca o pune ea in practica. Pana la o anumita data si o anumita ora.

Materiale necesare: multe! Unele incadrandu-se la categoria chimicale, altele la categoria plastice, altele la categoria electronice. Fiind vorba de vreo 20 de chestii de luat din vreo 20 de locuri diferite, unele pe la mama dracului (Colentina, Rahova, Baneasa, 1 Mai), proasta a ranjit fericita atunci cand s-a oferit cineva sa o ajute sa le adune pe toate. Doar ca respectivul i-a spus ca i le aduce in ziua x si ea a zis bine. Si nu i-a mai spus ca ziua x e ultima zi, ca se gandea ca oricum nu-i ia mai mult de o ora odata ce are toate materialele. A venit ziua x, ea luase deja tot ce ii ramasese ei de luat, a venit respectivul, i-a lasat ce luase el, uau, intr-un pachet frumos ambalat in hartie de impachetat maro cu turcoaz si legat cu funda roz (nu e banc, astea sunt culorile reale!) si ea a ranjit din nou fericita. Pana cand a desfacut pachetul.

Nu erau toate!!! Pentru ca... nu se stie, ea n-a mai intrebat de ce nu i le-a adus pe toate, a presupus ca nu i-a ajuns hartia de impachetat. Si respectivul deja plecase din oras cand ea a desfacut pachetul. Asa ca a pornit la drum sa faca rost de ce mai lipsea (adica sa cumpere a doua oara chimicalele alea). N-a reusit sa faca asta la timp. Si oricum nu i-ar fi mai ajuns banii...

A reusit doar sa para neserioasa si sa cheltuie alti bani. Majoritatea erau chimicale cu termen de valabilitate redus (da, asta inseamna ca atunci cand o sa fie dragut si o sa mi le aduca pe cele pe care le-a lasat acasa la prima tura, o sa-i dau cu recipientele in cap, ca oricum n-o sa mai poata fi folosite la altceva). Putin indicat sa fie tinute mai ales dupa expirare intr-un apartament. Mai ales ca proasta are obiceiul sa incalzeasca aerul cu aragazul. Asa ca in noaptea asta, aproape toate chimicalele au zburat la gunoi. Macar sa nu riste sa le dea si ea de lucru alora de la pompe funebre prea curand. 400 lei. In jos pe ghena.

Bonus. Azi de fapt ieri la Unirii (in timp ce coboram stand pe scarile rulante... pentru ca mi-am nenorocit iar genunchiul, iupiii...) am auzit din stanga-spate:
"Ce tari sunt!"
M-am uitat ca tampita la tipa...
"Incaltarile... imi plac."
Mi-am dorit un stalp de beton in momentul ala. Sa-ncep sa-mi trag cu el in cap. Pentru ca incaltarile mele erau murdare. Pentru ca lovisem cu ele plina de draci in trepte, alte betoane si in gheata. Pentru ca stiam ca m-am purtat urat cu ele zilele astea. Cu toate ca imi plac mult si mie. Daca nu mi-ar fi placut, nu le-as fi luat niciodata la purtat. Ca am de unde alege la capitolul asta. Mare idioata mai sunt!

In caz ca are cineva vreun dubiu cu privire la titlu, da, chiar asa se scrie - "sa fii" si varianta cu un singur 'i' e incorecta. Pentru ca i-am atras atentia unui copchil pe care l-am vazut ca tot baga "sa sti" sau "sa scri" sau altele asemanatoare si mi-a raspuns ca el stia ca e corect in ambele feluri. Moment in care eu mi-am tras o palma. Ca asta inseamna ca problema e grava. Si ca nu prea are cum sa fie doar din cauza ca nu i-o fi placand romana (sa fim seriosi, nici mie nu mi-a placut si totusi n-am probleme de genul pierdut controlul asupra 'i'-urilor) sau ca profii lui n-or fi tocmai material de calitate. Inseamna ca nu are simtul limbii, inseamna ca a fost bombardat cu prostie din multe parti inca de la o varsta frageda. Sunt absolut convinsa ca era plina tara de analfabeti si inainte sa am eu buletin, insa, pe vremea aia, ce aveau ei de zis nu ajungea la urechile mele. Acum toti sunt liberi sa polueze orice mediu cu prostia din dotare. Ma ingrozesc cand imi trece pe la urechi cate o bucata de conversatie pe strada sau in metrou. Si mi-e teama ca intr-o zi ca o sa ajung sa-i crap cuiva capul pentru ca nu mai suport sa mi se zgarie urechile cu minuni precum folosirea lui "decat" fara negatie. Exemplu de cum sa arati ca esti analfabet pe net: in comentariile de la articolul asta - avem analfabeti in ambele tabere.

2 pareri

cine
mda
cand
miercuri, 2 martie 2011 la 14:04:00 EET
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 2 martie 2011 la 15:57:00 EET
Din moment ce n-am scris, cred ca e clar ca nu doresc sa discut asta. Nu e ceva de care sa fiu mandra, e scarbos si periculos.

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)