on the verge of extinction... again

the curious eye and the critical taste buds: new from milka

De curand, au inceput sa apara din nou diverse chestii noi si interesante de la Milka. Si bineinteles ca trebuia sa le incerc.

Primele chestii noi incercate se incadreaza la categoria biscuiti:

  • Milka ChocoMinis (link, screenshot). E vorba de niste biscuiti cu crema de lapte si un strat de ciocolata Milka cu lapte deasupra. Pe site scrie ca pachetul ar avea 185g, dar pachetul pe care l-am cumparat eu avea 150g (o cutie de carton in care se gasesc 4 pachetele de plastic de cate 37.5g fiecare). Cum sunt? Pai... in primul rand, nu sunt deloc asa cum sugereaza ambalajul. Pe ambalaj pare ca stratul de creama de lapte ar fi mai gros decat cel de ciocolata. In realitate, e tocmai invers, dupa cum se vede si in poza 4. Ceea ce e un lucru bun din punctul meu de vedere. Suficient de multa crema cu lapte incat sa compenseze partial gustul de alune din ciocolata, suficient de putina incat gustul de lapte sa nu devina dominant... nu mi-ar fi placut asta. Biscuitii sunt... biscuiti tipici cu unt. Bleh. Cu siguranta nu m-as atinge de asa ceva daca n-ar fi si ciocolata acolo.
  • Milka ChocoCookie (link, screenshot). Nu reprezinta cea mai tentanta chestie pentru mine, dar am fost curioasa sa le incerc si pe astea. Si mi-au placut mai mult decat ChocoMinis. In momentul in care am desfacut ambalajul am simtit un miros foarte placut. Ah, si ambalajul este foarte practic, resigilabil. Desi... pe mine m-a facut ca, de fiecare data cand il inchideam la loc, sa stau sa pierd minute bune incercand sa potrivesc banda adeziva la perfectie pe margine. Nu am gasit nimic deranjant in gustul biscuitilor, e chiar foarte placut faptul ca fac sa nu se mai simta aproape deloc acea influenta de alune din ciocolata Milka cu lapte. Influenta care mie nu-mi place si care ma tine departe de Milka simpla, fara nimic altceva, chiar daca imi place mult ca este cremoasa si ca se topeste intr-un mod foarte placut in gura.
  • Milka ChocoBiscuit (na, ca asta nu apare pe site). Biscuiti cu ciocolata Milka? A fost ultima chestie pe care am incercat-o dintre toate noutatile astea, la o saptamana dupa ce le-am luat pe celelalte. La gust... nu mi-au placut. Ciocolata e cremoasa, asa cum e Milka de obicei, dar la gust... ihh, alune. Si biscuitii sunt ca si cei de la ChocoMinis.
Imi pare totusi rau ca nu au aparut si alte chestii inrudite pe care le-am vazut pe milka.de si care ar fi fost mai tentante pentru mine. Cum ar fi:
  • Milka ChocoWafer (link, screenshot). Ideea de napolitana ma atrage mai tare decat ideea de biscuite.
  • Milka Tender a la Schwarzwälder Kirsch (link, screenshot). O mini-rulada cu crema de visine (ceva in genul Padurea Neagra). Imi plac chestiile cu visine si ma atrage faptul ca e acoperita cu cioco amaruie.
  • Milka Leo Go! (link, screenshot). Din nou, tot o napolitana.

La capitolul napolitane Milka, tin minte ca am incercat in toamna Milka Nussini Minis (link, screenshot). Dar alea erau cu bucatele de alune in ciocolata in care erau invelite. Iar eu as prefera varianta fara bucatele de alune.

Celelalte chestii nou aparute pe la noi sunt niste tablete de 100g.

  • Milka Milch-Toffee Genuss (link, screenshot). Tableta de ciocolata cu crema de lapte si centru lichid de caramel cu o nota de cafea. Centru lichid de caramel suna bine. Crema de lapte si cafea nu. Dar sunt o creatura asa curioasa. Si in cazul asta a fost un lucru bun. Pentru ca, daca n-as fi fost asa curioasa, as fi pierdut ocazia sa incerc o ciocolata foarte placuta papilelor mele gustative. Si care arata absolut superb in momentul in care se rupe o patratica in doua. Centrul de caramel este cu adevarat lichid, curge.
  • Milka Zartherb (link, screenshot). O tableta de ciocolata cu lapte cu continut ridicat de cacao. Mie imi suna tentant asta. Am mai spus-o de multe ori ca pe mine nu prea ma atrage ciocolata simpla cu lapte de la Milka. Nu imi place influenta aia puternica de alune care se gaseste in ciocolata lor normala cu lapte. Imi plac mai mult versiunile cu continut ridicat de cacao, cum ar fi cea folosita in fosta Milka Zart & Dunkel, actuala Milka Amavel 50% Cacao sau ca sa inveleasca bomboanele cu centru de martipan. Asa ca eram sigura ca o sa-mi placa. Nu m-am inselat. Imi place mult. Arata putin diferit fata de celelalte doua. In afara faptului ca este evident mai inchisa la culoare (poza 6), mai vine si in formatul clasic Milka, de 6x4 patratele (celelalte doua vin in formatul mai nou de 5x3).
  • Milka Kakao Genuss (link, screenshot). Asta imi suna si mai interesant - ciocolata cu lapte cu continut ridicat de cacao cu crema de ciocolata neagra cu aroma de zmeura. Da, stiu, am avut parte de cea mai scarboasa experienta a vietii mele cu Kandia neagra cu crema de zmeura. Si tot am fost curioasa sa o incerc si pe asta. Pana la urma, Cote d'Or cu zmeura n-a fost rea. Si si aia e tot de la Kraft. Hmmm, nici asta nu prea mi-a placut. E singura din toate astea trei de care nu m-as mai atinge.
  • Ah, da, a mai aparut si ceva vreme si Milka Ganze Haselnüsse (link, screenshot). Tableta de ciocolata cu lapte cu alune intregi. Dar asta pe mine nu ma intereseaza chiar deloc. Asa ca n-am incercat-o.

In schimb, m-ar interesa foarte tare alte tablete de ciocolata pe care le-am vazut pana acum doar pe site-ul milka.de si nu stiu sa fi aparut si pe la noi.

  • Din gama Amavel (din care am mai incercat niste chestii in vara), m-ar interesa foarte tare:
    • Amavel Mousse, gama originala Amavel, din care am incercat trei sortimente, insa nu le-am incercat tocmai pe cele trei care mi se par cele mai interesante:
    • Amavel Duo, o noutate din toamna asta:
    • Amavel 50% Cacao, fosta gama Zart&Dunkel, din care am incercat doar ciocolata simpla cu 50% cacao:
    • Niste tablete de 250g (uitandu-ma printre astea, m-a pocnit nostalgia - a trecut mai bine de un an si jumatate de cand am incercat Milka Schoko & Keks)
      • Milka Choco & Rice (link, screenshot).
      • Milka Choc’n Choc (link, screenshot). Prima data cand am vazut poza, mi-am zis bleh, inca o ciocolata aerata. Pentru ca apoi sa constat ca e vorba de o ciocolata cu bucatele de biscuiti de cacao. Hehe, asa ceva as vrea sa incerc.
      • Milka Triolade (link, screenshot).

Si m-ar mai interesa si niste bomboane I Love Milka pe care nu le-am vazut inca pe la noi.

  • I Love Milka Creme a la Vanille Pralinés Zartherb (link, screenshot). Crema de vanilie in ciocolata cu lapte cu continut ridicat de cacao? Mie imi suna bine!
  • I Love Milka Hauchzarte Herzen Zartherb (link, screenshot). Iar ciocolata cu lapte cu continut ridicat de cacao. Adica ce-mi place mie cel mai mult de la Milka.

4 pareri

cine
Neamtu'
cand
joi, 22 aprilie 2010 la 11:22:00 EEST
Bine, am sa stiu, cand o fi sa ma insor, la ce specialist sa apelez in materie de dulciuri! :) Ca pe mine m-ai convins :))
cine
brontozaurel
cand
joi, 22 aprilie 2010 la 18:46:00 EEST
Eh, nu ma consider specialista si sunt perfect constienta ca oamenii au gusturi diferite. Stiu persoane carora le place Milka cu lapte tocmai din cauza ca se simte un gust de alune acolo. :)
cine
krossfire
cand
luni, 10 mai 2010 la 23:08:00 EEST
Eu de o saptamana ma tot indop cu Milka cu crema de ciocolata neagra si zmeura. Rupe :D
cine
brontozaurel
cand
luni, 10 mai 2010 la 23:51:00 EEST
Na, fiecare cu preferintele proprii. :)

Dupa cum am spus, mie aia nu mi-a placut. Pe undeva m-a facut sa ma intreb daca nu cumva mie nu imi place zmeura de fapt. Dar atunci de ce mi-au placut la nebunie draciile cu zmeura de la Anthon Berg?

In schimb cea simpla cu extra cacao... mmm! Impreuna cu un coleg, am terminat deja doua in ceva mai mult de o luna... ceea ce la mine e mult, avand in vedere ca pe mine de obicei nu ma mai tenteaza chestii deja incercate. :)

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)