on the verge of extinction... again

din nou imi vin idei

Nu cred ca am mai scris despre asta pe blog, dar cei care ma cunosc stiu ca imi place la nebunie cum e facuta chestia asta. E in mare parte javascript. Mult javascript. Zero flash. Am tot stat si am studiat fisierele .js si .css in noaptea asta. Sarcina foaaarte usoara. E foarte ordonat scris codul (spre deosebire de toaaate temele de blogger pe care le-am studiat saptamana trecuta). Mi-ar placea mult de tot sa ma duca si pe mine creierul sa produc ceva de genul asta de una singura, de la zero. Asaaa... Sa ajung acum si la ce vroiam sa ajung de fapt. Si anume la unul din primele javascripturi. In care am... ghici ce? detectBrowser! Si apoi:
Mda, fisiere .css diferite. Trebuia sa ma astept. Ca doar vazusem ca si National Geographic au "conditional CSS":
Asa ca acum asta mi se pare cea mai buna solutie. Cate un fisier .css pentru fiecare browser. Pentru ca procedand in felul asta ajung la o ditamai sectiune de CSS... prea lunga si ma pierd in ea. Dar... cum procedez pentru blogger? Ar trebui sa urc fisierele .css in alta parte. Asa cum am procedat cu javascripturile pentru pareri recente sau emoticoane de Y!M in comentarii. Si daca site-ul ala pica? Grrr...

8 pareri

cine
Neamtu'
cand
miercuri, 6 ianuarie 2010 la 14:09:00 EET
... daca as putea posta video la comentarii, ai putea vedea figura de om pierdut si usor speriat, pe care o am in mometul asta. Deci, bre, despre ce e vorba aici?!?
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 6 ianuarie 2010 la 17:26:00 EET
Daca vrei, bag si video la comentarii :))

Asaaa... E vorba de noua tema pe care o s-o pun aici dupa o sesiune si cu care m-am jucat pana acum aici (sneak preview).

Nu-mi place ca merge cum trebuie doar pe firefox, as mai vrea sa bag cateva chestii smechere care sa mearga totusi bine (sa nu stea o mie de ani sa se incarce), cum ar fi chestia asta (image gallery). Asa ca m-am pus pe studiat codul sursa al paginii aleia.


Asaaa... acolo folosesc stylesheeturi (= fisiere .css - aaa... in astea se specifica aranjarea in pagina, formatari, dracii din astea) diferite pentru browsere diferite. Tema de blogger e insa un singur fisier .xml in care e inclusa si partea de css si partea de javascript. Bineinteles ca pot sa ma folosesc si de fisiere .css sau .js (javascript) externe - ii spun ca fac asta asa cum se vede in primul screenshot (partea aia cu link rel href type blabla), dar(!!!) am nevoie de un site de hosting unde sa le urc... site de hosting care e posibil sa pica cat timp blogger nu e picat, asa ca eu atunci practic raman fara stylesheet.

[Stiu ca sunt jalnica la capitolul exprimare si la capitolul dat explicatii :"> ]
cine
de ce?
cand
miercuri, 6 ianuarie 2010 la 18:17:00 EET
folosesti CSS conditional onpage in loc de embeded prin link



oricum, nu trebuie sa scrii tot css-ul separat, ci doar partile care sunt interpretate diferit de browsere
cine
de ce?
cand
miercuri, 6 ianuarie 2010 la 18:20:00 EET
marfa, nu se vede CSS-ul, hai ca-l rescriu html encoded

<!--[if IE 8]>
#mydiv { padding:20px 15px 10px 5px; }
<![endif]-->
cine
de ce?
cand
miercuri, 6 ianuarie 2010 la 18:23:00 EET
ah, inca ceva: poti sa omori js-ul ala care-ti animeaza title-ul ca ma dispera. pretty pls? ;;)
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 6 ianuarie 2010 la 21:37:00 EET
I know :) dar era mai frumos sa fie ceva mai structurat, cu mai multe fisiere mai scurte, nu o ditamai "jungla" css cu bucati doar pentru IE7, doar pentru IE8, doar pentru FF, doar pentru Safari, etc. :|

Acum am peste 1000 de linii de css in conditiile in care oricum am scos o tona de chestii din ce avea tema de la care am plecat.

ucis jav(r)ascriptu' :)
cine
krossfire
cand
miercuri, 6 ianuarie 2010 la 22:58:00 EET
if (detect.sex()=='male')
{
while (interest<MAX) showporn();
}
else
redirect('http://...')

Solutia mea pentru orice blog :D
cine
brontozaurel
cand
joi, 7 ianuarie 2010 la 01:18:00 EET
=))
you're nuts! (alune, cineva? :P )

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)