on the verge of extinction... again

A Fish Out of Water

... e titlul celui de-al doilea episod (poate fi vazut mai jos) din Fish Police, niste desene care mie mi-au placut foarte mult. Din pacate seria a avut doar 6 episoade.

Dupa tv.com si tvrage.com doar primele 3 episoade au fost difuzate*. Ha! Eu tin minte foarte bine ca le-am vazut si pe celelalte trei cand eram mica. Valabil doar la americani, dupa cum scrie si pe Wikipedia:

In February of that year, three episodes of the series aired, but the show was promptly axed after failing in the television ratings. The remaining three episodes have never been aired in the U.S. However, the show was aired in its entirety for the European syndication market (most notably on Euro-Cartoon Network and Euro-Boomerang).

N-am putut sa nu remarc un aspect oarecum amuzant legat de datele la care au fost difuzate prima data episoadele 1-3: toate trei sunt in zodia pestilor (28 februarie, 6 si 13 martie*). Daca ar fi continuat sa le difuzeze, ce s-ar fi intamplat? S-ar fi terminat zodia inainte sa se termine seria. Urmatorul episod (al patrulea) ar fi urmat sa fie difuzat pe 20 martie, ultima zi a zodiei. Stiu asta pentru ca intamplator pe 20 e si ziua mea, ca altfel zodiile nu ma pasioneaza de nici o culoare. Aproape toata cultura mea in domeniu se reduce la granita aia dintre pesti si berbec. Nu mai stiu unde se termina si incepe nici o alta zodie. De fapt, nu stiu nici macar ordinea pentru restul anului. Stiu cat imi trebuie sa nu raspund cu "aaa... nu stiu?" cand sunt intrebata de zodia mea... si sa raspund in schimb cu "zodia aia pe care lumea o prajeste si apoi o injura cand se ineaca din cauza oaselor". Mda. De parca mie nu mi-ar placea pestele. Dar pentru mine peste inseamna aproape exclusiv file sau rondele de somon sau file de cod. Si in file nu sunt oase... decat rar. Si nici rondelele de somon n-au oase multe sau mici si greu de observat.

Asta a fost doar o introducere pornita de la un gand... sa-i zicem ciudat al meu. Titlul trebuia sa fie initial "apa", m-am gandit apoi ca e nostim ca sunt in zodia pestilor si imi place apa si apoi... de la un gand la altul am ajuns sa-mi aduc aminte de desenele astea.

Imi place apa. S-o beau. Nu prea mai beau altceva in afara de apa si lapte. Uneori suc de mere. Becker's Bester (poza, link) sau Pfanner (poza, link). M-am lasat aproape complet de carbogazoase de 2 ani (aproape complet insemnand ca daca sunt undeva si altceva nu e, n-o fac eu pe sfanta). Nu mi-a fost greu sa renunt. Oricum bautura mea carbogazoasa preferata (Schweppes Clear Lemonade) a disparut. Oricum e posibil sa ma fi lasat cam tarziu. Dupa ce am venit in Bucuresti in 2002 am consumat destul Pepsi Twist si apoi Schweppes Lemonade (si ocazional Fanta de lamaie). Iar inainte de asta... brrr! Cat am fost in liceu si chiar si inainte ai mei luau mereu American Cola. De, ala era cel mai ieftin. Mai ales luat de la metro cate 6 sticle d-alea mari.

Imi place apa. Dar nu stiu sa inot. Am fost de doua ori la mare. Cand aveam 3 ani (la Eforie) si cand aveam 5-6 ani (la Mamaia). Si a doua oara a fost recomandare medicala dupa o operatie minora (yeah, she was a nice lady... and she liked me). Tin minte ca atunci aveam pe balconul de la camera de hotel un scaun de paie care se balansa. Si ca am mers cu vaporul pentru prima si singura data in viata. Si ca am fost la pescuit cu familia unei colege de-a mamei. Si ca am prajit pestele ala pe care l-am pescuit (de fapt nu eu, sotul colegei mamei, ca el a fost singurul care s-a priceput sa prinda ceva). Nu pot spune ca imi pare foarte rau ca n-am mai fost de atunci. Din moment ce nu stiu sa inot si nu imi place sa stau la plaja (detest pielea bronzata!) nu prea am ce face la mare. Mi-ar fi placut totusi sa merg in tabara cu colegii de liceu (pentru ei, nu pentru mare). Ai mei mi-au spus ca ma lasa cu conditia sa vina si ei cu mine. Ceea ce bineinteles ca nu mi-a convenit. Si n-aveam cum sa-i conving. Pana dupa ce am dat admiterea la facultate nu am petrecut nici o zi, nici o noapte fara sa fie cineva foarte inrudit cu mine (parinti, bunici, unchi matusi). Asa ca am lasat-o moarta.

Imi place apa. Sa ma spal. Dusul e cea mai mare placere a mea. Placere limitata pe vremea cand inca locuiam cu ai mei. Urla mereu mama la mine sa ies mai repede ca plateste nu stiu cat. Si doar nu faceam dus decat la doua sau la trei zile. Asta in liceu. Inainte de liceu era si mai rau. N-aveam voie sa ma spal decat o singura data pe saptamana. Hehe si cat asteptam eu cand eram mica ocazia aia de a ma si juca cu ratustele din plastic. Nici ratustele nu erau asa nerabdatoare ca mine, ca ele mai aterizau uneori prin supele pe care le faceau ai mei. De, era amuzant sa le spun sa puna si ratele sa iasa supa mai buna si sa ii stropesc.

Dar dupa ce am ajuns sa locuiesc singura in Bucuresti n-au mai existat nici un fel de restrictii. Nici in ceea ce priveste frecventa, nici in ceea ce priveste durata. Au existat insa mereu certuri, pentru ca alor mei li se pare inadmisibil ca o singura persoana sa consume peste 2 metri cubi de apa pe luna. Da, primul lucru pe care l-au facut cand m-am mutat aici a fost sa-mi puna apometre in ideea ca voi plati mai putin asa - proasta idee! Fara apometre m-ar costa de vreo 4-5 ori mai putin. Eu consum cam 25 (cam 20 calda, cam 5 rece). Singura. Dusurile mele dureaza cel putin trei sferturi de ora. In medie doua pe zi. Uneori trei in zilele de vara cand transpir. Uneori doar unul iarna cand inghet. Stiu, nu sunt deloc eco. Dar asta e cea mai mare placere a mea. Dusurile lungi si fierbinti. Uneori (a se citi foarte des) mai uit sa citesc apometrele la sfarsit de luna. Si ultima data s-a cam intamplat sa uit din februarie 2008 pana in iulie 2009. Mda, iresponsabila rau. Si s-a aproximat. Undeva intre 5-10 metri cubi pe luna la apa calda. Dar eu am consumat la fel. Am consumat si o sa platesc. Dar ai mei n-o sa stie. Ei imi platesc intretinerea, dar nu acum. Si da, e vorba de o diferenta de peste 200 de metri cubi. Dar daca afla probabil ca vor decide ca nu imi mai trebuie sa termin si a doua facultate si ca ar trebui sa ma mut inapoi cu ei la Brasov. Pe undeva e o minune ca nu s-a intamplat asta anul trecut cand am patit-o cu aripa. Si totusi... toate astea nu inseamna ca voi reduce frecventa sau durata dusurilor. Doar ca voi avea grija sa citesc nenorocitele alea de apometre. In fiecare luna.

Imi place apa. Deja devin enervanta, nu? Dar nu imi place cand imi pica in cap din plafon. De doi ani ma tot trezesc inundata. Mai des sau mai rar. Uneori de trei ori pe saptamana, uneori de doua ori pe luna. Acum a inceput iar sa-mi curga in cap din plafon. Plafon proaspat reparat, deci am infinit mai multi draci decat as fi avut acum doua saptamani.

*asa zic tv.com (link), tvrage.com (link)

11 pareri

cine
krossfire
cand
marți, 18 august 2009 la 21:23:00 EEST
E simpatic desenul dar nu e singurul ''cancelled'' cu potential. Fanii au urlat doi ani dupa promisele sezoane 3 si 4 din Megas XLR :(
cine
NeliniÅŸtitu'
cand
miercuri, 19 august 2009 la 13:40:00 EEST
Mişto desenuţu'... Şi eu îl urmăream. Un fel de Shark Tale de pe vremuri. :)
Ha-ha! Cu făcutu' baie o dată pe săptămână mi-ai adus aminte de liceu şi de şcoală, ambele militare! Faine vremuri, brrr...
cine
envi
cand
miercuri, 19 august 2009 la 17:27:00 EEST
sa ne traiesti ca datorita tie am redescoperit, acum ceva timp, aceste desene animate care mi se par foarte foarte bune! si tot datorita dumitale le-am si procurat! :)
cine
brontozaurel
cand
miercuri, 19 august 2009 la 23:19:00 EEST
@krossfire: Foarte adevarat. Aici intra si SWAT Kats: The Radical Squadron si The Pirates of Dark Water, tot din prima jumatate a anilor '90 si ele. In cazul ultimei serii e cu atat mai trist cu cat aveau o poveste care se continua de la un episod la altul... si am ramas in aer in momentul in care gasisera doar 8 din cele 13 comori :(

@NeliniÅŸtitu': hehe, nu mi se pare ca s-ar compara Shark Tale cu astea :)

@envi: glad to help and spread good cartoons around ;)
cine
krossfire
cand
joi, 20 august 2009 la 21:43:00 EEST
Da, imi amintesc. Am turbat cu faza aia cu comorile ! Noi tot speculam ca n-au avut bani sa cumpere si ultima serie ca doar cateva posturi speciale o au :))
cine
brontozaurel
cand
vineri, 21 august 2009 la 02:57:00 EEST
@krossfire: Hehe, ar fi fost bine. Pentru ca la un moment dat tot ieseau la suprafata.
cine
Olivian BREDA
cand
vineri, 21 august 2009 la 06:51:00 EEST
Filmul artistic mi-a plăcut foarte mult. Nu ştiam că e şi o mini-serie. Drăguţ. :)
cine
brontozaurel
cand
vineri, 21 august 2009 la 09:01:00 EEST
eu nu stiam ca e si un film artistic :))
cine
Olivian BREDA
cand
vineri, 21 august 2009 la 10:16:00 EEST
Ok, am căutat pe Internet şi am văzut că e doar mini-serie. Ciudat, când l-am văzut la televizor am crezut că e un singur film. Oh, well, m-am înşelat. :D
cine
Luana
cand
sâmbătă, 22 august 2009 la 01:42:00 EEST
The Pirates of Dark Water mi-l amintesc, eram fan! :) Si Swat Cats, dar mai putin. A, si azi dimineata am revazut la TV ceva ce credeam ca disparuse pt totdeauna... Captain Planet :D Mi s-au parut foarte cunoscute personajele, dar mai ales genericul de final, desi nu le-am mai vazut de cel putin vreo 13 ani.

Cat despre pasiunea pentru apa, la mine se manifesta in fascinatia fata de intinderile de apa+ape curgatoare. Ador sa vad marea, si in fiecare vara plec de la premisa ca "la mare e fain", insa de fiecare data sunt dezamagita regasind aceleasi kitschosenii de ani si ani de zile. Anul asta mi-am dat seama ca de fapt stiu sa inot, pana acum eram in oaresce dubii :)

Mi-ai amintit si de baile luuuuungi pe care le faceam cand eram mica, mi se pare ca recordul e de doua ore balacite. Mmm. Acum ma rezum la dus, 20 minute max, fiindca de cele mai multe ori sunt pe fuga (intarzii. e cronic.)

Mi se par foarte dubioase inundarile repetate. Ce inconstient/mos cu Alzheimer's locuieste la etajul superior? And why didn't they get kicked out in the meantime?
cine
brontozaurel
cand
duminică, 23 august 2009 la 08:05:00 EEST
@Olivian BREDA: Da, am cautat si eu dupa ce am vazut primul comentariu - stiam de benzile desenate asa ca m-am gandit ca nu e imposibil sa fi fost si un lung-metraj, dar n-am gasit nimic.

@Luana: Si captain Planet mi-au placut mult; si nu, n-au disparut ;) - le vrei? sunt vreo 18GB :))

Kitchiosenii sunt peste tot, nu doar la mare. E destul de normal sa visam la ceva ce urmeaza sa se intampla, sa ajungem la idealizare si apoi cand dam bot in bot cu realitatea... nu prea ne mai place.

Deasupra... nu e vorba de o singura persoana. Au stat mai multi cu chirie de cand au inceput inundatiile. Si administratorul si seful de scara au tot adus instalatori. Insa nimeni nu se prinde de unde vine apa. Si mie mi se tot uda plafonul, se usuca si se umfla si incep sa-mi pice bucatele in cap :(

Da-ti si tu cu parerea!

Mai jos se pot scrie tampenii. Nu mai mari ca alea de mai sus...
Insa inainte de orice altceva, vezi cum se comenteaza: indrumar tehnic si reguli!
HTML acceptat: <b>, <i>, <a href=""> (fara alte atribute)